Εύη: “Τον τελευταίο χρόνο έκανα πολύ παρέα με μια κοπέλα που γνώρισα…”

Γεια σας!
Θα ήθελα κι εγώ τη βοήθειά σας σε κάτι που με έχει στεναχωρήσει τον τελευταίο καιρό και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Το πρόβλημά μου δεν είναι ερωτικό, αλλά φιλικό.

Τον τελευταίο χρόνο έκανα πολύ παρέα με μια κοπέλα. Δέσαμε σχεδόν αμέσως από τη στιγμή που γνωριστήκαμε. Μιλούσαμε στο τηλέφωνο καθημερινά και με τις ώρες, συναντιόμασταν, βγαίναμε, καφέδες, ποτά. Μου έλεγε τα πάντα για τη ζωή της κι εγώ το ίδιο.

Τους τελευταίους δύο μήνες όμως έχει απομακρυνθεί. Δεν με παίρνει καθόλου τηλέφωνο. Μιλάμε μόνο αν την πάρω εγώ και δεν μιλάμε και για πολύ -σαν να με αποφεύγει. Ούτε συναντιόμαστε. Έχω να τη δω πάνω από μήνα. Όλο κάτι έχει να κάνει, κάτι έχει κανονίσει, έχει πήξει στη δουλειά και τέτοια.

Πιστέψτε με, δεν είμαι υπερβολική. Έχει αλλάξει και έχει αλλάξει πολύ. Τη ρώτησα τι συμβαίνει, αν έχει γίνει κάτι και έχει αλλάξει, αλλά απάντηση δεν πήρα. Μου είπε ότι είναι πιεσμένη με τη δουλειά, αλλά δεν την πιστεύω γιατί η δουλειά της πάντα ήταν απαιτητική. Πάντα της έτρωγε σχεδόν όλο το χρόνο της, και πάντα έβρισκε χρόνο έστω να μοιραστούμε τα νέα μας έστω και από το τηλέφωνο.

Δεν γίνεται να μιλάς με κάποιον δυο και τρεις φορές τη μέρα στο τηλέφωνο και ξαφνικά ούτε μία φορά την εβδομάδα. Κάτι συμβαίνει. Τι ρώτησα και μήπως της συμβαίνει κάτι που δεν θέλει να το μοιραστεί, κάπως να μου το εξηγήσει, αλλά τίποτα.

Δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω. Μου έχει στοιχίσει. Νιώθω ότι έχασα τη φίλη μου χωρίς ουσιαστικά να ξέρω το γιατί κι αυτό με στεναχωρεί ακόμα περισσότερο. Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω;

Ευχαριστώ πολύ,
Εύη

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. καλημερα κοριτσι! αρχικα, ποσο χρονων ειστε; Λοιπον, εγω ειμαι 27 και θα σου πω την δικη μου εμπειρια. Οι εκδοχες, κατ’εμε παντα, ειναι οι εξης: Η δεν ειχατε δεσει τοσο πολυ οσο νομιζεις και απλα κανατε παρεα γιατι κι εκεινη μπορει να ενιωθε μοναξια και δεν ειχε καποιον αλλο να βγει και να ασχοληθει Η περνουσε μια δυσκολη φαση και ειχε αναγκη απο καποιον, δηλαδη εσενα Η ηθελε κατι να παρει απο εσενα και οταν το πηρε, απλα επαψε να κανει παρεα μαζι σου. Τελος, μπορει απλα να αλλαξε συνηθειες, να βρηκε συντροφο η να ειδε πως δεν κολλατε και να ειναι τοσο απλη η αιτια. Οι ανθρωποι καποιες φορες χανονται, οταν δεν εχουν κοινα σημεια η οταν δεν εχουν αληθινα αισθηματα. Εμενα, στα 22, φιλεναδα μου κολλητη για 2 χρονια, οπως κι εσυ. Κοιμομασταν μαζι, δουλευαμε μαζι, βγαιναμε, τηλεφωνα, ξενυχτια, κλαματα σε χωρισμους ξημερωματα! Μολις εφυγα απο την δουλεια και δεν ηθελε να με εχει απο κοντα, πολυ απλα απομακρυνθηκε με ηλιθιες δικαιολογιες οπως η δικια σου. Την ειδα μετα απο 1 χρονο, οταν ειχε παρει τη θεση μου στη δουλεια και ηθελε να μου το ανακοινωσει! Σου ευχομαι τα καλυτερα και μην στεναχωριεσαι! Αξιζεις καλυτερα! Εκτος αν φυσικα της συμβαινει κατι σοβαρο που δεν θελει να μοιραστει, πχ μια ασθενεια. Μονο ο χρονος θα δειξει.

