Κάτια: “Όλα αυτά δεν πιστεύω ότι τα κάνει από ζήλια. Είμαστε και οι δύο εξίσου εμφανίσιμες κοπέλες”

Είμαι 25 ετών και πραγματικά στο θέμα φιλίας μεταξύ γυναικών σηκώνω τα χέρια ψηλά!!

Εδώ και αρκετά χρόνια κάνω κολλητή παρέα με μια κοπέλα η οποία ποτέ δεν με δέχτηκε για αυτό που πραγματικά είμαι. Της αρέσει αυτό που δεν είμαι!

Μαζί της δεν νιώθω ελεύθερη να πω τη γνώμη μου, να εκφραστώ ελεύθερα, να είμαι ο εαυτός μου και αυτό με πιέζει γιατί σαν άνθρωπος είμαι ισχυρογνώμων! Βλέπω να κάνει άσχημα πράγματα σε τρίτους, λέω τη γνώμη μου και ποτέ δεν με ακούει. Πάντα καταλήγουμε να μαλώνουμε οπότε εδώ και καιρό έχω επιλέξει να μην ασχολούμαι ιδιαίτερα και ό,τι κάνει να τα περνάω ασχολίαστα!

Έχει τύχει μάλιστα να κάνει κάτι με άτομα τα οποία έχω κάνει κι εγώ και να βγαίνουμε και οι τρεις μας βόλτα! Τραγικό, ε; Ποτέ όμως δεν έκανα παράπονα! (Να πω την αλήθεια, με όσους είχε ασχοληθεί ερωτικά για εμένα ποτέ δεν ήταν κάτι σοβαρό, ούτε είχα αλληλεπιδράσει ερωτικά μαζί τους.)

Πάντα ό,τι με ενοχλούσε το κρατούσα μέσα μου, γυρνούσα σπίτι έβαζα τα κλάματα και μετά έκανα σαν να μην τρέχει τίποτα! Σαν άνθρωπος γενικά δεν είμαι έτσι πάντα. Ό,τι έχω να πω -είτε άσχημο είτε όχι- το λέω στους άλλους με κάθε αντίκτυπο και για αυτό πολλά άτομα με συμπαθούν λόγω του “θράσους” που έχω.

Όλα αυτά δεν πιστεύω ότι τα κάνει από ζήλια. Είμαστε και οι δύο εξίσου εμφανίσιμες σαν κοπέλες και δεν θέλω να πιστεύω ότι έχει να ζηλέψει κάτι. Ό,τι και να μου έχει κάνει, νιώθω αγάπη για αυτό το άτομο και μπορώ να δικαιολογήσω πολλά από όσα κάνει!

Όμως και η ανοχή έχει τα όριά της. Είμαι της άποψης ότι είναι προτιμότερο να καταντήσεις μόνος σου παρά με άτομα που δεν έχουν να σου προσφέρουν κάτι…

Καιρό τώρα λοιπόν αυτή η κοπέλα άρχισε να απομακρύνεται χωρίς λόγο και όταν μετά από πολύ καιρό αποφάσισα να ασχοληθώ να δω τι έγινε μου είπε πως έμαθε ότι μιλάω άσχημα πίσω από την πλάτη της και διάφορα άλλα τέτοια που δεν πήγαινε το μυαλό μου ποιος μπορεί να θέλει να μας βάλει σε τέτοια διαδικασία!

