Είσαι single; Τι να κάνεις για να βρεις τον έρωτα αυτό το καλοκαίρι

Είσαι μόνη, αλλά δεν είναι και το καλύτερό σου. Δεν έχεις λοιπόν παρά να εκμεταλλευθείς το καλοκαίρι. Τώρα που η διάθεση είναι πιο χαλαρή, η αυτοπεποίθησή σου λίγο καλύτερα, τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία. Η ψυχολόγος Ελπίδα Παναγιωτουνάκου σου δίνει τις απαραίτητες συμβουλές για να εκμεταλλευθείς την ερωτική διάθεση του καλοκαιριού…

Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος όπου όλες οι αισθήσεις μας βρίσκονται σε εγρήγορση. Είμαστε γεμάτες ενέργεια και έντονη ερωτική διάθεση. Ο ελληνικός ήλιος και οι μαγευτικές παραλίες της χώρας μας δημιουργούν το καταλληλότερο ίσως σκηνικό για να αναπτυχθεί ένας νέος έρωτας!

Αν είσαι single και περνάς την ώρα σου στο σπίτι σου ακούγοντας στο τηλέφωνο τις φιλενάδες σου να σου μιλούν για τις ξέγνοιαστες εξορμήσεις τους σε γραφικά νησιά, τις ξέφρενες βραδιές σε μπαράκια και για πάρτι δίπλα στη θάλασσα παρέα με τους αγαπημένους τους, τότε σίγουρα χρειάζεσαι τις παρακάτω συμβουλές. Θα σε βοηθήσουν…

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ
Οι σκέψεις επηρεάζουν τη διάθεση και τις συμπεριφορές μας, καθώς και τα ασυνείδητα μηνύματα που στέλνουμε στους γύρω μας μέσω της στάσης που κρατάμε απέναντί τους. Το γεγονός αυτό, είναι τεράστιας σημασίας όταν θέλουμε να προσεγγίσουμε έναν άντρα που μας ελκύει. Η ανασφάλεια, η απαισιοδοξία και οι αρνητικές σκέψεις μόνο εμπόδια μπορούν να δημιουργήσουν στην προσπάθειά σου να βρεις τον καλοκαιρινό σου έρωτα! Αυτό συμβαίνει γιατί οτιδήποτε επαναλαμβάνουμε στον εαυτό μας καθημερινά, επηρεάζει την προσωπικότητά μας. Φαίνεται ότι οι επαναλαμβανόμενες σκέψεις μετά από λίγο καιρό μετατρέπονται σε πεποιθήσεις και έπειτα σε συμπεριφορές.

Όταν, για παράδειγμα, λέμε ή σκεφτόμαστε: “Δεν πρόκειται να βρω ποτέ τον κατάλληλο άντρα” ή “Ένας αξιόλογος άντρας δεν θα γυρνούσε ποτέ να με κοιτάξει”, τότε υποτιμάμε πρώτα εμείς οι ίδιες τον εαυτό μας, λειτουργούμε πίσω από τη σκιά των άλλων φοβούμενες ότι η δική μας άποψη μπορεί να μας εκθέσει και γενικά τείνουμε να λειτουργούμε, άθελά μας, με τέτοιον τρόπο ώστε να προβάλλονται τα αρνητικά μας στοιχεία και να υποσκελίζονται τα θετικά.
Οι θετικές σκέψεις και η αυτοπεποίθηση αποτελεί απαραίτητο συστατικό για να ευοδωθεί ένας καλοκαιρινός έρωτας. Οπότε άρχισε να παρατηρείς τι και πώς σκέφτεσαι και άλλαξέ το. Οι σκέψεις που πρέπει να κρατήσεις είναι μόνο εκείνες που είναι υπέρ σου και σε ενδυναμώνουν.

ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΟΥ
Οι άντρες λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό με την αίσθησης της όρασης. Όπως καταλαβαίνεις είναι σημαντικό να μπορείς να τραβήξεις την προσοχή του μέσω του προσωπικού σας στιλ. Βέβαια, η εμφάνιση είναι ένα “εργαλείο” για να προσελκύσεις έναν άντρα, ένα “εργαλείο” για να τραβήξεις το βλέμμα του. Δεν είναι όμως αυτό που τελικά θα τον κρατήσει κοντά σου, αλλά η προσωπικότητά σου.
Εκτός από το ντύσιμο, λοιπόν, σπουδαίο ρόλο παίζει και ο αέρας που αποπνέεις. Τα μηνύματα που στέλνεις με τη γλώσσα του σώματος! Το στητό κορμί, το βλέμμα που κοιτάζει τον άλλο στα μάτια δίχως φόβο, καθώς και το ειλικρινές και αυθόρμητο χαμόγελο, μαρτυρούν μια γυναίκα που πιστεύει στον εαυτό της και γνωρίζει την αξία της.

ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
Αν δεν θέλεις να είσαι μόνη όλο το καλοκαίρι, τότε κάτι πρέπει να κάνεις. Ανάλαβε δράση. Ντύσου, στολίσου και βγες. Διασκέδασε με διαφορετικές παρέες και γενικότερα μην πεις όχι σε καμία πρόταση για βόλτα και έξοδο. Δεν έχει νόημα το πόσο όμορφη ή συναρπαστική γυναίκα είσαι, αν αυτό αντανακλάται μόνο στον καθρέφτη του σπιτιού σου και το βλέπεις μόνο εσύ. Οργάνωσε συγκεντρώσεις στο σπίτι σου, beach parties με τις φίλες σου και γενικότερα δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να περάσει ανέμελες στιγμές με καλή παρέα, όπου το φλερτ είναι πιο εύκολο να αναπτυχθεί!

Μάθε να απολαμβάνεις το “εδώ και τώρα” και προσπάθησε να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα. Εκμεταλλεύσου την ενέργεια και την καλή διάθεση που προσφέρει το καλοκαίρι και τόλμησε αλλαγές στην προσωπική σας ζωή.
Μην ξεχνάς άλλωστε πως για να πραγματοποιηθεί για επιθυμία σου ή μια απόφασή σου χρειάζεται να δράσεις. Από σένα ξεκινούν οι αλλαγές. Κανένας άλλος δεν θα αλλάξει τη ζωή σου.

Read More

And More