Τριχόπτωση: μέχρι πόσες τρίχες θεωρείται η απώλεια φυσιολογική και τι μπορώ να κάνω;

Η τριχόπτωση είναι εφιάλτης αντρών και γυναικών και υπάρχουν περίοδοι που αυτός ο εφιάλτης είναι πιο εντατικός. Χτενιζόμαστε και στην χτένα μένουν περισσότερα μαλλιά από ότι συνήθως. Είναι αυτή η στιγμή που πρέπει να ανησυχούμε; Και κυρίως: τι μπορούμε να κάνουμε; Κράτησε σημειώσεις!

Τριχόπτωση: πότε πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ;
Η απώλεια 50 ως 80 τριχών την ημέρα είναι φυσιολογική. Ωστόσο, αν χάνετε πολύ περισσότερες, πρέπει να δράσετε γρήγορα για να επιβραδύνετε αυτή την απώλεια. Η τριχόπτωση μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες όπως κληρονομικότητα, στρες, χρήση ακατάλληλων προϊόντων κτλ. Ευτυχώς, σήμερα υπάρχουν πλέον αγωγές κατά της τριχόπτωσης που είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματικές.

5 συμβουλές για την περιποίηση των μαλλιών
Για να διατηρήσετε την υγεία και την ομορφιά των μαλλιών σας, υιοθετήστε μια σωστή καθημερινή πρακτική φροντίδας. Τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας χρειάζονται ιδιαίτερα απαλή περιποίηση!

ΚΑΝΟΝΑΣ 1: Η σωστή θερμοκρασία
Κατά το λούσιμο, βεβαιωθείτε ότι το νερό βρίσκεται στη σωστή θερμοκρασία. Πρέπει να είναι χλιαρό, ώστε να προσφέρετε τη μεγαλύτερη προστασία στα μαλλιά σας. Επιπλέον, πρέπει να ξεβγάζετε καλά τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο, για να μη μένουν υπολείμματα σαμπουάν ή άλλων προϊόντων περιποίησης.

ΚΑΝΟΝΑΣ 2: Εξαιρετικά απαλά προϊόντα περιποίησης μαλλιών!
Η έντονη θερμότητα στο χτένισμα και τα σκληρά σαμπουάν βλάπτουν τα μαλλιά και τα κάνουν πιο ευαίσθητα. Για να φροντίσετε αποτελεσματικά τα μαλλιά σας χρησιμοποιήστε απαλά σαμπουάν που δεν βλάπτουν το τριχωτό της κεφαλής σας και ρυθμίστε το σεσουάρ σε χαμηλή θερμοκρασία.

ΚΑΝΟΝΑΣ 3: Αφήστε τα μαλλιά σας να αναπνεύσουν!
Ασχοληθείτε με τη φροντίδα των μαλλιών σας! Τα μαλλιά σας πρέπει να αναπνέουν. Μην τα κρατάτε σφιχτά δεμένα επί ώρες. Αφήστε τα μαλλιά σας ελεύθερα για λίγο και μετά πιάστε τα ξανά για λίγο, εναλλάσσοντας τις κινήσεις αυτές. Επίσης, μην φοράτε κράνη, σκούφο ή καπέλα συνεχώς για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

ΚΑΝΟΝΑΣ 4: Κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.
Το μασάζ δεν είναι μόνο για το σώμα, αλλά μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά ευεργετικό και για τη φροντίδα των μαλλιών σας. Όταν λούζεστε, κάνετε μασάζ στο τριχωτό για 2-3 λεπτά, χωρίς να το τρίβετε δυνατά. Αυτό θα τονώσει την κυκλοφορία του αίματος και θα χαλαρώσει το τριχωτό της κεφαλής σας.

ΚΑΝΟΝΑΣ 5: Αποφύγετε το άγχος!
Φροντίζω τα μαλλιά μου σημαίνει φροντίζω τον εαυτό μου! Η ισορροπημένη διατροφή, η τακτική άσκηση και ο καλός ύπνος είναι σημαντικά για την ομορφιά των μαλλιών σας. Δοκιμάστε τεχνικές χαλάρωσης, όπως γιόγκα, για να αποβάλλετε το επιβλαβές άγχος από τη ζωή σας!

Must have: προϊόντα για να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση!

  1. Σαμπουάν για Τριχόπτωση Kerium Anti-Chute Shampoo. Αποκαθιστά τον όγκο και την πυκνότητα της τρίχας και είναι ιδανικό συμπλήρωμα για τις θεραπείες κατά της τριχόπτωσης.
  2. Εντατική «θεραπεία» κατά της τριχόπτωσης Κerium Anti-Chute. Επιβραδύνει εμφανώς την τριχόπτωση, τονώνει την ανάπτυξη της τρίχας και αποκαθιστά τον όγκο και την ανθεκτικότητα της τρίχας.

 

Read More

And More