Τι είναι το κίνημα του Januhairy που βλέπεις παντού στο instagram;

Τι είναι το κίνημα του Januhairy που βλέπεις παντού στο instagram; | tlife.gr

Υπάρχουν διάφορα κινήματατα τα οποία έχουν να κάνουν με την συνάρτηση «μαλλιά» και «μήνες». Πάρε για παράδειγμα το Movember (moustache+ November): ένα κίνημα που θέλει τους άντρες κάθε Νοέμβριο να αφήνουν μουστάκι προκειμένου να επαγρυπνούν ο ένας τον άλλο και να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις τους για τον καρκίνο του προστάτη.

Στον γυναικείο κόσμο υπάρχει το Januhairy που βγαίνει από το προφανές: January+ hair. Το κίνημα αυτό θέλει τις γυναίκες να μην κάνουν αποτρίχωση και να δείχνουν περήφανες τις τρίχες το σώμα τους θέλοντας έτσι να δηλώσουν ότι δεν είναι απλώς ίσες με τους άντρες αλλά ότι έχουν δικαίωμα να διαθέτουν το σώμα τους όπως θέλουν εκείνες. Και αν εκείνες δεν θέλουν να κάνουν αποτρίχωση, δεν θα κάνουν!

Φέτος, το Januhairy κίνημα πήγε ένα βήμα παραπέρα και πολλές αποφάσισαν όχι απλώς να μην κάνουν αποτρίχωση αλλά να βάφουν με ζωηρά χρώματα την τριχοφυϊα στο σώμα τους. Κάπως έτσι, λοιπόν, προέκυψε και το hashtag #UnicornPits.

Αυτή η είδηση έχει κάνει τον γύρο του beauty κόσμου, έχει φιλοξενηθεί στα μεγαλύτερα site ομορφιάς ανά τον κόσμο και σύμφωναμε το αμερικάνικο People το credit για την σύλληψη της ιδέας πηγαίνει στην youtuber Official Rainbow Hair η οποία ανέβασε ένα αντίστοιχο video tutorial το 2006 το οποίο συγκέντρωσε 616.000 views.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά, το trend του #unicornpits βρίσκεται παντού στο instagram και φυσικά οι απόψεις που υπάρχουν γύρω από το συγκεκριμένο θέμα είναι πολλές και διαφορετικές. Αν με ρωτάς η δική μου είναι η εξής: το σώμα σου είναι δικό σου και μπορείς να κάνεις ότι θέλεις με αυτό.

https://www.instagram.com/p/BVirFgBAYxv/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/BlDayuxAT8I/?utm_source=ig_embed

Ποια είναι η δική σου γνώμη; Ας το συζητήσουμε!

 

READ more