Κατερίνα: “Δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι απομακρύνονται…”

Καλησπέρα!

Με λένε Κατερίνα και είμαι 28 χρόνων. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν έχω κάνει ποτέ σοβαρή σχέση και δεν καταλαβαίνω τι μπορεί να κάνω λάθος. Ελπίζω να με βοηθήσετε γιατί έχω απογοητευθεί.

Κάθε φορά που γνωρίζω κάποιον, ενθουσιάζομαι. Τα πράγματα στην αρχή πηγαίνουν πολύ καλά. Κάτι όμως στη συνέχεια τους κάνει και φεύγουν. Έχω απελπιστεί.

Είμαι καλό παιδί και πιστεύω ότι κάποιος θα περάσει πολύ καλά μαζί μου. Δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι απομακρύνονται από μένα. Η μεγαλύτερή μου σχέση κράτησε τρεις μήνες. Γιατί;

Τους φροντίζω, μαγειρεύω, είμαι πάντα εκεί ανά πάσα ώρα και στιγμή, δεν λέω ψέματα, δεν ζηλεύω, είμαι πολύ δοτική και δεν έχω και ιδιαίτερες απαιτήσεις. Πάντα όμως συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Κάνουμε μερικές φορές έρωτα και μετά παίρνουν τις αποστάσεις τους. Και κανείς δεν μου έχει δώσει μια σαφή απάντηση.

Το ίδιο έγινε και με τον τελευταίο. Όλα πηγαίνανε καλά. Και ξαφνικά, άρχισε να μην έχει χρόνο. Ενώ εκείνος μου στέλνει πρώτος μήνυμα για να δει τι κάνω, όταν τον ρωτάω πότε θα βρεθούμε μου λέει ότι δεν μπορεί. Και έχει περάσει ένας μήνας από την τελευταία φορά που βρεθήκαμε.

Τι να κάνω; Τι λάθος μπορεί να κάνω; Έχω απελπιστεί…

Σας ευχαριστώ που αφιερώσατε το χρόνο σας για να διαβάσετε το πρόβλημά μου.

Κατερίνα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. μα για διαβασε τι λες;;; μονη σου απαντας! εισαι παντα δεδομενη κ δινεις τοοοσα πολλα που τους πνιγεις κ σκοτωνεις καθε ενδιαφερον για κατι περισσοτερο κ πιο μακροχρονια!

  2. Η απάντηση στους προβληματισμούς σου βρίσκεται στην τέταρτη παράγραφο… Ξαναδιάβασε προσεκτικά τί έχεις γράψει για τον εαυτό σου… Μετά κάνε τα ακριβώς αντίθετα… Εγγυημένη επιτυχία.

  3. Δεν χρειάζεται να τους τα δίνεις ολα στο πιάτο . Πρεπει να αμφιβάλουν κ λιγο για το αν τους θες ναι μεν να τους φροντίζεις αλλα να εισαι ανεξάρτητη , μην εχεις μητρικό ρόλο κ μην σκέφτεσαι ως παντρεμένη ενω δεν εισαι . Ολα θέλουν τον χρονο τους , να εισαι πιο χαλαρή στην πραγματικότητα κ μην απελπίζεσαι σιγα σιγα όλοι έχουμε πράγματα που διορθώνουμε στον εαυτό μας !

