Πώς να τον κάνω να “κολλήσει” μαζί μου;

Να κολλήσει τι; Μικρόβια; Γρίπη; Πάνω σου; Αυτό κάνουμε google search, περιμένοντας να διαβάσουμε μια μαγική συνταγή, ξόρκια που ως δια μαγείας θα τον κάνουν να μας βλέπει και να λιώνει, να θέλει να τον ράψουν πάνω μας και να μην ξεκολλάει στιγμή. Ουφ! Καταλαβαίνεις ότι το να γράφεις στο google search “πως να τον κάνω να κολλήσει” σημαίνει ότι σε έχει ρουφήξει στα σπλάχνα της η ανασφάλεια. Και είμαστε πολλές ρε γαμώτο αν κρίνεις από το πόσο ψηλά είναι στην αναζήτηση. Και το ακριβώς αντίθετο είναι η απάντηση στην ερώτηση που μόλις διατύπωσες στο ψαχτήρι. Αυτοπεποίθηση. Αυτή είναι η απάντηση. Αυτοπεποίθηση. Μονόδρομος.

Ορίστε. Έχεις την απάντηση σε αυτό που ψάχνεις. Τι θα κάνεις τώρα; Ξέρω, αναζητούσες κάτι πιο χειροπιαστό. Κάτι τύπου: άνοιξε μια κονσέρβα με καλαμαράκια, χτύπα τον με ένα τηγάνι ή χόρεψε στη βροχή μέχρι να μακρύνουν τα μαλλιά σου, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Δυστυχώς. Ή ευτυχώς.

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
Καταρχάς, η γυναίκα που έχει αυτοπεποίθηση δεν γκουγκλάρει τέτοιες ερωτήσεις. Δεύτερον, έχει κι άλλα πράγματα να ασχοληθεί από το αν ο τύπος είναι κολλημένος μαζί της. Αν είναι καλώς. Αν δεν είναι, ας πάει αλλού να κολλήσει. Δεν θα ασχοληθεί και πολύ με κάποιον τύπο που δεν την κάνει ευτυχισμένη και που τη γεμίζει ανασφάλειες. Γιατί αγαπητή μου, για να ψάχνουμε τρόπο να τον κάνουμε να “κολλήσει” σημαίνει ότι κάτι δεν μας αρέσει στη συμπεριφορά του. Η δυνατή γυναίκα δεν δέχεται ημίμετρα, μετριότητες και σχέσεις στο περίπου. Πατάει γερά στα πόδια της και δεν χρειάζεται πατερίτσες. Αυτήν τη γυναίκα θέλουν οι άντρες. Που έχει ενδιαφέροντα, που έχει ζωή, φίλους, δουλειά, θέλει το χρόνο της με τον εαυτό της, δεν εξαρτάται από κανέναν, μπορεί και μόνη της. Δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από αυτό που της αξίζει. Και σίγουρα δεν θέλει κάποιον “κολλημένο” πάνω της. Ούτε κάποιον που τη γεμίζει αμφιβολίες.

Δεν είναι υπεροπτική, είναι κουλ. Δεν είναι σκύλα, είναι απαιτητική όμως. Δεν είναι υστερική, δεν διαπραγματεύεται όμως τις ανάγκες της. Δεν τσιρίζει, μιλάει σταθερά. Δεν κάνει ζήλιες, δείχνει ενδιαφέρον. Και είναι τρυφερή, δοτική, αγαπησιάρα, εκεί που πρέπει και εκεί που αξίζει. Δεν ζητιανεύει την αγάπη. Την κερδίζει. Ούτε ξεπουλάει την αγάπη της. Την “πουλάει” ακριβά, γιατί τόσο αξίζει.

Τι είσαι κουκλίτσα μου και θα πηδήξεις τα σαράντα κύματα για να τον κάνεις να σε ερωτευθεί; Απεγνωσμένη; Όχι, δεν είσαι. Είσαι μια κουκλίτσα. Είσαι δυνατή. Μη μασάς με τα φθηνά ακροβατικά του. Πουφ! Εξαφανίστηκε; Βγάλε μια κόλλα χαρτί και μην σταματήσεις ούτε για νερό, αν δεν έχεις γράψει τουλάχιστον 20 θετικά σου στοιχεία.

