“Δεν μου συγχωρώ ότι έγινα άλλο ένα νουμεράκι στη λίστα του”

Μου λείπει. Κάθε μέρα και πιο πολύ. Οι μέρες περνούν κι εγώ ακόμα περιμένω. Δεν ξέρω τι. Είναι μάλλον αυτή η καταραμένη ελπίδα, που αρνείται πεισματικά να πεθάνει. Αυτή με κρατάει.

Αν τα “συμβόλαια” σε μια σχέση υπογράφονται από την πρώτη στιγμή, ήξερα εξ αρχής πώς ο Π. δεν ήταν για πολλά. Από εκείνους τους άντρες που μόλις τους γνωρίσεις σαν να αναβοσβήνει μια προειδοποιητική πινακίδα νέον. “Κίνδυνος”.

Από μια ηλικία και μετά, μαθαίνεις να τους αναγνωρίζεις. Νάρκισσοι, ενθουσιώδεις, απελπιστικά γοητευτικοί. Δικοί σου εξ αδιαιρέτου και πάντα για λίγο. Συνήθως, μαθαίνεις και να τους αποφεύγεις. Αν έχεις στοιχειώδη εμπειρία, αν η αυτοπροστασία σου δεν έχει τεθεί δραματικά εκτός λειτουργίας.

Άπειρη, δεν με έλεγες. Δεν ξέρω τι μου συνέβη, σα να βραχυκύκλωσα. Η φήμη που τον κυνηγούσε δεν άφηνε κανένα περιθώριο αυταπάτης. Τα “θύματα” του πολλά, η αδιαφορία για τον πόνο που συνειδητά προκαλούσε, παροιμιώδης. Στα όρια του σαδισμού και όμως έμπλεξα.

Στην αρχή, όλα τέλεια. Με έκανε να νιώθω περίοπτη, μοναδική. Κάτι σαν επικεφαλής γκρούπι.

Η άμυνα μου όσο κι αν προσπαθούσε να με συγκρατήσει, υπέκυψε στις δεκάδες κλήσεις του. Στα υπέροχα μηνύματα του. Βρεθήκαμε και ήταν τέλεια. Θεωρούσα πως θα είναι μόνο για ένα βράδυ. Δεν ήταν.

Όχι, δεν ήταν το σεξ. Δεν ερωτεύομαι το καλό σεξ, δεν ξέρω, πότε δεν αποτέλεσε κριτήριο για να εμπνεύσει κάποιος έρωτα ή οχι.. Ήταν η ψευδαίσθηση ότι ήμουν μοναδική. Ότι με ξεχώρισε από το σωρό των.. θαυμαστριών. Ήταν οι ατελείωτες κουβέντες που κάναμε, το γεγονός πως ξαφνικά ένας τόσο θαμπός -στα όρια της κατάθλιψης άνθρωπος- όπως εγώ, γελούσε συνεχώς.

Ευτυχισμένη. Έλαμπα. Σε παράλληλο σύμπαν, με ένα τηλέφωνο που χτυπούσε συνέχεια. Και ήταν πάντα εκείνος να μου πει πόσο σημαντική του ήμουν.

Δεν είχα κανένα λόγο να γκρινιάξω. Κανένα λόγο να διαμαρτυρηθώ. Ήξερα ανά πάσα στιγμή που-έλεγε ότι- βρίσκεται. Ήμουν ο πρώτος άνθρωπος που έπαιρνε, στην καλή του και τη στραβή του.

Άκουγα συνεχώς πόσο απαραίτητη και μοναδική ήμουν για εκείνον. Πόσο η διαφορετικότητα μου και ο σαρκασμός μου τον γοήτευαν. Θα μου πείτε, “Ε, και; Όλοι τα ίδια δεν λένε;”. Μπορεί, δεν είπα ότι η ιστορία αυτή είναι πρωτότυπη. Κι αν το έχετε περάσει κι εσείς θα με καταλάβετε καλύτερα.

Μην μακρηγορώ, αυτή η κατάσταση κράτησε μήνες. Μου καλλιέργησε μια εξάρτηση. Σαν τα σκυλιά και τον Παβλόφ. Ίδια φάση. Δεν σταματούσε να μου υπενθυμίζει πόσο αναγκαία του ήμουν. Πόσο καταλυτική ήταν η παρουσία μου. Και ήταν καλός σε αυτό, πολύ καλός. Μάσησα, σαν ηλίθια.

Με έμαθε επίσης να υπολογίζω σε εκείνον, να ποντάρω πάνω του. Εγώ που πάντα στηριζόμουν στις δικές μου δυνάμεις, και μόνο, σιγά σιγά είδα έναν άνθρωπο να μπαίνει μπροστά για μένα. Ή μάλλον να διατυμπανίζει την πρόθεση του να το κάνει, αν χρειαζόταν.