  4. Κατερίνα μου, είναι ολοφάνερο γιατί εξαφανίζονται όλοι. Το κλειδί βρίσκεται στη συμπεριφορά σου. Ο ενθουσιασμός σου στην αρχή της σχέσης, που είναι απόλυτα δικαιολογημένος (αν δεν ενθουσιαστείς στην αρχή, πότε θα ενθουσιαστείς, όταν θα περάσει ο έρωτας;) , εκφράζεται ανοιχτά με κινήσεις, οι οποίες στα μάτια των ανδρών δείχνουν ασφυκτικές. Η συνεχής διαθεσιμότητα, η φροντίδα και η στοργή που τους παρέχεις χωρίς αντάλλαγμα, σαν να είσαι η μαμά τους, τούς πνίγει και τους κάνει να νιώθουν ότι είσαι απελπισμένη για σχέση, ακόμα και ότι πας να τους “τυλίξεις” με απώτερο σκοπό. Εδώ βέβαια οφείλουμε να καταλογίσουμε σημαντικό μερίδιο ευθύνης και στους άνδρες, οι οποίοι πραγματικά δείχνουν να βρίσκονται σε σύγχυση: από τη μία δηλώνουν πως θέλουν ένα “καλό νοικοκυροκόριτσο” που να τους αγαπάει άνευ όρων, από την άλλη όμως βαριούνται γρήγορα, όταν βρουν ένα τέτοιο και αναζητούν άλλα. Είμαι λίγο μεγαλύτερη από σένα, γι’ αυτό θα σου δώσω (με όλο το θάρρος) την εξής συμβουλή: για ένα διάστημα σταμάτα να ζεις με τα φαντάσματα των αποτυχιών του παρελθόντος, να θρηνείς για τις σχέσεις που διεκόπησαν και να λυπάσαι τον εαυτό σου. Αν τον λυπάσαι εσύ, η ηττοπάθεια θα αντανακλάται στη συμπεριφορά σου και θα σε λυπούνται όλοι. Στρέψε το ενδιαφέρον σου σε πράγματα που σε ικανοποιούν και σου δίνουν χαρά (τη δουλειά σου, τα ενδιαφέροντά σου, τις συναντήσεις με τις φίλες σου). Βρες τρόπους να αξιοποιείς τον χρόνο σου δημιουργικά, αντί να κάθεσαι να περιμένεις κάποιον να σου δώσει σημασία. Το πρόβλημά σου είναι ότι συνδέεις την αυτοεκτίμησή σου με την επιβράβευση που θα σου δώσει ένας άντρας, αν του τα παρέχεις όλα αφειδώς. Και κυρίως πιστεύεις πως η ζωή σου θα αποκτήσει νόημα ή εσύ θα αποκτήσεις αξία, αν έχεις έναν άντρα στο πλευρό σου. Είναι καιρός πια να γίνεις αυτόφωτη και να επιβραβεύεις η ίδια τον εαυτό σου. Κι αν κατορθώσεις να διαμορφώσεις τη ζωή σου όπως πραγματικά πρέπει να είναι (με αυτοσεβασμό, αξιοπρέπεια και ψυχοπνευματική αυτονομία), τότε θα βρεθεί κάποιος που θα μείνει δίπλα σου για καιρό. Οι άντρες που τα έχουν καλά με τον εαυτό τους θέλουν δίπλα τους μια ισότιμη σύντροφο με άποψη, εμπειρίες και ενδιαφέροντα, όχι μια εξαρτημένη “γυναικούλα” που ζητιανεύει την επιδοκιμασία και την προσοχή τους. Εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη και καλή τύχη!

  5. Κατερίνα σαν άντρας θα ήθελα να σου πω ότι καταρχήν να μην είσαι τόσο δοτική αμέσως, τον κομπλάρεις τον άλλον, τον πνίγεις. Όλα αυτά να τα βγάλεις στην επιφάνεια μόνο όταν ξέρεις κάποιον καλά, και του έχεις μια εμπιστοσύνη, και έχεις εισπράξει και εσύ αρκετά. Σε αυτόν που αξίζει να είσαι έτσι και ακόμα παραπάνω. Αλλά όχι στην αρχή. Μάλλον δεν έτυχε ο κατάλληλος, όλοι απλά θέλανε να περάσουν καλά μαζί σου και μόνο. Δεν ξέρω, αλλά γνώμη μου είναι να κοιτάς άντρες που είναι στο δικό σου στυλ, μπορεί να κρίνεις κάποιον φαίνεται κάπως. Δηλαδή το αντίθετο, από τους λεγόμενους ‘περπατημένους’ που έχουν πολλές κατακτήσεις, και απλά θα είσαι μία ακόμα στη λίστα τους μέχρι την επόμενη. Προσανατολίσου σε αυτούς που είναι ‘αντίστοιχοι’ με σένα κατά κάποιο τρόπο.