Το θέμα ξέρετε ποιο είναι; Πραγματικά δεν κάθισα σε άσχετους να μιλήσω άσχημα για εκείνη αλλά και να το είχα κάνει είναι στάση αυτή; Πέρασε τόσος καιρός και δεν ήρθε να με ρωτήσει κάτι! Δεν θέλω να φανώ το θύμα, αλλά μια άλλη καλή μου φίλη μου είχε πει να την προσέχω, ότι ζηλεύει κι ότι με βρίζει στους τρίτους… Κι εγώ ξέρετε τι έκανα;

Μάλωσα με την κοπέλα που μου τα είπε αυτά και της έκοψα την καλημέρα γιατί έθιξε την κολλητή μου… Δεν το μετανιώνω, αλλά γίνεται μόνο εγώ να δίνω και να παίρνω συνεχώς άσχημα πράγματα;

Έχει μάθει για εμένα διάφορα και απομακρυνόταν με τον τρόπο της χωρίς να καταλάβω, έλεγε διάφορες δικαιολογίες και έβγαινε έξω κρυφά από εμένα! Και λέω είναι δυνατόν;

Στις υπόλοιπες φίλες μου έχω αρχίσει και φέρομαι άσχημα και αυτές με ανέχονται, καταλαβαίνουν κάποια πράγματα κι εγώ μέσα μου στεναχωριέμαι που δεν είμαι σωστή απέναντί τους! Σκέφτομαι όσα έχουν γίνει και προσπαθώ να δω πού είμαι λάθος.

Πάντα αναγνώριζα τα λάθη μου με κάθε κόστος. Τώρα όμως δεν βρίσκω που μπορεί να έφταιξα… Πραγματικά δεν με ενδιαφέρει αν δεν ξαναμιλήσουμε ποτέ, δεν θα το κυνηγήσω καν. Είμαι καθαρή και θέλω να πιστεύω πως μέσα της κατά βάθος το πιστεύει και η ίδια, αλλά θεωρώ ότι μου άξιζε μια καλύτερη αντιμετώπιση!

Εσείς τι συμπέρασμα βγάζετε από όλη αυτήν την ιστορία;

Κάτια

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. το ξερεις το ρητο που λεει
    σκεψου το λιγο……..φιλικα

  2. βρε Κάτια δεν έχεις καταλάβει οτι δεν υπάρχουν φίλες; Και σταμάτα να κάνεις τον οσιομάρτυρα. Γλύτωσες απο τη συγκεκριμένη “φίλη”, εμπιστεύσου περισσότερο το ένστικτό σου και πρόσεχε πιο πολύ.

  3. Κορίτσι μου καλό σε καμία περίπτωση μην κατηγορείς τον εαυτό σου για την υποτιθέμενη πρώην “κολλητή” σου.Δεν υπάρχει λόγος να φέρεσαι άσχημα στις άλλες φίλες σου,τουλάχιστον προσπάθησαν να σου ανοίξουν τα μάτια.Έχω περάσει πρόσφατα ακριβώς τα ίδια με “κολλητή” των παιδικών μου χρόνων,ζήλια,έβγαινε κρυφά απο εμένα με παρέες στις οποίες δεν ήθελε να με συστήνει,ήμουν δίπλα της σε δύσκολες στιγμές της αλλά στις δικές μου χαρές και λύπες άφαντη.Και όπως λες μου είχαν πει φίλοι και γνωστοί οτι με ζηλεύει αλλά εγώ θύμωνα!΄Ώσπου έφτασε ο κόμπος στο χτένι και την έστειλα απο κει που ρθε.Γι’αυτό λοιπόν διέγραψέ την, συνέχισε τη ζωή σου, γνώρισε καινούριους ανθρώπους και αυτή τη φορά να είσαι λίγο πιο επιφυλακτική,εγώ τουλάχιστον αυτό κανω!