Αυτοπεποίθηση. Αυτό. Ξυπνάς, φτιάχνεις το πρωινό σου, περιποιείσαι τον εαυτό σου. Δεν βγαίνεις από το σπίτι σαν να σε πάτησε το τρένο επειδή ξενύχτησες να τον κατασκοπεύεις στα social -και όλες εκείνες που του έκαναν like. Αυτές είναι οι προτεραιότητές σου… Ξυπνάς, τρως, ντύνεσαι, στολίζεσαι και δεν κοιτάς το κινητό σου, αν δεν έχεις κοιτάξει πριν χαμογελαστά τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Δεν τσεκάρεις στο WhatsApp τι ώρα μπήκε τελευταία φορά χθες βράδυ. Ούτε στο Messenger. Δεν αγωνιάς. Έχεις κι άλλα πράγματα να σκεφτείς. Πηγαίνεις στη δουλειά σου. Δεν παίρνεις. Σε παίρνει. Αλλά αυτό δεν είναι στρατηγική, ούτε το κάνεις επίτηδες. Συμβαίνει. Στις γυναίκες με αυτοπεποίθηση συμβαίνει. Γιατί ξεχάστηκαν σε κάτι που κάνουν στη δουλειά, στο τηλέφωνο με μια φίλη, στον καφέ με μια φίλη, στη βόλτα, στα μαγαζιά, στα ψώνια, στο γυμναστήριο. Η γυναίκα με αυτοπεποίθηση δεν αναβάλλει το πρόγραμμά της, δεν πατάει το pause στην υπόλοιπη ζωή της επειδή μόλις ένα ωδικό πτηνό μπήκε από το παράθυρο. Η γυναίκα με αυτοπεποίθηση έχει πάντα κάτι να κάνει. Με φίλους ή μόνη. Ποτάκια μετά τη δουλειά ή ένα βιβλίο. Ένα bubble bath ή πλάνα για τα επόμενα επαγγελματικά της βήματα. Ή online shopping ή yoga στο σπίτι. Ή όνειρα. Όμορφα όνειρα. Όχι εφιαλτικά σενάρια για το πως ο καλός της αυτά τα δέκα λεπτά που είναι καθυστερημένος έχει στριμώξει κάποιο άγριο θηλυκό στη γωνία κάποιου μπαρ. Δεν έχεις χρόνο για χάσιμο ούτε ενέργεια να σπαταλάς. Η σωστή διαχείριση των σκέψεών σου θα διαμορφώσει για σένα ένα όμορφο μέλλον. Η κακή διαχείριση θα πραγματοποιήσει όλα αυτά που φοβάσαι. Γιατί τόσο που το σκέφτεσαι είναι σαν να το ζητάει ο οργανισμός σου.

Η γυναίκα με αυτοπεποίθηση αγαπάει. Και αγαπάει με πάθος. Δεν είναι ξενέρωτη. Δίνεται χωρίς να φοβάται, αλλά δεν αγαπάει απεγνωσμένα, εμμονικά. Φροντίζει τον εαυτό της. Αγαπάει τον εαυτό της. Και αυτό ακριβώς το στοιχείο ήταν που καθιστούσε τη Σαμάνθα του Sex & the City, γοητευτική για όλες τις γυναίκες. Η αυτοπεποίθησή της. Αυτή έδωσε στην ιστορική ατάκα “I love you but I love me more” την ανατριχίλα που όλες νιώσαμε. Αυτό θα θέλαμε. Να μπορέσουμε, να βρούμε τη δύναμη να ξαποστείλουμε τον τύπο που έχει ανοσία στη λογική. Αυτό.

Αυτό θα τον κάνει να κολλήσει φίλη μου. Η “απουσία”. Όχι η προσποιητή, fake αδιαφορία. Η “εξαφάνισή” σου όταν είσαι απασχολημένη κάνοντας πράγματα για τον εαυτό σου, για την καριέρα σου. Και όχι η τεχνητή εξαφάνισή σου, που είσαι σπίτι, κρατιέσαι, σιγοβράζεις, σφίγγει το στομάχι σου και κρατιέσαι κρατιέσαι κρατιέσαι μέχρι να σκάσεις. Όχι. Είναι το τηλέφωνο που δεν σήκωσες, το μήνυμα που άργησες να απαντήσεις γιατί είχες δουλειά ή γελούσες με τις φίλες σου τόσο πολύ που ξεχάστηκες. Αυτές είναι οι γοητευτικές γυναίκες. Που δεν έχουν χρόνο να γκουγκλάρουν πώς θα τον κάνω να με θέλει, πώς θα τον κάνω να με ερωτευθεί, πώς θα τον κάνω να με αγαπήσει, πώς θα τον κάνω να μην με αφήσει, πώς θα τον κάνω να γυρίσει. Πλευρό να γυρίσει στον ύπνο του. Αυτό θα έπρεπε. Και να μην φάει, γιατί έχουμε γλαρόσουπα. Ο γλυκούλης μου!

