Ταρταρούγα! Η επόμενη τάση στα μαλλιά που θα ξεπεράσει και το ombre! Τι μας είπε ο Ν. Βιλλιώτης!

Ναι, το ombre είναι ξεπερασμένο! Και ναι, αυτό είναι το επόμενο huuuuuugeeeee hair trend! Λέγεται ταρταρούγα, το έκανε την προηγούμενη εβδομάδα η Kate Middleton (αν είδες αυτό το άρθρο και αν έχεις αναπτύξει το beauty ενστικτό σου θα πρέπει να το έχεις καταλάβει ότι μιλάμε για ΤΗΝ τάση!) και επειδή όταν μιλάμε για τάσεις σε χρώμα μαλλιών, υπάρχει μόνο ένας συνειρμός (σε άνθρωπο- ειδικό- official hair colorist της Garnier- αγαπημένο μας εδώ στο TLIFE!), ναι, πήρα τον Νικόλα Βιλλιώτη τηλέφωνο και ναι, μου εξήγησε τα πάντα για την τάση με κάθε λεπτομέρεια! Να όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το χρώμα που όλες θα βάφουν τα μαλλιά τους στο εξής: την ταρταρούγα, το Tortoiseshell ή το Ecaille (όπως, και να το πεις, είναι η ίδια τάση).

Τι είναι η τάση ταρταρούγα;

