Το καρέ είναι ξεπερασμένο! Το Swag είναι το επόμενο κούρεμα- εμμονή!

Ας ξεκινήσω αυτό το κείμενο κάπως… προσωποκεντρικά. Και ας μιλήσω για την δική μου περίπτωση: είμαι από εκείνα τα κορίτσια που δεν πολυκάνουν αλλαγές στην εμφάνισή τους. Και κυρίως δεν πειράζουν τρίχα από τα μαλλιά τους ακόμη κι αν ο κόσμος έρθει ανάποδα (ok, πριν περίπου έναν χρόνο μπορεί να τα έκοψα 5-6 δάχτυλα που ήταν περισσότερο heartbreak haircut λόγω ερωτικής απογοήτευσης, αλλά αυτό είναι όλο. Κι ευτυχώς μάκρυναν γρήγορα…)!

Και σίγουρα είμαι από αυτά τα κορίτσια που οι τάσεις στο κούρεμα και το χρώμα τους περνούν εντελώς αδιάφορες (ναι, ξέρω! Είμαι εγώ που τις γράφω!) και το καρέ ή το lob (aka μακρύ καρέ) παρόλο που προκάλεσε παγκόσμια υστερία μου πέρασε παντελώς αδιάφορο. Όχι, όμως, και το Swag! Το… ποιο;

Swag: το νέο… καρέ!

Αναζητώντας το επόμενο huge trend στα μαλλιά έπεσα πάνω στο swag haircut. Το swag είναι εκείνο το κούρεμα που προκύπτει από τις λέξεις Shag που είναι το κάπως παλιακό φιλάρισμα των 80’s (κάνει και λίγο συνειρμό με χαίτη) και το Swing.
Swag= swingy shag= φιλάρισμα με ένα σύγχρονο twist.

Το Swag στην πράξη!
Στην πράξη το swag haircut μεταφρέζεται σε εκείνο του κούρεμα με το πολύ φιλάρισμα και τις μακριές φράντζες περίπου μέχρι το ύψος των ζυγωματικών που δίνουν και αυτή την αίσθηση της ανόρθωσης. Είναι το τέλειο κούρεμα αν θες να δώσεις ένα update στο lob σου (λέγε με και μακρύ καρέ) ή αν έχεις πολύ λεπτή τρίχα και αναζητάς ένα haicut που θα σου δίνει την αίσθηση όγκου.
Για να το έχεις εικόνα, swag έχουν μερικά από τα πιο ενημερωμένα κορίτσια εκεί έξω που είναι κυρίως μοντέλα με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την Freja Beha Erichsen και μερικά ακόμη it girls και models of the moment που θα δεις παρακάτω…


Αριστερόστροφα: Freja Beha Erichsen, Behati Prinsloo, Alexa Chung και Suki Waterhouse έχουν μερικά από τα ωραιότερα swag κουρέματα για να δείξεις στον κομμωτή σου πριν το κάνεις!

Swag haircut: τι λέει ο hair expert Νικόλας Βιλλιώτης
Όταν έχω mayday θέματα και trend alerts τύπου swag ο Νικόλας Βιλλιώτης, hair expert και official hair colorist της Garnier, είναι στο speed dial του κινητού μου. Τρία χτυπήματα μετά, να τι συζητούσαμε για το swag τηλεφωνικά!

Swag: σε ποιες ταιριάζει!

“Πηγαίνει σε όλους τους τύπους και τα σχήματα προσώπου και σε αυτό το κούρεμα δεν είναι δεσμευτικό ότι πρέπει να έχεις αφέλειες. Μπορείς να έχεις και δύο μακριές φράντζες οι οποίες όταν πέφτουν πάνω στα μήλα τα αναδεικνύουν γιατί είναι σαν να κάνεις μια ανόρθωση. Το βασικό χαρακτηριστικό αυτού του κουρέματος είναι τα έντονα φιλαρίσματα γι’αυτό είναι βασικό να κουρέψεις στοιχειωδώς στα βρεγμένα κι έπειτα να στεγνώσεις τα μαλλιά και να αρχίσεις σιγά- σιγά να φιλάρεις τα μαλλιά ώστε να μην τα “αδειάσεις”. Αυτό είναι που θέλει ιδιαίτερη προσοχή: να μην αδειάσεις τους όγκους των μαλλιών σου!”.

Swag και styling στο σπίτι!

“Ένα πολύ καλό λούσιμο και να στεγνώσεις ανάποδα με τα χέρια σου βάζοντας ένα salt spray ας πούμε ή μια mousse όπως αυτή της σειράς Πυκνά και Δυνατά της Garnier που δημιουργεί τέλειους όγκους. Αν θες να τα πας και λίγο καλύτερα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ψαλίδι σου, απλώς όπως ακουμπάς την κάθε τούφα κάθετα, γλείφεις ουσιαστικά την τούφα πάνω στο ψαλίδι και την αφήσεις να πέσει κάτω χαλαρά χωρίς να σφίξεις τα μαλλιά. Το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε είναι ατημέλητο και σε καμία περίπτωση στιλιζαρισμένο!”.

Swag και χρώμα μαλλιών
“Από το ύψος του 5 και πάνω, δηλαδή από ένα καστανό ανοιχτό και πάνω είναι το τέλειο χρώμα που θα μπορούσε να κάνει μια γυναίκα για να φαίνονται τα φιλαρίσματα. Έτσι βλέπω εγώ αυτό το κούρεμα! Και βέβαια, αν βάφεις μόνη σου τα μαλλιά σου και κάνεις ένα κλασικό χρώμα από το ύψος του 5,6,7 να περνάς τις άκρες τα τελευταία 5-10 λεπτά για να παραμένουν φωτεινές και να φαίνεται ωραίο το φιλάρισμα”.

Swag or… Swag not?
Αν θες την γνώμη μιας beauty editor, ναι το swag δίνει αυτή την αίσθηση της ελευθερίας. Σκέψου το: σε σχέση, ας πούμε, με ένα γεωμετρικό καρέ δείχνει πολύ πιο ανέμελο. Από την άλλη, όμως, αυτό το effortless sexy που έχει ως αποτέλεσμα το swag προϋποθέτει κάποια προσπάθεια αν δεν έχεις σπαστά μαλλιά. Ας πούμε, όσο κι αν οι κομμωτές επιμένουν πως αυτό το κούρεμα ταιριάζει σε όλες, ξέρω πως στα δικά μου ολόισια μαλλιά θα χρειαστεί να αφιερώσω χρόνο για να πετύχω αυτόν τον ατημέλητο σαν-να-μην-έκανα-τίποτα κυματισμό. Και γιατί να υποβάλω τον εαυτό μου σε αυτή την διαδικασία αφού είμαι της κατηγορίας λούζομαι παύλα φεύγω; Αλλά αυτό ισχύει για ΄μένα. Αν εσύ είσαι κορίτσι του hair styling το swag είναι το δεν-έχω-καλύτερο κούρεμα που θα μπορούσες να κάνεις, ειδικά για καλοκαίρι!

Read More

And More