Ένας άντρας αναλύει -με τη βοήθεια της επιστήμης- πως φιλάει ένας άντρας και πως μια γυναίκα…

Δύο χείλη… ή μάλλον δυο ζευγάρια χείλη ενώνονται και κάτι μαγικό συμβαίνει… Άλλοι το λένε αστράκια, άλλοι πεταλούδες και άλλοι φτερούγισμα στην καρδιά. Και ξαφνικά το μυαλό σου γεμίζει ροζ καρδούλες! Δεν μπορείς να τα ξεκολλήσεις! Είναι πια αδύνατο να αναπνέεις για πολλή ώρα χωρίς εκείνο το φιλί! Το φιλί της ζωής! Μην υποτιμάς τη δύναμή του. Είναι η αρχή για έναν μεγάλο έρωτα. Η σφραγίδα για μια μακροχρόνια αγάπη και το σήμα εκκίνησης για απολαυστικό σεξ. Η επιστήμη έρχεται να επιβεβαιώσει την – ποιητικά και λογοτεχνικά – εξακριβωμένη δύναμη του φιλιού!

Σήμερα κάνουμε μαθήματα φιλιού… Διάβασε τι σημαίνει για έναν άνδρα και τι συμβολίζει για εσένα. Γιατί φυσικά, ακόμη και το φιλί λειτουργεί αλλιώς σε έναν άνδρα και αλλιώς σε μια γυναίκα!

ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΛΑ

Το βιβλίο λέγεται The Science Of Kissing: What Our Lips Are Telling Us”Grand Central Publishing – “Η επιστήμη του φιλιού: Τι έχουν να μας πουν τα χείλη” και το λέει κατηγορηματικά. Αν λοιπόν διαβάσουμε την επιστημονική εξήγηση της δύναμης του φιλιού θα δούμε πως όλα – ΟΛΑ όμως – ξεκινούν από αυτό!

Πες το μ’ ένα φιλί
Everything is sealed with a kiss… Η ιδιότυπη ένωση δύο ανθρώπων είναι το επισφράγισμα τριών βασικών αναγκών τους: σεξουαλική διάθεση, ρομαντική αγάπη και δέσμευση. Μπορεί να φορέσεις το πιο φανταχτερό σου φόρεμα, να γίνω κι εγώ διαχυτικός, να παίζει το αγαπημένο μας τραγούδι και η νύχτα να είναι γεμάτη άστρα, όμως μόνο το φιλί είναι ικανό να ξετρυπώσει από μέσα μου το άλλο σου μισό. Είναι το πρώτο βήμα προς τη δέσμευση και ικανή συνθήκη να κρατήσει ένα ζευγάρι ενωμένο… Γι’ αυτό κοπελιά, “ό, τι έχεις να μου πεις! Πές το μ’ ένα φιλί!”

Αυτό το φιλί, Θάνατος κι Ανάσταση
Οι χτύποι της καρδιάς ανεβαίνουν και αισθάνεσαι την ένταση και τη θέρμη να ανεβάινει στο κεφάλι. Κλείνεις τα μάτια και παραδίνεσαι στη γοητεία του. Το παθιασμένο μας φιλί αναστατώνει τον εγκέφαλο, που παράγει με τρελούς ρυθμούς ντοπαμίνη, σεροτονίνη και οξιτοσίνη! Μην τρομάζεις… πρόκειται για ορμόνες που φτιάχνουν τη διάθεση, ανεβάζουν τη λίμπιντο και προκαλούν απέραντη ευεξία. “Είναι εντυπωσιακό πως το φιλί, ενεργοποιεί όλες αυτές τις χημικές ουσίες του οργανισμού που ευθύνονται για τα συμπτώματα που συνηθίζουμε να αποδίδουμε στον έρωτα” αναφέρει ο Kirshenbaum, συγγραφέας του Science Of Kissing! Είναι νομίζεις τυχαίο που θυμάσαι ακόμη με την παραμικρή λεπτομέρεια το Πρώτο Φιλί με τον μεγάλο σου έρωτα;

Τι γίνεται όμως όταν το φιλί δεν… δουλεύει; Όταν μετά από την πρώτη επαφή των χειλιών αισθανθείς μια απίστευτα άβολη αμηχανία; Τότε όλα τελειώνουν πριν καν αρχίσουν. Και εδώ γυναίκες και άνδρες είναι αδιάλλακτοι. 59% των ανδρών και 66% των γυναικών αναφέρουν πως τελειώνουν μια σχέση εξαιτίας ενός κακού φιλιού. Γιατί σκέφτομαι… αν δεν ευχαριστιέμαι το φιλί, φαντάσου να πάμε και παρακάτω τι “ξενέρα” θα φάμε!