  2. Δεν ξερω αν μπορεις να ΚΑΝΕΙΣ κατι. Δεν ξερω θελω να πω κατα ποσο εξαρταται απο εσενα το να επανελθει η σχεση σας οπως ηταν. Μου εχει συμβει με αγαπημενη φιλη απο το σχολειο και το επετρεψα να γινει,δεν διεκδικησα δηλαδη εξηγησεις απο μερους της ,γιατι ηξερα οτι ειχε για καιρο ασχημη ψυχολογια και ηθελε το χρονο της.Παλια χαλιομουν,απογοητευομουν παρα πολυ απο χαμενες “φιλιες”. Ηταν δυσκολο βεβαια σ αυτη την περιπτωση γτ ηταν αληθινη φιλη αυτη,μου ελειπε και τη χρειαζομουν αλλα το καταφερα να μην πιεσω καθολου την κατασταση να αλλαξει.Μετα απο καιρο παρα πολυ,με ειδε κπ,ηρθε μονη της με χαιρετησε χαρουνενα,ξαναβρεθηκαμε μετα και παραδεχτηκε οτι εκεινη χαθηκε.Δεν νομιζω οτι θα ξαναειμαστε ποτε οπως πριν παρα το οτι θα το ηθελα αλλα εγω νιωθω οτι φερθηκα καθαρα, απλοχερα και σεβαστηκα τον εαυτο μ.Να παρακαλας δεν αξιζει σε κανεναν. Ωστοσο,περα απο καποιο ζορι δικο της που δεν θελει να το πει σε σενα,η φιλη σου μπορει να εχει και συγκεκριμενο λογο που σ αποφευγει.Μπορει να εχει αισθηματα για σενα που δεν αντεχει να στα πει και δεν χρειαζεται κιολας εφοσον εσυ δεν εχεις αισθηματα για εκεινη.Ετσι ,ισως ,αποτραβηχτηκε για να μην υποφερει. Μπορεις να ξαναπροσπαθησεις να την προσεγγισεις.Η ειλικρινεια ,το να γραψεις σε κπ μνμ οτι την πεθυμησες πχ,παντα βοηθαει στις σχεσεις. Απλα οι σχεσεις δεν ειναι απλες και μετασχηματιζονται η και παυουν παρα τη θεληση τη δικη μας. Ειναι σκληρο.Αξιζει να προσπαθεις να το αλλαξεις,καποιες φορες.Αν ειναι μια τετοια φορα προσπαθησε το,αλλα μερος του ν αγαπας ειναι να αφηνεις τον αλλο ελευθερο…τοτε θα μαθεις πιο πολλα.

  3. Γεια σου Εύη, Φυσικά και έχεις δίκιο που αναρωτιέσαι και φυσικά οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν κανόνες που πρέπει να τηρούνται, ώστε όλοι να είναι καλά και να διατηρούν την ηρεμία τους και την αξιοπρέπειά τους. στην περίπτωσή σου, ό,τι κι αν μπορεί να “εκανες λάθος” μην το ψάχνεις. δεν είναι αυτή η δουλειά σου και πολλά έκανες. τα λάθη συζητιούνται, μοιράζονται, ακόμα κι αν κάποιος μας βαρέθηκε ή καταπιέζεται από την ύπαρξή μας, πρέπει να μας το πει. το θέμα είναι, ότι ελάχιστοι άνθρωποι έχουν τα κότσια να μας πουν ακόμα και το πιο απλό: ότι η τόσο συχνή επικοινωνία τους πνίγει κλπ κλπ. αν είναι αυτή η περίπτωσή σας, τότε ίσως η φίλη σου σου το λέει εμμέσως γιατί δεν έχει το θάρρος να σου μιλήσει καθαρά. μπορεί ακόμα και κάτι στον χαρακτήρα σου να μην της αρέσει, να έκανε “υπομονή” και τώρα να έχει αποφασίσει από μόνη της ότι δεν θα ξαναείστε όπως πριν, γιατί αυτό το χαρακτηριστικό σου είσαι εσύ και αυτό δεν αλλάζει, άρα δεν το θέλει στη ζωή της. όλα αυτα που σου λέω ειναι εικασίες, οι οποίες όμως δεν αποκαλύπτουν τίποτα για τον χαρακτήρα σου, αλλά αποκαλύπτουν πολλά για τον χαρακτήρα της φίλησ σου. ποιο? ότι ποτέ δεν υπήρξατε και ούτε θα γίνετε οι φίλες που αρχικά νομίζατε. δεν έγινε και κάτι. έτσι είναι η ζωή, και τώρα που κλείνει αυτή η πόρτα, θα ανοίξει κάποια άλλη. παρόλ’αυτα, αν το χρειάζεσαι, μπορείς να τησ στείλεις ένα τελευταίο μήνυμα και μετά να εξαφανιστείς.

