We will always have Paris! 20 τρόποι να χτενίσεις τα μαλλιά σου όπως οι Γαλλίδες!

Το πρώτο μου επαγγελματικό ταξίδι ήταν στο Παρίσι δεκαπέντε περίπου χρόνια πριν. Τότε ήμουν ακόμη assistant beauty editor, στα πολύ πρώτα μου βήματα και είχα την τύχη να ταξιδέψω με 20-25 beauty editors που ήταν χρόνια στο χώρο. Και θυμάμαι, όταν προσγειωθήκαμε τα μπιουτοκόριτσα μου είπαν “πάμε για shopping!” και πήγαμε σε ένα τερααααααααστιο φαρμακείο με ένα σωρό τέλεια γαλλικά brands που, ευτυχώς, τώρα υπάρχουν στην Ελλάδα. Τότε ξεκίνησε η αγάπη μου για το Παρίσι, τις Παριζιάνες και το στιλ τους.

Δεν ξέρω ποια είναι ακριβώς η δική σου ιστορία αγάπης με το Παρίσι, πότε ξεκίνησε και πώς, αλλά αυτό που ξέρω στα σίγουρα είναι πως όλες έχουμε μια. Το Παρίσι και αυτό το effortless chic των Παριζιάνων είναι κάτι που απασχολεί όλο τον beauty κόσμο και με έναν τρόπο ότι επιλέγουν οι Παριζιάνες ξέρεις πως είναι το σωστό.

Πριν ακριβώς από μια εβδομάδα ολοκληρώθηκε το fashion week στο Παρίσι και εκεί είδαμε ένα σωρό στιλάτα κορίτσια να ξεχύνονται στους δρόμους του Παρισιού με υπερτέλεια στιλ και άλλο τόσο τέλεια και υπερ-stylish μαλλιά.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα 20 αγαπημένα μας, όπως τα απαθανάτισαν οι φωτογράφοι στους δρόμους της πιο στιλάτης (ok, ok! Και ερωτικής!) πόλης!

1.Ένα κοντό καρέ με φράντζες σε κάνουν να δείχνεις effortless chic! Ιδανικό κούρεμα αν έχεις ίσια ή σπαστά μαλλιά, κούρεμα που πρέπει να προσέξεις αν τα μαλλιά σου είναι πολύ σγουρά ή έχουν πολύ όγκο.

2.Τα μακριά και ίσια μαλλιά έχουν ένα χαρακτήρα από μόνα τους αλλά πολλοί δεν τα βρίσκουν στιλάτα. Πρόσθεσε πόντους στιλ βάζοντάς τα μέσα από το πανωφόρι σου που από εδώ στο εξής θα είναι είτε ένα ελαφρύ jacket είτε ένα κιμονό.

3.Από τα δεκάδες τσιμπιδάκια που έχεις πεταμένα μέσα στην τσάντα σου μπορείς να πάρεις κάποια και να τα βάλεις στην χωρίστρα σου. Ένα tip ακόμη είναι να τα βάψεις με διάφορα χρώματα βερνικιού για να εξασφαλίσεις το αποτέλεσμα που βλέπεις εδώ.

4.Αν είσαι πολύ τολμηρή μπορείς να αφήσεις τα μαλλιά σου μέσα από το κολιέ σου. Αν όχι, περιορίσου σε αυτά τα beachwaves!

5.Μαύρα, μακριά, ίσια και υγιή. Αν έχεις αυτά τα μαλλιά δεν χρειάζεται να κάνεις και πολλά: μια χωρίστρα στη μέση αρκεί!

6.Αν έχεις ήδη καρέ και θέλεις να το ενισχύσεις σώσε αυτή τη φωτογραφία στο κινητό σου και δειξ’την στον κομμωτή σου. Το μπροστινό μέρος είναι αρκετά πιο μακρύ ώστε να μην νιώθεις ανασφάλεια και το πίσω είναι όσο κοντό το ονειρευόσουν και μπροστά αλλά δεν τόλμησες ποτέ!

7.Κάποιες φορές και οι Παριζιάνες βάζουν το ψαλίδι στην πρίζα και κάνουν full makeup!

8.Ένα άλλο χτένισμα που είδαμε στους δρόμους του Παρισιού ήταν και αυτά τα braids που σου δημιουργούν και ένα botox αποτέλεσμα στο πρόσωπό σου αφού τα χαρακτηριστικά σου τραβιούνται προς τα πίσω και δείχνουν πιο ανορθωμένα!

9.Ένα από τα πιο κλασικά παριζιάνικα στιλ που μπορείς να το πετύχεις αν πριν πέσεις για ύπνο ψεκάσεις τα μαλλιά σου με dry shampoo, λύσεις και ανακατέψεις το επόμενο πρωί.

10.Ένας άλλος τρόπος να χρησιμοποιήσεις τα τσιμπιδάκια σου: πιο άτακτα, από την αντίθετη μεριά της χωρίστρας και πάντα σε χρώμα που κάνει contrast με το χρώμα των μαλλιών σου.

11.Τα curtain bangs ξεκίνησαν από τις Γαλλίδες και είναι big thing παντού. Αν έχεις πολύ ίσια μαλλιά και βαριέσαι να κάνεις styling μην το τολμήσεις. Σε κάθε άλλη περίπτωση, go for it! Εγώ παίζω στην πρώτη κατηγορία.

12.Μπερές: το πιο παριζιάνικο στιλ μαλλιών που μπορείς να το κρατήσεις για λίγες μέρες ακόμη.

13.Μαλλιά πίσω από τα αυτιά και τοποθετημένα πίσω από το jacket.

14.Αν έχεις κυματισμούς στα μαλλιά σου πιασ’τα μια χαμηλή κοτσίδα και άφησε μερικές τούφες να πέφτουν μπροστά στο πρόσωπό σου.

15. Fact: οι Παριζιάνες κόβουν μόνες τους τις αφέλειές τους. Αν δεν νιώθεις τόσο τολμηρή μπορείς να πας στον κομμωτή σου με αυτή τη φωτό και να του ζητήσεις ένα τέτοιο κούρεμα.

16.Η λευκή κορδέλα Miu-Miu φορέθηκε πολύ στους δρόμους του Παρισιού. Αν δεν θέλεις να ξοδέψεις τα λεφτά σου, υπάρχει πάντα η κλασική, μαύρη κορδέλα.

17.Shag σε σγουρά μαλλιά. Ένα από τα αγαπημένα μας hair looks!


18.Το pixie cut μας αρέσει πολύ! Αλλά να ξέρεις πως προτού το κάνεις πρέπει να επιστρατεύσεις όλη σου την αυτοπεποίθηση.

19.Χαμηλή κοτσίδα, χωρίστρα στο πλάι και φράντζα που πέφτει στο πρόσωπό σου. Αρκεί η φράντζα αυτή να είναι σε κοντό μήκος όπως εδώ.

20.Πιάσε μια χαμηλή κοτσίδα με χωρίστρα στη μέση και τόνισε τις φαβορίτες σου. Αμέσως, αυτή η κοτσίδα γίνεται κάθε άλλο παρά βαρετή!

info@imaxtree.com

Read More

And More