ΧΑΛΙ ΝΑ ΣΕ ΠΑΤΗΣΕΙ… Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ
Κάποτε διάβασα μια ατάκα του Πικάσο. “Για εμένα υπάρχουν δύο είδη γυναικών: οι βασίλισσες και τα χαλάκια της πόρτας”. Ταράχτηκα. Στη φάση που το διάβασα σίγουρα δεν ήμουν βασίλισσα. Φλέρταρα έντονα με το χαλάκι της πόρτας, που νόμιζα πως είναι ό,τι καλύτερο για να σε λατρέψει ένας άντρας. Να τον φροντίζεις, να τον περιποιείσαι, να του τα προσφέρεις όλα, ναι, …αλλά με μέτρο, γιατί υπάρχουν δύο κίνδυνοι. Πρώτον, να γίνεις η μαμά του και δεύτερον να μην εκτιμά τίποτα πια γιατί τα θεωρεί όλα δεδομένα.

Οι σχέσεις μου είπε μια φίλη κάποτε είναι σαν την αναπνοή. Εισπνέεις, εκπνέεις. Παίρνεις, δίνεις. Δεν γίνεται μόνο να εισπνέεις, θα σκάσεις. Ούτε μόνο να εκπνέεις, θα πεθάνεις. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Και οι ανασφαλείς γυναίκες έχουν την τάση να δίνουν, να δίνουν, να δίνουν, άνευ όρων και ορίων… Να δίνουν, να δίνουν, να πνίγουν, να πνίγουν. Οι ανασφαλείς γυναίκες κοιτάνε συνεχώς το τηλέφωνό τους. Τον σκέφτονται συνεχώς, δεν περνάνε πουθενά καλά αν δεν είναι κι εκείνος εκεί. Όταν βγαίνει μόνος του τις ζώνουν τα φίδια γιατί κατά βάθος δεν πιστεύουν ότι τους αξίζει αυτό, κατά βάθος δεν καταλαβαίνουν τί τους βρίσκει. Φοβούνται. Αν όμως προκύψει καβγάς, τα λόγια τους προδίδουν υπεροψία. Πού θα βρεις άλλη σαν εμένα; Και πολύ σου πέφτω. Εγώ φταίω που ασχολήθηκα μαζί σου. Πλασματική αυτοπεποίθηση. Γιατί αν πραγματικά σεβόσουν τον εαυτό σου δεν θα σπαταλούσες καν χρόνο να ξεστομίσεις την ατάκα σε έναν γελοίο τύπο που δεν μπαίνει καν στον κόπο να προσπαθήσει να σε κάνει ευτυχισμένη. Θα είχες φύγει απλά. Χωρίς να πεις τίποτα. Και δεν θα έκλαιγες καν. Γιατί δεν χώρισες, απλά γλίτωσες.

Και κοίτα τώρα μια διαστροφή. Οι ανασφαλείς γυναίκες έχουν την τάση να επιλέγουν κάτι καλόπαιδα που πραγματικά τους δίνουν αφορμές να νιώσουν άσχημα. Δεν φέρονται σαν σωστοί άντρες. Η αδιαφορία και ο παρτακισμός τους είναι τόσο έντονος που καταλήγεις ερωτευμένη, καψούρα, στα πατώματα για το τίποτα. Μηδέν εις το πηλίκον. Το πιο πιθανό να σε παρατήσει κιόλας για μία που πιστεύει και αγαπάει τον εαυτό της περισσότερο.

Αυτό θα έπρεπε κυρίως να γράφουμε στο google search. Πως να αγαπήσω περισσότερο τον εαυτό μου. Πώς να αποκτήσω αυτοπεποίθηση. Και τότε θα κολλούσε πάνω σου. Τόσο που θα τον θεωρούσες pathetic και θα γκούγκλαρες τι να κάνω για να ξεκολλήσει από πάνω μου.

ΠΟΙΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ;
Δεν στο παίζω υπεράνω. Όλες έχουμε λίγο πολύ βρεθεί σε κάποια φάση της ζωής μας μέχρι το λαιμό βουτηγμένες στην ανασφάλεια. Και δεν είναι εύκολο να είσαι φουλ αυτοπεποίθηση. Θέλει δουλειά. Θέλει απόφαση. Θέλει προσπάθεια. Η γυμναστική σίγουρα βοηθάει πολύ. Κάποιες η ψυχοθεραπεία, κάποιες τα sessions με μια life coach, κάποιες άλλες η φύση, κάποιες ο χαρακτήρας τους, το μακιγιάζ, τα τακούνια… Πολλά πράγματα υπάρχουν που μπορεί να σε βοηθήσουν, αρκεί να το θελήσεις. Να αποφασίσεις ποια θέλεις να είσαι και αυτή να γίνεις. Θέλεις να είσαι αυτή που είναι σπίτι αγέλαστη, νευρική και περιμένει τηλέφωνο ή εκείνη που δεν κατάλαβε πότε πέρασε η ώρα και έχει τρεις αναπάντητες στο κινητό της; Θέλεις να είσαι αυτή που κλαψουρίζει στο κινητό της κολλητής ή αυτή που χαμογελάει στον καθρέφτη πιστεύοντας ακράδαντα ότι αυτός θα χάσει; Θέλεις να είσαι αυτή που όλοι έχουν καταλάβει στη δουλειά ότι κάτι δεν πάει καλά στη ζωή σου ή αυτή που βρέξει-χιονίσει είναι περιποιημένη και δυνατή; Διάλεξε. Τα πάντα είναι θέμα επιλογής. Τι θέλεις; Έναν άντρα που σε ταλαιπωρεί ή έναν άντρα που σε σέβεται; Έναν άντρα που σε κάνει ευτυχισμένη ή έναν άντρα που σε κάνει να κλαις; Έναν άντρα που σου στέλνει καλημέρα το πρωί ή έναν άντρα που έχει πάει νύχτα κι ακόμα δεν έχεις νέα του; Τι θέλεις; Ο άντρας που αυτή τη στιγμή υπάρχει στη ζωή σου είναι δική σου επιλογή, να ξέρεις.

Το να επιλέγεις κάποιον επειδή είσαι καιρό μόνη, ή επειδή δεν βρήκες κάτι καλύτερο, δεν είναι σοβαρές επιλογές. Το να μένεις με κάποιον που έχει αποδείξει ότι δεν σε κάνει ευτυχισμένη, επίσης δεν είναι σοβαρή επιλογή. Τα δυνατά κορίτσια δεν φοβούνται να μείνουν μόνα τους. Και σε καμία περίπτωση δεν συμβιβάζονται με κάτι λιγότερο από το καλύτερο για αυτές. Οκ. Δεν κινείται όλη η ζωή και η ευτυχία γύρω από ένα ωδικό πτηνό.

Υ.Γ. Θέλεις να τον πάρεις τηλέφωνο, να τον πάρεις. Θέλεις να του στείλεις μήνυμα; Να του στείλεις. Μην το κάνεις και τόσο θέμα στο κεφάλι σου. Αν πιάσεις τον εαυτό σου να το σκέφτεται πολύ πριν το κάνει, κάτι σε κάνει να νιώθεις περίεργα για αυτό, δεν είναι καλό. Ή έχεις στείλει ήδη πολλά, ή το έχεις παρακάνει ήδη, και το εσωτερικό σου γίγνεσθαι σου στέλνει σινιάλα. Η γυναίκα με αυτοπεποίθηση δεν σπαταλιέται σε τέτοια. Ζει. Κι αν θελήσει να τον ακούσει θα σηκώσει το τηλέφωνο χωρίς να προηγηθούν αναλύσεις, φοβίες, άγχη. Συνήθως όμως δεν προλαβαίνει, γιατί έχει ήδη χτυπήσει το δικό της.

 

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Ωραία τα γράφεις, αλλά μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση είναι συνήθως καο δυναμική και αντί να χτυπά το τηλέφωνο της, οι άντρες την αποφεύγουν γιατί την φοβούνται. Καλό θα είναι να γραφτεί και ένα άρθρο για την αυτοπεποίθηση και τις ανασφάλειες των αντρών απέναντι στις γυναίκες με αυτοπεποίθηση…

  2. Υπέροχο άρθρο. Να είσαι καλά που τα έγραψες να τα διαβάζουμε σαν “προσευχή” και να τα τηρούμε όλες μας.!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More