ΠΩΣ ΦΙΛΑ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ
Κι ερχόμαστε στο “πρόβλημα”! Φαίνεται πως ακόμη και στο φιλί βλέπουμε άλλα πράγματα… Εσύ διακρίνεις τη δυνατότητα να κάνεις σχέση, τη δέσμευση, την πρώτη διαβεβαίωση πως μπορεί αυτό το φιλί να βγάλει κάπου πιο στέρεα και σταθερά για εμάς τους δύο.
Εγώ πάλι, έχω το φιλί σαν το απόλυτο σεξουαλικό όπλο. Άσο στο μανίκι μου για να σε “καταφέρω”. Και ερωτώ! Τι είναι πιο λογικό επακόλουθο ενός παθιασμένου πρώτου φιλιού; Να σκέφτεσαι το σεξ ή να σκέφτεσαι αν ο άλλος κάνει για άντρας σου; No more comments…

Φίλα με για λίγη σιγουριά
Να λοιπόν που το αδύναμο φύλο, εξηγείται. Γιατί από ότι φαίνεται μια γυναίκα ζητά επίμονα το φιλί για να νιώσει ασφάλεια. Να σιγουρευτεί για τη σχέση της και τα συναισθήματα του άνδρα. “Οι γυναίκες χρησιμοποιούν το φιλί ως μέσο δέσμευσης” αναφέρει το βιβλίο. “Μια γυναίκα εξακολουθεί για χρόνια να αξιολογεί μια σχέση με ένα φιλί”. Είναι ο τρόπος σου να… γευτείς αυτό που μας ενώνει και σαν καλή γευσιγνώστης να καταλάβεις αν παραμένει φρέσκο ή πλησιάζει προς την ημερομηνία λήξης. Δεν το κατακρίνω… Ένας άνδρας όμως δεν θα σε φιλούσε ποτέ για παρόμοιο λόγο!

Ένα φιλί σου είναι λίγο, πολύ λίγο!
Άνδρας είμαι… όταν ξεκινώ τα φιλιά δεν θέλω ποτέ (σχεδόν ποτέ!) να μείνω απλά και μόνο εκεί. Για μένα το φιλί είναι ο τρόπος να σε πλησιάσω σεξουαλικά. Να σε κάνω να θελήσεις το σεξ… “Το σάλιο του άνδρα περιλαμβάνει μικρές ποσότητες τεσοστερόνης, αρκετής όμως για να κάνει μια γυναίκα να γίνει πιο δεκτική, αλλά και να δει τη λίμπιντό της να εκτινάσσεται” αναφέρουν οι επιστήμονες. Ναι! Το “δηλητηριώδες” μου φιλί είναι τρόπος να σε ρίξω στο κρεβάτι… και δεν ντρέπομαι καθόλου να στο πω.

Όπως και να έχει το φιλί είναι σαν την επιστήμη. Η απόδειξη πως υπάρχει ο έρωτας… Το πείραμα που αποδεικνύει αν υπάρχει αγάπη. Ο νόμος που σφραγίζει τη σχέση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Ποια είναι λοιπόν η συμβουλή μου (αν βέβαια σε νοιάζει!); Κράτησέ το σαν φυλαχτό, μην το σκορπάς άσκοπα. Και την ίδια ώρα, χρησιμοποίησέ το σαν τέστερ! Για να βεβαιωθείς αν κάτι αξίζει ή αν δεν πρέπει να επιμένεις σε μια κατάσταση. Είναι πραγματικά αλάνθαστο…

Του Λευτέρη Σαββίδη (Tweet me @lefterix28)

Read More

And More