Εύα: “Έχω ερωτευθεί έναν συνάδελφό μου και δεν ξέρω τι να κάνω.”

Γεια σας!
Θα ήθελα κι εγώ τη γνώμη σας.

Τις τελευταίας μέρες έχω ερωτευθεί έναν συνάδελφό μου και δεν ξέρω τι να κάνω. Δουλεύουμε αρκετό καιρό μαζί, στην ίδια εταιρία, σε διαφορετικό τμήμα όμως. Γενικά δεν έχουμε και πολλά πάρε δώσε.

Πριν λίγες μέρες όμως που χρειάστηκα κάτι από το τμήμα του, κάπως διασταυρώθηκαν τα βλέμματά μας και αυτό ήταν. Από τότε δεν μπορώ να τον βγάλω από το μυαλό μου. Ψάχνω συνέχεια δικαιολογίες να πηγαίνω στο γραφείο όπου κάθεται κι αυτός και γενικά έχω ξεμυαλιστεί.

Έχω χάσει λίγο την μπάλα και δεν ξέρω καθόλου πώς να το χειριστώ. Δεν ξέρω καν αν θέλω να ξεκινήσω μια σχέση στον εργασιακό μου χώρο. Τι θα γίνει αν τσακωθούμε; Πώς θα διατηρηθούν οι ισορροπίες; Και τι θα πούνε οι συνάδελφοι; Αυτά σκέφτομαι…

Έχω την εντύπωση ότι του αρέσω κι εκείνου, αλλά το μεγαλύτερό μου πρόβλημα είναι το αν είναι “σωστό” να ξεκινήσω μια σχέση με κάποιον που δουλεύουμε μαζί. Έχω πελαγώσει. Βοήθεια!

Να κάνω υπομονή μήπως και μου περάσει; Νομίζω όμως πως κάθε μέρα που περνάει είμαι και πιο ερωτευμένη μαζί του.

Εύα

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Το καλύτερο είναι να περιμένεις μήπως κάνει κι εκείνος κάποια κίνηση. Ας ψάχνει κι αυτός προσχήματα να έρχεται στο τμήμα σου, ας αναρωτιέται κι αυτός τι να κάνει… Επειδή αν το κυνηγάς από τη δική σου μεριά και μόνο, ενώ εκείνος απλώς ακολουθεί, τότε είναι που κινδυνεύεις να βρεις μπροστά σου έναν τύπο που θα κρύβει τη σχέση σας, θα φοβάται και στο τέλος, αν χωρίζατε, θα σου έκανε και τίποτα ψυχολογικούς πολέμους. Αυτό που ξέρω είναι ότι πρόκειται για κάτι εντελώς φυσιολογικό να γνωριστούν και να ξεκινήσουν σχέση δύο ενήλικες στη δουλειά (σε σύγκριση με γνωριμίες σε μπαρ ή μέσω Tinder είναι και το πιο ασφαλές), φτάνει μόνο να είστε και οι δύο ώριμοι συναισθηματικά άνθρωποι, που θα τηρούν διακριτικότητα είτε είστε στα καλύτερά σας στη σχέση σας είτε Κυριακή βράδυ είχατε τσακωθεί και είχες πετάξει τα τα υπάρχοντά του όλα από το μπαλκόνι! Δεν είναι εύκολο για όλους να διατηρήσουν τη χρυσή τομή μεταξύ συναδελφικών και ερωτικών σχέσεων, αλλά σ’ εσάς το πλεονέκτημα είναι ότι στη δουλειά δεν έχετε αναγκαστική επαφή μεταξύ σας καθημερινά, οπότε δεν πρέπει να είναι θέμα. ʼφησέ τον, όμως, να πάρει πρωτοβουλία στη μεταξύ σας προσέγγιση για να σιγουρευτείς ότι θα σας βγει σε καλό.

  2. Η ξαδέρφη μου ερωτεύτηκε συνάδερφό της, (μάλιστα αυτός ήταν παντρεμένος τότε αλλά ο γάμος δεν πήγαινε καλά ούτε είχε παιδια). Αποτέλεσμα σήμερα είναι παντρεμένοι πάνω απο 10 χρόνια με μια κόρη. Εγώ πάλι που έτυχε να κάνω κάτι με συνάδελφο τελικά είμαι ακόμα μόνη και ο συνάδελφος παντρεμένος με άλλη. Δεν υπάρχουν συνταγές. Η ζωή ειναι ενα ρίσκο. Το παίρνεις και μπορεί να κερδίσεις μπορεί όχι.

  3. Αμα δείξει και εκείνος ενδιαφέρον και εφόσον φυσικά ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τότε προχωράς κανονικά.

