Βρέθηκε θεραπεία για τα λευκά μαλλιά;

Βρέθηκε θεραπεία για τα λευκά μαλλιά; | tlife.gr

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί έχουμε λευκά μαλλιά; Ναι, γιατί μεγαλώνουμε, αλλά για ποιο λόγο τα μαλλιά μας αποφασίζουν να αλλάξουν χρώμα; Και γιατί συμβαίνει αυτό; Και τελικά φταίει μόνο το γεγονός ότι μεγαλώνουμε; Γιατί ξέρω κάποιες (και -ποιους) με λευκές τρίχες οι οποίοι έχουν, μόλις, πατήσει τα 30! Τι συμβαίνει, λοιπόν;

Μια ομάδα ερευνητών στην Ευρώπη ισχυρίζονται ότι έκαναν μια επανάσταση και ότι ίσως βρήκαν την συνταγή εκείνη που θα σταματήσει τα μαλλιά μας να γκριζάρουν, όπως δημοσίευσε και το CosmeticsDesign.com. Η θεραπεία επικεντρώνεται στους λόγους για τους οποίους γκριζάρουν τα μαλλιά μας, οι οποίοι έχουν να κάνουν με το οξειδωτικό στρες και την συσσώρευση του υπεροξειδίου του υδρογόνου στο θύλακα της τρίχας που έχει σαν αποτέλεσμα τα μαλλιά μας να χάνουν το χρώμα τους.

Σε ελεύθερη μετάφραση: Όσο μεγαλώνουμε, τα μαλλιά μας αποχρωματίζονται με αποτέλεσμα να αποκτούν αυτό το γκρίζο χρώμα. Αυτή η νέα θεραπεία μπορεί να αντιστρέψει την διαδικασία.

Αλλά πριν βιαστείς να χοροπηδήσεις απ’ τη χαρά σου να σου πω ότι: πιθανότατα να είμαστε αρκετά χρόνια ακόμη μακριά από την δημιουργία του φαρμάκου αυτού και σίγουρα, όταν πια ολοκληρωθεί δεν θα πωλείται στα super market αντί της βαφής αλλά οι επιστήμονες θα επικεντρωθούν στην ιατρική του χρήση. Για αρχή, τουλάχιστον!

READ more