  4. Ας τα πάρω απο την αρχή. 1)Προσωπικά θεωρώ ότι απο μια ηλικια και μετα δεν υπάρχουν “κολλητοι-κολλητες”…υπάρχουν μόνο φίλοι. Κολλητους είχαμε στο γυμνασιο και στο λύκειο και στην 5ημερη,που όντως περνουσαμε όλη την ημέρα μαζί. Στα 25 μας, μεγαλοι ανθρωποι με υποχρεωσεις,δουλειες κτλ ειναι ανοητο να αποκαλουμε καποιον “κολλητο”. 2) Ειναι αδιανοητο αυτο που εκατσα και διαβασα. Δεν μπορει σε αυτη την ηλικια να “ακολουθεις” μια φιλη σου σε ο,τι κανει και σε ο,τι λεει σαν να μην εχεις προσωπικοτητα και αποψη δικη σου. Λες “Έχει τύχει μάλιστα να κάνει κάτι με άτομα τα οποία έχω κάνει κι εγώ και να βγαίνουμε και οι τρεις μας βόλτα! Τραγικό, ε; Ποτέ όμως δεν έκανα παράπονα!” Κανεις ομως παραπονα ΤΩΡΑ, ΕΔΩ, σε αυτο το site, πίσω απο την πλάτη της. Γιατι εφοσον σε ενοχλουσε το εκανες? Για να το παιξεις στον εαυτο σου θυμα? Κάτια, συγνωμη για τον τόνο μου, αλλά θεωρω αδικαιολογητη όλη την συμπεριφορά σου, κρίνοντας απο αυτα που μας παράθεσες και μόνο. Θυματοποιησαι και μετα ψαχνεις να κατηγορησεις καποιον αλλο, αντι για τον εαυτο σου. Αν δεν σου κανει η φιλη σου απομακρυνσου, αν δεν σε ικανοποιει φυγε. Εχω την αισθηση οτι την ιδια απαθεστατη σταση θα κρατησεις ή ηδη κρατας και με τους αντρες στη ζωη σου. Κοπελα μου, ό,τι δεν μας χαροποιει και δεν μας γεμιζει, δεν ασχολουμαστε. Τι θα πει την αγαπας??? Τι ακριβως αγαπας απο την συμπεριφορα της? Αγαπας τα χρονια που την ξερεις μονο, οχι την ιδια..Κατσε σκεψου….

  5. Simperainw oti den eiste k ute isastan pote kollites. De mporeis na eisai koliti me kapoia k na skeftesai asxima gia autin k na niwtheis oti katapiezesai. Ti prospathuses na vreis mazi tis apo ti stigmi pu se ekane na niwtheis asxima? den eprepe na eixes apomakrinthei? opws ekane auti? ekeini mia xara to xeiristike, esi prepei na deis ti einai auto pu se odigise na thewreis oti eisai kolliti me kapoia pu thewreis ta xeirotera gia ekeini…. mipws anasfaleia? ellipsi autopepithisis? anagki na anoikeis kapu? anagki na vgaineis eksw k na vriskesai me parees? anasfaleia na min exeis kolliti?…

  6. εσυ τι ακτιβως ςχεις δωσει σε αυτη τη φιλια? αν δεν ταιριαζετε μην το κουραζετε..δεν βρισκω ομως τι κακο σου εχει κανει η φιλη σου..εχεις σκεφτει πως κι αυτη μπορει να καταπιεζεται μαζι σου?? Πραγματικα δεν καταλαβαινω απο τις περιγραφες σου ποιο ειναι το προβλημα σου..

  7. εχεις χασει το νοημα της ιερης λεξης “φιλια” γιατι ακομη και στις γυναικες υπαρχει σπανια μεν αλλα υπαρχει..ολα αυτα που λες εδω θα ηταν καλυτερα αου οπως λες υποτιθεται οτι εισαι ντοπρος ανθρωπος να τα πεις σε εκεινη οταν σε ενοχλησαν..μετα απο τοσο καιρο γιατι συνεχιζεις την παρεα εφοσον δεν σου κανει? τους συγγενεις μας τους φορτωνουν τους φίλους τους ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ!!!!οποτε μαλλον το προβλημα το εχεις εσυ του ανταγωνισμου και οχι εκεινη..