“Ουσιαστικά πρόκειται για μια νέα τεχνική η οποία δεν κάνει τίποτ’ άλλο από το να μιμείται την διακύμανση των χρωμάτων που υπάρχουν στο κέλυφος της χελώνας. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι εμείς παίρνουμε τις αποχρώσεις της χελώνας αλλά βλέπουμε αυτούς τους μικρούς κύκλους που κάνει πάνω στο κέλυφος της, που ξεκινάει από ένα σκούρο και καταλήγει σε ένα πολύ ανοιχτό, και μιμούμαστε την διαβάθμιση. Αυτό το ωραίο ντεγκραντάρισμα των χρωμάτων μπορεί να σου φαίνεται έντονο, στην πράξη, όμως, δείχνει πάρα πολύ ήσυχο. Και σαφώς δεν επιλέγουμε σαντρέ- ψυχρές, αλλά κινούμαστε σε πιο ζεστές (σ.σ. οι αποχρώσεις είναι κυρίως του ντορέ, όσον αφορά τις φυσικές αποχρώσεις)”, μου εξηγεί ο Νικόλας.
Ταρταρούγα: το νέο φυσικό ombre!
“Η τεχνική της ταρταρούγας παραπέμπει ουσιαστικά σε ένα πολύ ωραίο φυσικό ombre. Τόσο πολύ φυσικό ώστε να μην έχουμε τις τεράστιες εκείνες χρωματικές διαφορές. Γιατί αν δεις το ντεγκραντάρισμα των χρωμάτων από το κέλυφος της χελώνας είναι πάρα πολύ σωστά διαβαθμισμένο από την φύση. Αυτό ουσιαστικά προσπαθούμε να μιμηθούμε και φυσικά όχι το πράσινο, γιατί οι περισσότερες γυναίκες μπορεί να φοβούνται ότι αυτή η τεχνική μπορεί να έχει πολύ έντονα σαντρέ. Μιμούμαστε την διακύμανση και το ντεγκραντάρισμα των χρωμάτων και όχι τόσο τις ίδιες τις αποχρώσεις”, επισημαίνει ο hair colorist που λατρεύουν όλες οι διάσημες!
Η τεχνική της νέας τάσης βήμα προς βήμα!
“Η ταρταρούγα είναι μια ολοκαίνουρια τάση που δεν έχουμε συναντήσει ξανά. ‘Οσον αφορά την τεχνική της, στηρίζεται σε ένα πατινάρισμα βαφών που ξεκινάνε από το φυσικό χρώμα και σταδιακά- ανάλογα με το ύψος τόνου που θέλουμε να φτάσουμε, δηλαδή πόσο ανοιχτό θέλουμε να είναι- πατινάρουμε την μια βαφή πάνω στην άλλη. Δηλαδή, βάζουμε την μια βαφή πάνω στην άλλη, την μπερδεύουμε. Για παράδειγμα, βάζουμε ένα καστανό ντορέ ανοιχτό, στην πορεία θα μπερδέψουμε με μια άλλη βαφή και μια ακόμη προς τις άκρες των μαλλιών. Και αυτή η τεχνική αφορά τα τελείως φυσικά μαλλιά. Αν τα μαλλιά μας είναι βαμμένα θα πρέπει να τα ξανοίξουμε πρώτα, να τα φέρουμε στον τόνο που θέλουμε σαν βάση και στην πορεία να αρχίσουμε να πατινάρουμε τις βαφές”, επισημαίνει ο Νικόλας για την τεχνική η οποία όπως λέει μπορεί να κρατήσει έως και δύο ώρες, με το πιο σκούρο χρώμα να πηγαίνει στην ρίζα και σταδιακά να ανοίγουμε τα μαλλιά μέχρι την άκρη τους, σε όλο το μήκος. Μιλάμε, δηλαδή, για τρία διαδοχικά χρώματα, ενώ πολύ σημαντικό είναι ότι το εσωτερικό μέχρι και το ύψος του αυχένα το βάφουμε ότι χρώμα και την ρίζα ώστε να εξασφαλίσουμε βάθος.
Σε ποιες ταιριάζει και σε ποιες όχι…
Κι επειδή είμαι σίγουρη ότι την τάση αυτή θα την λατρέψεις και θα την αναζητήσεις, να ξέρεις ότι μπορείς να την κάνεις ελεύθερα αν τα μαλλιά σου είναι από το ύψος του 5 και του 6 (δηλαδή, από το καστανό ανοιχτό και το ξανθό σκούρο), καλό θα ήταν, όμως, να το αποφύγεις αν έχεις μαλλιά βαμμένα σε πολύ σκούρο τόνο. Και φυσικά, επανάληψη… μήτηρ τέλειου χρώματος! Καλό θα ήταν να κάνεις μια δεύτερη επανάληψη μετά από τις μέρες που θα σου συστήσει ο κομμωτής σου, ειδικά να έχεις ταλαιπωρημένη τρίχα!
Προσοχή! Προσοχή! Η ταρταρούγα θέλει λαμπερά μαλλιά!
Αυτό που μου επισήμανε ο Νικόλας για το… ταρταρούγα trend (aka το επόμενο big thing στο χρώμα!) είναι ότι τα μαλλιά πρέπει να είναι πολύ λαμπερά και υγιή. Και αυτό γιατί οι διαβαθμίσεις χρωμάτων είναι πολύ μικρές οπότε τα μαλλιά πρέπει να λάμπουν ώστε να είναι ξεκάθαρο το αποτέλεσμα. Και έχει μια λογική! Σκέψου: αν κάνεις την τάση της ταρταρούγας σε ένα ματ μαλλί το οποίο έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από ανταύγειες, οι διαβαθμίσεις των χρωμάτων δεν θα είναι εμφανείς ούτε στο ελάχιστο! Άρα τι πρέπει να κάνεις; “Είναι κλασικά πράγματα τα οποία οι γυναίκες κάποιες φορές αμελούν: μάσκες ενυδάτωσης, λαδάκια κλπ είναι απαραίτητα για να αναδείξουν την λάμψη των μαλλιών σου”, επισημαίνει ο αγαπημένος μας hair colorist! Γι’ αυτό μην ξεχνάς: αν θες τερταρούγα στα μαλλιά σου θα πρέπει να τα φροντίσεις όπως κάνεις με το πρόσωπό σου!

Read More

And More