Υπάρχουν αποδείξεις ότι το σωστό κούρεμα μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή! Το shag είναι αυτό το κούρεμα!

Υπάρχουν αποδείξεις ότι το σωστό κούρεμα μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή! Το shag είναι αυτό το κούρεμα! | tlife.gr

Το παραδεχόμαστε: έχουμε εμμονή με το GNTM το οποίο έχει αρχίσει να γίνεται αφορμή για συζητήσεις οι οποίες με την σειρά τους γίνονται αρθρογραφία. Σε αυτό το post, λοιπόν, και ορμώμενοι από το τελευταίο επεισόδιο, θα ασχοληθούμε με το πόσο ένα κούρεμα (πετυχημένο!) μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή!

Βεβαίως, πολύ πριν το GNTM το είχαμε δει να συμβαίνει στην πασαρέλα με τη Mica Arganaraz. Η Mica είναι χρόνια μοντέλο στις πασαρέλες αλλά η καριέρα της εκτοξεύτηκε όταν αποφάσισε να κάνει το κούρεμα που βλέπεις δεξιά και να μας δείξει πώς είναι τα φυσικά της μαλλιά: σγουρά.

Το κούρεμα που έκανε η ίδια ήταν το shag το οποίο πλέον δεν βλέπεις μόνο στις πασαρέλες αλλά και στο κόκκινο χαλί να «ντύνει» τα πιο διάσημα κεφάλια. Άρα, διά τής εις άτοπον απαγωγής, τo shag είναι το κούρεμα που θα σου αλλάξει την ζωή και θα σου προσθέσει πόντους στιλ χωρίς να προσπαθήσεις.

Προτού, όμως, κλείσεις ραντεβού για ένα shag κούρεμα, ορίστε μερικές πληροφορίες που πρέπει να ξέρεις και που συγκεντρώσαμε από την hair stylist, Σοφία Νομικού (έχει expertise στo shag και τα layers).

Shag: ένας σύντομος οδηγός!

Το κλασικό shag μας πρωτοσυστήθηκε στα 80’s για πρώτη φορά από τον κουρέα McGregor και πρόκειται για ένα κούρεμα που έχει φιλαριστεί σε διάφορα μήκη. Τα φιλαρίσματα αυτά είναι συχνά αραιωμένα στην κορυφή και στο περίγραμμα και γεμάτα γύρω από την «κορόνα». Η λογική για το shag με δύο λόγια είναι μαλλιά που αραιώνουν στις άκρες και στην φράντζα. Το μοντέρνο shag, ωστόσο, έχει διαφορές εκδοχές. Μπορούμε να έχουμε αφέλειες ή φράντζα σε ότι μήκος μας πηγαίνει και αυτό που χαρακτηρίζει ένα μοντέρνο shag είναι το  rock n roll DIY casual αποτέλεσμα. Το shag ταιριάζει σε όλους τους τύπους μαλλιών αλλά θα πρέπει να το αφήσεις στην άκρη αν τα μαλλιά σου είναι πολύ ατίθασα και ξηρά. Αυτό που πρέπει να προσέξεις για να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις είναι το φιλάρισμα: να μην είναι έντονο και με μεγάλες αποστάσεις ανάμεσά του αλλιώς θα θυμίζει περισσότερο χαίτη των 80’s παρά σύγχρονο it κούρεμα!

 Όπως θα δεις παρακάτω, το shag δεν είναι ένα κούρεμα που γίνεται ή απαιτεί κοντό μήκος αλλά μπορείς να το προσαρμόσεις εκεί που θες! Επίσης, δεν είναι απαραίτητο το shag να συνδυάζεται με αφέλειες όπως  βλέπεις στην Alexa Chung η οποία έχει αρχίσει να μακραίνει τα μαλλιά της.
Επίσης, το shag είναι ένα κούρεμα που δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσπάθεια! Το styling είναι πολύ εύκολο, πρέπει να δείχνει επιμελώς ατημέλητο και για να το διαμορφώσεις πρέπει να δουλέψεις με κρέμες διαμόρφωσης, αφρό ή κάποιο προϊόν σε μορφή σκόνης για ματ υφή. Ζεσταίνεις το προϊόν ανάμεσα στις παλάμες σου και έπειτα πιέζεις τούφες από τα μαλλιά σου στις χούφτες σου! That’s it! Το αποτέλεσμα μοιάζει σαν να έχει φυσήξει τα μαλλιά σου ο άνεμος.

Shag και σχήμα προσώπου: τι να προσέξεις!

Το shag πάει σχεδόν όλα τα πρόσωπα αρκεί το μήκος και το στιλ να εφαρμοστεί στο σχήμα του προσώπου. Μερικά παραδείγματα: εάν ένα πρόσωπο είναι πολύ μακρύ με μεγάλο μέτωπο ένα shag με αφέλειες θα το έδειχνε πιο αρμονικό, λίγο πιο τετράγωνο (βλ. παρακάτω την Halle Berry).
Αντίθετα, σε ένα πιο γεμάτο και στρογγυλό πρόσωπο θα ταίριαζε πλαϊνή φράντζα και τετραγωνισμένο καρέ σχήμα για να δώσει μήκος στο πρόσωπο και μάκρη λαιμό. Και τέλος, στην ερώτηση αν το shag ταιριάζει σε σγουρά μαλλιά, μπορείς να πάρεις την απάντησή σου επίσης παρακάτω από την Zendaya.

Και τώρα μπορείς να κλείσεις το ραντεβού σου!

 

READ more