  8. Εισαι ερωτευμενη με την “κολλητη “σου κοπελια? Μονο ετσι θα μπορουσα να δικαιολογησω μια τετοια συμπεριφορα…Στις αλλες σου φιλες γιατι φερεσαι άσχημα? Εκεινες που ακριβως εκαναν λαθος και την πληρωνουν και σε ανεχονται? Στην αλλη την κοπελα γιατι έκοψες την καλημερα? Επειδη σου εθιξε την κολλητη? Ετσι εχεις μαθει να λειτουργεις στη ζωη σου? Χωρις να ψαξεις, χωρις να επεξεργαστεις όποια πληροφορια σου δινεται? Δεν έχεις καθολου κρίση? Απο τα λεγόμενά σου προφανως και όχι και φυσικα ,μαλλον εισαι και ερωτευμενη με την κολλητη σου, δεν εξηγειται αλλιως…….Οταν αγαπαμε καποιον πολυ και τον υπολογίζουμε σαν προσωπικοτητα και σαν ανθρωπο, ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ο,τι κι αν μας κανει, αντιθέτως……. συζηταμε και λύνουμε τα τυχον θεματα που προκυπτουν και ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ…αλλά κι αν παλι ανεχτούμε καποιες φορες, δεν το βροντοφωναζουμε στον αλλον, ωστε να τον γεμισουμε με τυψεις ή για να του δειξουμε οτι εκεινος κανει λαθος απεναντι στην ανιδιοτελη αγαπη μας….. Ετσι λειτουργουν οι υγιεις σχεσεις. Οι αρρωστημενες απο την αλλη, είναι σαν αυτο που μας παρουσιαζεις……Η κολλητη σου όποιο προβλημα κι αν εχει, όσο κακιά κι αν υποτιθεται oτι ειναι ή ασπλαχνη ή δεν ξερω εγω τι, δεν φταιει πουθενα, ουτε και σε ζηλευει….Εγω το αντιθετο διακρινω…..Οσο εισαι μαζι της, κανεις πραγματα που δεν θελεις, που δεν σου αρεσουν, που δεν συμφωνεις με αυτα, αλλά τα κανεις!!! Ποιος φταιει λοιπον? Γιατι δεν τα βαζεις για λιγο με τον εαυτο σου και οχι με τους αλλους? Γιατι δεν κοιτας που κανεις ΕΣΥ λαθος και οχι οι αλλοι? Ολα αυτα βεβαια προυποθετουν κριση και μυαλο ……..

  9. Ζαλίστηκα μέχρι να τελειώσω το άρθρο. Τρία συμπεράσματα έβγαλα. 1) Αν δε νιώθεις άνετα και δεν είσαι ο εαυτός σου μαζί της, τότε δε μπορείτε να είστε φίλες. 2) Κατηγορεις εκείνη ότι φέρεται άσχημα σε άλλους, το ίδιο ακριβώς όμως κάνεις κι εσύ (μόνη σου το παραδέχεσαι). 3) Τελικά δεν ξέρεις τι θέλεις, τα έχεις κάνει εντελώς αχταρμά στο κεφάλι σου, τρώγεσαι με τα ρούχα σου. Ίσως μοιάζετε υπερβολικά πολύ και γι’αυτό δεν αντέχετε να αντιμετωπίζετε η κάθε μία τα ίδια τα ελαττώματά της στο πρόσωπο της άλλης. Ίσως ταυτίζεσαι υπερβολικά μαζί της. Είναι σαν εσύ κι η φίλη σου να είστε το ίδιο πρόσωπο. Ό,τι κάνεις εσύ, κάνει κι εκείνη και το αντίστροφο (άσχημη συμπεριφορά σε τρίτους, επιλογή των ίδιων αγοριών, πισωπλατα άσχημα λόγια η μία για την άλλη κλπ). Αφού η φίλη σου λοιπόν, απομακρύνθηκε, αυτό που σου μένει να κάνεις είναι να απομακρυνθείς κι εσύ. Ή να ωριμάσετε λίγο και οι δύο να αρχίσετε να φέρεστε σαν άνθρωποι.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More