  4. Εμένα οι μέχρι τώρα σχέσεις μου, κάποιες πιο σοβαρές κι άλλες εντελώς few nights stand, ήταν με συναδέρφους. Επίσης, ένας γνωστός μου ήταν από τους πιο ψηλά ιεραρχικά σε μια ξενοδοχειακή μονάδα και… άσε, είχε πάρει πολλές από εκεί πέρα, και μάλιστα υπαλλήλους. Αλλά καμία δεν το έχει κάνει βούκινο, παρόλο που το βρίσκω τραβηγμένο το να αναζητά κάποιος χαρέμι μεταξύ των υφισταμένων του. Όπως κι αν έχει, εφόσον ακόμα και σε τέτοιες εξτρίμ περιπτώσεις κανείς δεν νοιάζεται για το τι θα πει ο κόσμος και μην είναι “λάθος”, δεν νομίζω ότι πρέπει να σε βασανίζουν τέτοια ερωτήματα εσένα. Κάνε αυτό που θες, προσέγγισέ τον και εκτός δουλειάς αν μπορέσεις και μετά βλέπετε. Σχέσεις δημιουργούνται και χαλάνε, το αν γίνεται αυτό μεταξύ συναδέρφων ή μεταξύ προηγουμένως αγνώστων που γνωρίστηκαν σε κοινωνικό δίκτυο, μικρή σημασία έχει. Εγώ δεν είχα πρόβλημα πάντως, κανένας από τους πρώην μου που έτυχε να είναι και συνάδερφοι δεν ήταν τόσο κόπανος που να μου κάνει κάτι στη δουλειά.

  5. Βρε κοπελιά να σου πω κάτι? Στη σημερινή εποχή είναι τόοοοσο δύσκολο να βρουμε μια σχέση που άμα το ψειρίζεις τοσο θα μεινεις μονη μια ζωη. Και τι εγινε αν δεν παει καλα? Μπορει κανεις να σου εγγυηθει για τιποτα? Αυτο που θες να το κυνηγησεις -σε φυσιολογικα πλαισια παντα- αφου βεβαιωθεις βεβαια οτι ο εν λογω κυριος δεν ειναι σε σχεση /γαμο κλπ . Το πολυ-πολυ να φας χυλοπιτα. Αν ομως ενδιαφερεται και αυτος για εσενα σκεψου τι θα κερδισεις!Και πανω απ΄ολα εχεμυθεια ετσι?

  6. Anorimi! Entelos anorimi kai elafromiali.

  7. Γεια σου Εύα, δεν χρειάζεται να σε απασχολεί αν είναι σωστό ή όχι ή τι θα κάνετε άμα μαλώσετε από τη στιγμή που δεν έχει γίνει καν κάτι μεταξύ σας. Μην κάνεις το λάθος να χαθούν ευκαιρίες από τη ζωή σου μόνο και μόνο για να μην πουν κάτι οι άλλοι. Όσο τέλεια και αν είσαι στη ζωή σου πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα σχολιάζουν. Σιγά λες και θα κάνεις τίποτα κακό ξέρω εγώ. Πολλοί άνθρωποι έχουν γνωρίσει τον σύντροφό τους από τη δουλειά άλλωστε η δουλειά και οι δημόσιες σχέσεις εκτός από το να μας προσφέρουν εργασία μας προσφέρουν και γνωριμίες με τις οποίες μπορεί και να σμίξουμε…Εγώ είμαι κατά στο να κάνεις εσύ κάποια κίνηση. Όταν ο άντρας ενδιαφέρεται το δείχνει..Εύχομαι να του αρέσεις και εσύ και να κάνει το πρώτο βήμα το συντομότερο!

  8. ʼσε τα πράγματα αρχικά να εξελιχθούν μόνα τους, γιατί ακόμα είναι πολύ αρχή για να ψάχνεις απαντήσεις του τύπου “τι θα πουν οι συνάδελφοι, είναι σωστό”, κτλ. Μπορεί ο άνθρωπος να έχει σχέση και απλά να παίζει το ματάκι του, να παίζει το ματάκι του γενικά, αλλά φυσικά και να του αρέσεις. Εφόσον δεν ξέρεις και εσύ τι θέλει ο τύπος λοιπόν εφόσον δεν γνωρίζεστε στην ουσία, τι σκας με άσκοπες σκέψεις και ερωτηματικά που ούτε μέντιουμ δεν θα μπορούσε να σου απαντησει. Τώρα αν θες οπωσδήποτε να μάθεις τι θα γίνει αν…απλά σκέψου πιο είναι το καλύτερο και πιο αισιόδοξο σενάριο και πιο το χειρότερο…και αν γίνει το χειρότερο, τι μπορείς να κάνεις και τι εφόδια έχεις για να το αντιμετωπίσεις…Εστίασε λοιπόν, στο τωρα, και αν σαρέσει τόσο πολύ πια, προσπάθησε να πιάσεις κουβέντα μαζί του να του δώσεις το πράσινο φως και μετά βλέποντας και κάνοντας…Τα ερωτήματα που θέτεις προς στιγμήν πάντως, είναι υπερβολικά για το στάδιο που βρίσκεστε..Η εμπειρία λέει πως υπάρχουν σχέσεις που δημιουργήθηκαν στη δουλειά και ήταν ουσιαστικές, άλλες οδηγήθηκαν σε γάμο, άλλες σε αναγκαστική παραίτηση επειδή το είχε μάθει ο ντουνιάς, άλλες στον ψυχίατρο! Προσγειωσου λοιπόν, και αντί να σκέφτεσαι τι θα γίνει άμα τσακωθείτε σκέψου πως μπορείς να τον γνωρίσεις καλύτερα…αλλιώς το επόμενο στάδιο, είναι να χάσεις τον ύπνο σου, γιατί δεν μπορείς να αποφασίσεις σε ποια εκκλησία θα γίνει ο γάμος…!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More