Γνωρίζετε ότι στη L’Oréal Paris για περισσότερα από 30 χρόνια, έχουμε σταματήσει τις δοκιμές στα ζώα;

Αν έχετε απορίες και αμφιβολίες για τα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε, αν αναρωτιέστε για την αποτελεσματικότητά τους και την ασφάλειά σας, τότε διαβάστε όσα ακολουθούν.  Ίσως βρείτε τις απαντήσεις που ζητάτε.

Εδώ και 20 χρόνια που εργάζομαι ως δημοσιογράφος εξειδικευμένη σε θέματα ομορφιάς, έχω συμπεράνει πως οι γυναίκες που χρησιμοποιούν καλλυντικά, σήμερα περισσότερο από ποτέ, ανησυχούν πρωτίστως για την ασφάλειά τους ενώ δυσπιστούν συχνά για την αποτελεσματικότητα των προϊόντων που κυκλοφορούν. Χαίρομαι, ομολογώ. Χαίρομαι που οι περισσότερες γυναίκες σήμερα ζητούν εγγυήσεις για να επιλέξουν ένα καλλυντικό. Θέλουν να νιώθουν ασφαλείς, να αισθάνονται πως επιλέγουν το καλύτερο και πως δεν πετούν τα χρήματά τους.
Αντιθέτως, ανησυχώ όταν βλέπω κάποιες να χρησιμοποιούν χωρίς δεύτερη σκέψη προϊόντα αγνώστου προελεύσεως, χωρίς πιστοποιήσεις, έρευνες ή κλινικές μελέτες να εγγυώνται γι’ αυτά και τη σύνθεσή τους.

Ως δημοσιογράφος αλλά και ως Skincare Expert της L’Oréal Paris, βρέθηκα πολλές φορές στα εργαστήρια της L’Oréal στο Παρίσι, συνάντησα επιστήμονες και φυσικά είδα με τα μάτια μου και ρώτησα πολλά προτού σιγουρευτώ ότι η L’Oréal Paris είναι μια εταιρεία καλλυντικών που μπορείς να εμπιστεύεσαι. Μια εταιρεία που επενδύει στην επιστημονική έρευνα και δεσμεύεται για την ανοχή και την αποτελεσματικότητα των προϊόντων της.

Γνωρίζεις ότι η L’Oréal αναδημιουργεί το ανθρώπινο δέρμα, μια καινοτομία που βάζει τέλος στις δοκιμές σε ζώα; Πριν από 30 χρόνια, η L’Oréal αποφάσισε να αναπτύξει μεθόδους σύνθεσης ανακατασκευασμένου δέρματος (γνωστό ως EpiSkin) που θα μιμούνταν το ανθρώπινο δέρμα, με στόχο να προωθήσει την έρευνά της πάνω στη δομή και τη συμπεριφορά του δέρματος και να διενεργήσει αυστηρές δοκιμές για τις συνθέσεις και τις πρώτες ύλες της.
Η L’Oréal, δηλαδή, αναδημιούργησε το ανθρώπινο δέρμα για τις δοκιμές της. Χάρη στην πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία, που έχει αναγνωριστεί από τις υγειονομικές αρχές, είναι σε θέση να εγγυηθεί την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των συνθέσεων και των συστατικών της, συνεχίζοντας παράλληλα να δίνει απαντήσεις σε πολλά από τα ερωτήματα των ερευνητών σχετικά με τα μυστήρια του δέρματος.

Τελικά, αν θέλετε να είστε σίγουρες πως έχετε επιλέξει σωστή σειρά περιποίησης ακολουθήστε τέσσερις κανόνες!

  • ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ μάρκες καλλυντικών και παραγωγούς με σταθερή και αποδεδειγμένη έρευνα και εμπειρογνωμοσύνη σε βάθος χρόνου.
  • ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΤΕ ότι η σύνθεση του προϊόντος περιέχει αντιγηραντικά συστατικά που μεγιστοποιούν την αποτελεσματικότητά του.
  • ΕΠΙΛΕΞΤΕ μάρκες που αποδεικνύουν κλινικώς τα όσα ισχυρίζονται.
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ  τον δερματολόγο σας όταν αυτό είναι δυνατόν.

Tης Μάνιας Μπούσμπουρα
Δημοσιογράφος, εξειδικευμένη σε θέματα ομορφιάς, εκδότρια του IQbeaute.com και Skincare Expert της L’Oréal Paris στην Ελλάδα