Ζητήσαμε από τρεις top makeup artist να μας δείξουν το αγαπημένο τους νυφικό μακιγιάζ! Ιδού!

Αυτή είναι η πιο hot περίοδος για γάμους. Γιατί αν δεν πρόκειται να ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας τις επόμενες μέρες ή αν δεν έχεις τουλάχιστον μια πρόσκληση να παρευρεθείς ως καλεσμένη, τότε είσαι στην συντριπτική μειοψηφία του 0.001%! Αυτό, λοιπόν, το θέμα έρχεται την πιο κατάλληλη στιγμή!

Ζητήσαμε από τρεις top Ελληνίδες makeup artist που λατρεύουν το μακιγιάζ (γενικά!) και το νυφικό μακιγιάζ (ειδικότερα) να μας δείξουν το αγαπημένο του bridal makeup! Ιδού, λοιπόν, τι μας… είπαν- έδειξαν με αλφαβητική σειρά!

Μαρία Μαρκαντωνάτου, celebrity makeup artist και προσωπική makeup artist της Τατιάνας Στεφανίδου 

“Μια από τις πιο όμορφες και σημαντικές στιγμές στη ζωή μιας γυναίκας, είναι η μέρα του γάμου της. Η επιλογή του νυφικού μακιγιάζ της είναι πολύ σημαντική, καθώς θα πρέπει να είναι ένα μακιγιάζ προσαρμοσμένο απόλυτα στο στυλ και την προσωπικότητά της, να ταιριάζει στο ύφος του γάμου και στο στυλ του νυφικού που έχει επιλέξει. Θα πρέπει να είναι ένα μακιγιάζ ξεχωριστό, λαμπερό, εντυπωσιακό, ιδιαίτερο και να αποτυπώνεται σωστά στις φωτογραφίες και το βίντεο του γάμου. Να είναι διαχρονικό και all time classic. Ταυτόχρονα, να έχει πολύ μεγάλη διάρκεια και αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες και τον ιδρώτα. Όταν αναλαμβάνω να έχω την επιμέλεια ενός νυφικού μακιγιάζ, θα πάρω πρώτα μία μίνι συνέντευξη από τη νύφη, για το χαρακτήρα και την προσωπικότητα της. Θα ήθελα να γνωρίζω πως έχουν συνηθίσει οι οικείοι της να τη βλέπουν και πως έχει η ίδια φανταστεί τον εαυτό της. Κάθε κοπέλα είναι μοναδική. Ο χαρακτήρας της, τα μοναδικά χαρακτηριστικά της, η μορφολογία του προσώπου της, η απόχρωση των μαλλιών της, η επιδερμίδα της.

Όλα αυτά τα χρόνια έχω δημιουργήσει νυφικά μακιγιάζ τα οποία αγαπώ και είμαι πολύ περήφανη για αυτά καθώς είναι αποτέλεσμα επιλογών που έχω κάνει από κοινού με τις εκάστοτε κοπέλες. Ένα από τα αγαπημένα μου νυφικά μακιγιάζ είναι και αυτό που βλέπετε.  Είναι ένα φρέσκο chic makeup, ταυτόχρονα όμως πολύ εντυπωσιακό. Έχω δημιουργήσει τεχνικά μια λαμπερή φυσική βάση. Οι φωτοσκιάσεις πλαισιώνουν όμορφα το περίγραμμα του προσώπου δημιουργώντας ένα 3d αποτέλεσμα. Οι σκιές που έχω χρησιμοποιήσει είναι ματ γήινες δίνοντας στο πρόσωπο μία αίσθηση ρομαντική και γαλήνια. Η bronze λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά και δημιουργεί αντίθεση. Το φυσικό ροζ στα μάγουλα βοηθά στη ρομαντική διάθεση που θέλουμε να δώσουμε στο αποτέλεσμα ενώ, τέλος, για τα χείλη έχω επιλέξει μία φυσική noude ροζ απόχρωση”.

Ράνια Μπουντούρη, makeup artist και δημιουργός της εταιρίας Make Me Up 

“Η ημέρα του γάμου της είναι πάρα πολύ σημαντική για μια νύφη και θέλει να είναι πιο όμορφη από ποτέ! Αυτό κάποιες φορές οδηγεί σε ακραίες επιλογές! Για εμένα, το πιο σημαντικό πράγμα όταν ανεβαίνεις τα σκαλιά της εκκλησίας είναι να νιώθεις άνετα με τον εαυτό σου, να νιώθεις αυτοπεποίθηση! Άρα, δεν συμβουλεύω ποτέ να γίνονται ακραίες επιλογές ή υπερβολικά makeup που δεν θα έκαναν στην καθημερινότητά τους. Επίσης, μια άλλη, βασική συμβουλή που έχω να δώσω είναι να επιλέγουν μακιγιάζ που είναι διαχρονικά! Σκέψου ότι θα υπάρχουν φωτογραφίες και ένα άλμπουμ που θα ξεφυλλίζεις πού και πού χρόνια μετά. Θα πρέπει, λοιπόν, το μακιγιάζ σου να είναι classy και να μην υπακούει στις εκάστοτε επιταγές της μόδας που αλλάζουν από χρονιά σε χρονιά. Το πιο αγαπημένο μου νυφικό μακιγιάζ είναι αυτό εδώ που πρόσφατα έχω αναρτήσει και στον προσωπικό μου λογαριασμό στο instagram. Mου αρέσει πάρα πολύ γιατί είναι  διαχρονικό  και elegant. Όσα χρόνια και να περάσουν αυτά τα χρώματα δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα! Είναι γήινα τονισμένα μάτια χωρίς να είναι σκληρά  και φυσικά χείλη. Για μένα, είναι ότι καλύτερο για την ημέρα του γάμου που είναι τόσο μοναδική!”.

Έλενα Χατζηνικολίδου, makeup artist- creative director Inglot Greece

“Το αγαπημένο μου νυφικό makeup είναι αυτό εδώ! Στηρίζεται στη λαμπερή bronze επιδερμίδα με λάμψη, κάνει focus στα μάτια τα οποία είναι αρκετά τονισμένα ενώ το look ολοκληρώνεται με ζουμερά, διάφανα, glossy χείλη! Όσο για την συμβουλή που έχω να δώσω στις νύφες είναι να φτάσουν στην εκκλησία λαμπερές και χαρούμενες και να απολαύσουν κάθε λεπτό εκείνης της μέρας χωρίς άγχος. Α! Και κάτι ακόμη βασικό: να έχουν προετοιμαστεί σωστά και να είναι πολύ καλά ενυδατωμένες με κρέμες, μάσκες και αρκετό νερό ώστε να στρώνει το makeup σωστά!”.

 

 

Read More

And More