Ιωάννα: “Μου ζήτησε να αρραβωνιαστούμε. Δεν ξέρω τι να κάνω…”

Ιωάννα: “Μου ζήτησε να αρραβωνιαστούμε. Δεν ξέρω τι να κάνω…” | tlife.gr

Γεια σας!
Σας γράφω για να ζητήσω τη γνώμη σας για ένα θέμα που με απασχολεί…

Με λένε Ιωάννα και είμαι 16 ετών. Εδώ κι ένα χρόνο τα έχω με ένα παιδί 19 ετών. Έχει καλή συμπεριφορά μαζί μου… Είναι εκεί όταν τον χρειάζομαι και με καταλαβαίνει απόλυτα.

Με αγαπάει όχι μόνο στα λόγια αλλά και στις πράξεις. Κάναμε πολλά με το παιδί. Και με έχει γνωρίσει στους γονείς του. Όμως μια μέρα μου ζήτησε να αρραβωνιαστούμε. Το παιδί δεν πάει σχολείο αλλά δουλεύει όπου να ‘ναι για να βοηθήσει την οικογένειά του.

Εγώ δεν ξέρω τι να κάνω. Είχα πει στην μητέρα μου ότι τα είχα με ένα αγόρι, αλλά μου είπε να τον χωρίσω. Δεν το έκανα επειδή τον αγαπώ!

Οι γονείς μου είναι αυστηροί στο θέμα σχέσης, δηλαδή ξύλο κλπ. Τι να κάνω; Επειδή αυτός κι εγώ είμαστε αλβανικής καταγωγής και του τελειώνουν τα χαρτιά δεν θα μπορέσει να έρθει. Τι να κάνω; Ειδικά με τους γονείς μου…

Ιωάννα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
  1. Δηλαδή αν αρραβωνιαστείτε δεν θα το δεχτούν οι δικοί σου; Γιατί; αφού έτσι θα είστε και ‘επίσημα’ μαζί. Εσύ θές να είσαι μαζί του; Μήπως λειτουργείς εν θερμώ; Τώρα που θα λείπει κάτσε και σκέψου χωρίς να πάρεις τελεσίδικες αποφάσεις. Αργά ή γρήγορα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

  2. Κατ’αρχήν είστε και οι δύο πάααααρα πολύ μικροί για να μπείτε σε μια διαδικασία αρραβώνα – γάμου – οικογένειας… Είναι πολύ φυσιολογικό να έχεις τη σχέση σου και να είσαι ευτυχισμένη μέσα σε αυτή, αλλά βρε κοριτσάκι μου μήπως βιάζεστε λιγάκι να κάνετε ένα τόσο μεγάλο βήμα??? Κάτσε πρώτα να μεγαλώσεις, να τελειώσεις το σχολείο και να μάθεις να στηρίζεσαι στα δικά σου πόδια και μετά βλέπεις αν θα θελήσεις να αρραβωνιαστείς. Ακόμη είσαι στην εφηβεία και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απολαύσεις όλα όσα έχει να σου προσφέρει η ηλικία σου μαζί με το αγόρι σου και άσε τους αρραβώνες για αργότερα που θα είσαι και πιο ώριμη…

  3. Και γιατί όχι; Ένας αρραβώνας δεν σας δεσμεύει πουθενά, δεν περιμένετε παιδί. Όσο για το ηλικιακό θέμα, έχω μία φίλη, Αλβανίδα εκείνη, όπως και το αγόρι της, αρραβωνιάστηκαν όσο ήταν 17 χρονών εκείνη και πρόσφατα παντρεύτηκαν και είναι ένα ευτυχισμένο ζευγάρι. Ο θεσμός του γάμου και της οικογένειας κρατά πολύ καλύτερα στην Αλβανία και κανονικά έτσι έπρεπε να είναι και στην Ελλάδα, απλώς τώρα τελευταία μας έπιασε ένα κόμπλεξ και την είδαμε πολύ Δύση… Τέλος πάντων, εκείνη η κοπέλα, παρά τον αρραβώνα της, μπήκε σε μια σχολή, τελείωσε στα 22 της, σήμερα έχει μια δουλειά, το ίδιο και ο δικός της, φέρνουν και οι δύο χρήματα στο σπίτι και κανένας από τους δυο τους δεν μετάνιωσε που είχαν αρραβωνιαστεί, παρόλο που είχαν και οι δύο ν’ ακούσουν πολλά από τους γονείς τους. Κι εσύ πρέπει να κάνεις τους γονείς σου να καταλάβουν ότι αρραβωνιάζεστε, επισημοποιείτε, δηλαδή, το δεσμό σας, αλλά αυτό δεν πρόκειται να σε σταματήσει από το να κυνηγήσεις ό,τι σχέδια μπορεί να έχεις σχετικά με σπουδές και δουλειά. Το θέμα της εγκυμοσύνης, βέβαια, είναι προσωπικό σας θέμα, αλλά αν δεν το έχετε στα σχέδια, τότε να προσέχετε πολύ και να φέρεστε υπεύθυνα. Από εκεί κι έπειτα, όλα καλά θα πάνε.

  4. διώχτον θα σε πληγώσει στην πορεία είστε πολύ μικροί ακόμα γιαυτά και εσύ μπορεί να τον πληγώσεις και να τον διώξεις ή ο ένας θα θέλει να βγαίνει συνέχεια έξω και να φλερτάρει ή ο άλλος και έτσι έρχεται η ζήλεια και το ανεπανόρθωτο μην σου πω. μην τον πιστέψεις. και τι σημαίνει ότι γνώρισες τους γονείς του τους γνώρισες γιατί ήθελαν να δουν με τι κοπέλα είναι ο γιος τους όχι για να παντρευτήτε, ήμαστον θέε μου δηλ αν γνωρίζουμε τους γονείς παντρευόμαστε που είμαστε στο 60;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

READ more