Και κάπου εκεί… εξαφανίστηκε. Έτσι. Απλά εξαφανίστηκε. Ούτε μηνύματα, ούτε τηλέφωνα, ούτε χαριτωμένες υπερβολές. Όχι πια γέλια. Μόνο κλάμα. Στην αρχή περίμενα. Θα επανέλθει έλεγα, έτσι κι αλλιώς τραβούσε ζόρια εκείνη την περίοδο.

Τον αναζήτησα. Μουδιασμένη. Δικαιολογίες που δεν θα έπειθαν ούτε την πιο ανυποψίαστη. Τίποτα δεν είχε αλλάξει είπε. Απλώς, είχε.. δουλειές. Και παλιότερα είχε βέβαια, τώρα όμως… ξαφνικά δεν προλάβαινε. Κατέρρευσα. Τι άλλαξε, τι μεσολάβησε, τι έκανα λάθος. Μήνες αυτομαστιγώματος.

Απελπισία. Κατάθλιψη. Απέκτησα κι ένα καινούριο τικ. Εκείνο που κοιτάς την οθόνη του κινητού κάθε τρία δευτερόλεπτα. Και φυσικά δεν χτυπάει.

Δεν μου συγχωρώ ότι αφέθηκα να γίνω ένα νουμεράκι στη λίστα του. Ήξερα, έπρεπε να με προφυλάξω. Δεν του συγχωρώ πώς για μια κατάκτηση παραπάνω, απλώς και μόνο για τη σαδιστική χαρά της εγκατάλειψης, μου τσάκισε την αυτάρκεια.

Κάποια μέρα θα ξυπνήσω και θα είμαι καλά, το ξέρω. Μέχρι τότε, θα προσπαθώ να “απεξαρτηθώ” και να μαζέψω τα κομμάτια μου. Wish me luck…

Άννα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. ΑΝΝΟΥΛΑ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ! ΚΑΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ Τ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ..ΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ.. ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙΣ

  2. Αγαπητή ʼννα,πιστεύω πως σημαντικό ρόλο έχει και η δουλειά αυτού του ατόμου!Μήπως θα ήθελες να μας ενημερώσεις για το τι δουλειά κάνει ο πρώην αγαπημένος σου ώστε να μπορέσω αν θες να το συζητήσουμε;

  3. Ενα θα σου πω, Τροχος ειναι και γυρναει !!!!

  4. Anna,mia xara tha xupnhseis mia hmera…arkei na mhn to epanalaveis to lathos,me allon antra idiou typou…

  5. Ακριβώς το ίδιο συνέβη και σε εμένα. Σα να διάβαζα τη δική μου ιστορία!!! Μόνο που το δικό μου κρατησε 3 μήνες μόνο, ευτυχώς! Δεν το άφησα εγώ να πάει περισσότερο 🙂
    Μακριά από άντρες που το ένστικτο μας λέει :κινδυνος θάνατος!!!

  6. egw otan hmoun 17 xronwn gnwrisa enan antra pou apo th fysh tou htan gomeniarhs….ametanohtos gomeniarhs……htan 23…3ekinhsame mia sxesh parolo pou kati mou elege mesa mou oti den a3izei kai as hmoun apeirh!!!!entelws apeirh omws!!!! meta apo enan mhna apofasisa na oloklhrwsw mazi tou…..htan o prwtos mou!!!! omws autos parallhla me mena eixe kai allh sxesh….mou lege kati fthnes dikaiologies sunexeia kai egw den epairna xampari….kapoia stigmh mia filh mou(na thn exei o 8eos kala!!!) mou eipe oti exei sxesh kai me mia filh ths….auto omws to ema8a duo meres afou eixa oloklhrwsei mazi tou…to sok gia mena htan megalo….. apo tote katalaba oti oi antres oi perissoteroi toulaxiston einai gourounia….kai feromai kai egw analogws….isws epeidh plhgw8hka…de 3erw…isws apo amuna….pleon den eimai egw to 8uma!!!!exw alla3ei rizika….to 3erw einai la8os allla mou exei peinei sthn psuxh kai antidrw etsi!!!!!feromai stous antres san paixnidakia…..den eimai pia to a8wo omorfo koritsaki….8elw na deixnw toulaxiston oti den exw anagkh kanenan!!!kai etsi prepei na kanoume oles!!!!gia na mhn ginomaste 8umata twn antrwn….gia na mhn plhgwnoume tis kardies mas,gia na mhn xalame tis zwes mas…..isws eimai egwistria alla me auto pou eixa pa8ei suneidhtopoihsa oti kai ligos egwismos den blaptei!!!!einai amuna…..