  4. Να βρείς ενα γκόμενο. Αυτή βρήκε.

  5. Είμαι σε μια θέση όπως αυτή της φίλης σου. Κάποτε είχα γνωριστεί στην προηγούμενη δουλειά μου με μια κοπέλα, πολύ καλή και σούπερ παρέα σε πολλά, θεωρούσαμε η μία την άλλη φίλη. Βγαίναμε συχνά μαζί, ανταλλάζαμε νέα, μυστικά, όλα υπέροχα. Ώσπου ήρθε ο καιρός να φύγω στην Κύπρο επειδή είχα μια πολύ καλή ευκαιρία καριέρας. Επίσης, δεν ξέρω πώς και γιατί, αλλά ένιωσα την ανάγκη ν’ αλλάξω ζωή, οπότε έχασα κιλά, ανανέωσα λίγο το λουκ, άρχισα να μη λυπάμαι λεφτά για περιποίηση και γκαρνταρόμπα (όσο νά ‘ναι, δεν είχα άλλη λύση όταν από 46 κατέβηκα στο 38). ʼθελά μου έκοψα επικοινωνία, παρόλο που ήμουν πολύ καλά με την κοπέλα αυτή. Σε αυτό έπαιξε ρόλο όχι μόνο η απόσταση (bye-bye ραντεβού για καφεδάκι ή ποτό μετά δουλειάς ή επί Σ/Κ) αλλά και η αλλαγή ζωής. Νιώθεις ότι απλώς δεν έχεις χρόνο για όλους και για όλα όταν αλλάζεις τόπο κατοικίας και ού και πλέον αποκτάς νέους κύκλους ανθρώπων και διευρυμένους ορίζοντες (να μη μιλήσουμε για τους Κύπριους άντρες), μια διαφορετική ζωή εντελώς. Μου λείπει η φίλη μου εκείνη, φυσικά, αλλά δεν βλέπω πια το νόημα στην επικοινωνία μας. Έχουν αλλάξει πολλά στη ζωή μου και, φαντάζομαι, και στη δική της και νιώθω ότι, σαν το ποτάμι, δυο φορές δεν μπορείς να μπεις. Η πολύ καλή φιλία που είχαμε θα μου μείνει σαν γλυκιά νοσταλγία. Είναι σαν τα φοιτητικά χρόνια που δεν τα ξαναζείς και το ξέρεις, αλλά τα θυμάσαι με αγάπη. ʼσε, λοιπόν, τη φίλη σου γιατί μπορεί να διέρχεται μέσα από αλλαγές στη ζωή της που μερικώς να μην ελέγχει, και θα βρεις κι εσύ το δρόμο σου. Μπορεί να σας τα ξαναφέρει η μοίρα έτσι και να ξαναγίνετε όπως πριν, μιας και δεν μαλώσατε ούτε άλλαξε καμιά σας χώρα.

  6. Η κολλητή μου, 7 χρόνια,σταματησε μέσα σε ένα σαββατοκυριακο να μου μιλάει για το τίποτα…Την πηρα 2 φορες τηλεωνο,την μια μου ειπε οτι θα σε παρω σε 5 λεπτα,δεν με πηρε ποτε φυσικα και οταν την ξαναπηρα απλα δεν το σηκωσε..έκλαιγα, πονεσα τόσο πολύ..Τα έβλεπα όλα αρνητικά!αλλά δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολύ είχα θυμώσει…Δεν μου άξιζε αυτή η συμπεριφορά,τουλάχιστον έπρεπε να μου εξηγήσει… Τώρα και η φίλη σου μπορεί να ξύπνησε μια μέρα στραβά , μπορεί να βρήκε κάποιον, μπορει απλά να έψαχνε αφορμή…Εσενα όμως δεν σου αξίζει αυτη η συμπεριφορά! Προχωρά τη ζωή σου …Αυτή δεν είναι συμπεριφορά φίλης!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More