  6. Δυστυχώς, Κατερίνα, δεν έχεις βρει κάποιον που να σε εκτιμήσει γι’ αυτό που είσαι, όπως είσαι. Οι περισσότεροι έχουν εθιστεί πλέον σε προβληματικές και ιντριγκαδόρικες σχέσεις, όπου υπάρχει ζήλεια, ανασφάλεια και γενικώς, προτιμούν να πιστεύουν ότι “κατακτούν” μία γυναίκα που είναι ολίγον “bitch” και δεν δίνεται εύκολα. Δεν καταλαβαίνουν ότι η “bitch” είναι αυτή που θα τους πάρει όλα όσα έχουν να δώσουν και θα τους αφήσει μόνο με ανασφάλειες και προβλήματα στο τέλος. Από την άλλη, θα σε συμβούλευα να κρατάς κι εσύ αποστάσεις στην αρχή. Όσο αβίαστα και φυσικά κι αν σου βγαίνει να κάνεις πράγματα για τον άλλον, καλύτερα να βάζεις λίγο φρένο πριν βεβαιωθείς ότι ο άνθρωπος δίπλα σου έχει το απαραίτητο επίπεδο για να σ’ εκτιμήσει. Πολλοί είναι αυτοί που δεν κατανοούν ανθρώπους σαν εσένα, ανθρώπους που είναι πρόθυμοι μέσ’ από την καρδιά τους να δώσουν πολλά και άμεσα. Και πιο πολύ τρομάζουν με το γεγονός ότι οι ίδιοι δεν θα σταθούν ικανοί ν’ ανταποδώσουν επάξια σε τέτοιους ανθρώπους-θησαυρούς. Είναι το ίδιο με το να πετάς πολύτιμους λίθους στα γουρούνια. Οπότε, μη λυπάσαι για τους ηλίθιους που είχαν εσένα το διαμάντι σε ασημένιο δίσκο και το αρνήθηκαν για κάτι πιο εντυπωσιακό μεν αλλά λιγότερο πολύτιμο και κενού περιεχομένου. Εσύ να χαίρεσαι για τον εαυτό σου και μακάρι να μη χάσεις ποτέ αυτό το χρυσάφι μέσα σου. Ας κρατήσουν οι άλλοι τις λασπωμένες τους μπότες έξω από την πεντακάθαρη ψυχή σου!

  7. Eίναι πολύ απλό. Δεν επιλέγεις τους σωστούς ανθρώπους κοπέλα μου. Δεν μας λες την ηλικία τους πάντως το γεγονός ότι σε αφήνουν άδεια και κενή μετά από λίγο χωρίς εξήγηση δείχνει ότι είναι εγωιστές , ανώριμοι συναισθηματικά,παρτάκηδες και κωλόπαιδα.Όφειλαν να σε ενημερώσουν τουλάχιστον γιατί δεν συνεχίζουν μαζί σου. Πρόσεξε και μην προχωράς πολύ γρήγορα στο σεξουαλικό αν δεν είσαι σίγουρη για το ήθος του άλλου. Και όχι δεν φταίει το γεγονός ότι είσαι δοτική που φεύγουν ούτε είναι δικό σου το λάθος,απλώς φεύγουν γιατί δεν επιζητούν το ίδιο με εσένα, δηλαδή σχεση και νιώθουν πίεση εξαιτίας της γενναιοδωρίας σου. Πρόσεξε λοιπόν και όταν είναι να κάνεις νέα σχέση να είναι με κάποιον ευαίσθητο άνθρωπο που αν μη τι άλλο θα σεβαστεί και τις δικές σου ανάγκες και όχι σαν απελπισμένη να πας με τον πρώτο τυχόντα. Τσέκαρέ τον πολύ πριν προχωρήσεις και μη φοβάσαι τη μοναξιά που θα χρειαστεί να νιώσεις μέχρι να τον βρείς.

  8. Συμφωνώ με Εύη και Αναστασία, κάτι στραβό είχαν οι άνδρες που έχεις γνωρίσει ως τώρα και όχι μ’ εσένα. ʼνθρωποι σαν κι εσένα είναι σπάνιοι, όπως εξίσου σπάνιοι είναι όσοι μπορούν να εκτιμήσουν τέτοιους ανθρώπους και να τους το δείχνουν έμπρακτα. Δεν έχω να προσθέσω κάτι στα σχόλια των κοριτσιών που ανέφερα, γιατί μου φαίνονται όλα ειπωμένα σωστά. Θα πω μόνο ότι καλύτερα που τέτοιοι άνθρωποι φεύγουν από κοντά σου σε σύντομο χρονικό διάστημα, οπότε καταλαβαίνεις εγκαίρως ότι έχεις να κάνεις με άνδρες που δεν είναι αντάξιοί σου. Ακόμα κι αν πληγώνεσαι, ο πόνος θα είναι μικρότερος απ’ ότι θα ήταν αν κάποιος έμενε μαζί σου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο εσύ θα είχες προλάβει να επενδύσεις περισσότερα, και στο τέλος ανακάλυπτες ότι αυτός ο άνδρας ούτε σ’ αγαπά ούτε σε εκτιμά, αλλά το ότι είναι μαζί σου μόνο επειδή τον βολεύεις. Από αυτούς που είχες μέχρι τώρα, κανέναν δεν θα μπορούσες να πεις “άνθρωπό σου” κι ευτυχώς η μοίρα σου το έδειχνε εγκαίρως.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More