  7. μα ποιος ηταν? ο νινο?
    οπως και να χει θα περασει.επρεπε να το περιμενεις παντως.
    δεν πειραζει.την επομενη φορα θα σαι πιο δυνατη.δες τα θετικα.
    οτι δεν θα ξανακανεις το ιδιο λαθος.υπαρχουν τοσα αλλα….

  8. Ζω ακριβώς το ίδιο. έξι μήνες μιας υπέροχης σχεσης (γιατί εμένα σχεση με είχε παρουσιασει σε όλους και μάλιστα σοβαρη), μεσα σε μια μέρα στην κυριολεξια μου είπε τηλεφωνικώς ενοείτε, ότι δεν νιώθει τίποτα για εμένα…. Κάτάρευση…. πορσπαθώ να μαζέψω τα κομμάτια μου.. που θα πάει όμως… θα περάσει και αυτό…

  9. πόσο σε καταλαβαίνω,μου συνέβη ακριβώς το ίδιο και ακόμα δεν μπορώ να συνέλθω,νιώθω ανίκανη να ξαναγαπήσω,νομίζω ότι άδειασα απο συναισθήματα.

  10. Περνάω ακριβώς την ίδια φάση, είναι πολύ δύσκολο όταν την έχεις πατήσει. Κι ο δικός μου δυστυχώς δε φαινόταν από την αρχή ότι απλώς θα εξαφανιστεί μια μέρα μετά από 8 μήνες σχέσης! Είμαι ένας κενός άνθρωπος πια, νομίζω δεν θα ξαναεμπιστευτώ κανέναν

  11. βρε κοριτσια τοση μαυριλα για εναν αντρα? η ζωη ειναι ωραια βρε παιδια.
    εσεις που ειστε ετσι ποσο χρονων ειστε αν επιτρεπετε?
    μιλατε λες και ειστε στην δυση της ζωης σας.και σας κοβω κατω απο 30.για αναστηλωθειτε παρακαλω.

  12. poso se katalabainw…k i zwi pou leei gia ti douleia poso dikio exei :p simasia exei na fygei auti i aisthisi monadikotitas kai auti i elpida…to parigoro einai oti telika dn niwthw pleon monadiki toulaxiston se osa perasa!!! kali tyxi se oles mas!!!

  13. ʼννα μου, είσαι πολύ τυχερή!! Πραγματικά!! Ξέρεις γιατί;; Γιατί έχεις ένα λάθος στο ενεργετικό σου από το οποίο μπορείς να μάθεις πολλά και να εξελιχθείς ως άνθρωπος σε πολύ μεγάλο βαθμό! Είναι λογικό να είσαι μέσα στην κατάθλιψη και μέσα στην απελπισία! Ό,τι και να ακούς δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο σου, ούτε να φέρει πίσω τον χρόνο που επένδυσες σε αυτόν τον άνθρωπο! Σκέψου απλά πως εφόσον έχεις πέσει το μόνο που σου μένει να κάνεις είναι να σηκωθείς! Όχι για να τον εκδικηθείς, αλλά για σένα! Για την ʼννα! Δώσε την ενέργειά σου εκεί που αξίζει! Μην την σπαταλάς σε κάποιον που δεν σε εκτίμησε ποτέ! Προσπάθησε να μην τα βάζεις με τον πρώην σου, αλλά με την συμπεριφορά του! Μην κρίνεις εκείνον, αλλά τον τρόπο του! Καταδίκασε τον τρόπο αυτόν και προσπάθησε να μην φερθείς κι εσύ ποτέ έτσι στη ζωή σου! Όταν θα το κάνεις αυτό θα τον έχεις συγχωρήσει και θα μπορείς να προχωρήσεις! Σκέψου πως κατά πάσα πιθανότητα αυτός ο άνθρωπος είναι δυστυχής ακριβώς επειδή ζει σε έναν κόσμο αυταρέσκειας και ναρκισσισμού! Τέτοιοι άνθρωποι αξίζουν τον οίκτο μας! Όχι τη λύπηση, γιατί η λύπηση είναι αρνητικό συναίσθημα και για να συγχωρήσουμε κάποιον δεν πρέπει να νιώθουμε κάτι αρνητικό γι’ αυτόν! Και ο μόνος τρόπος να ξυπνήσεις και να είσαι καλά είναι να τον συγχωρήσεις μέσα σου και να προχωρήσεις!! Εύχομαι καλή επιτυχία σε ό,τι κάνεις στη ζωή σου! Και μην τα φοβάσαι τα λάθη! Είναι μες το πρόγραμμα! Το θέμα εξάλλου δεν είναι να μην κάνουμε λάθη, αλλά να μαθαίνουμε από αυτά!!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More