Μαρία Σ.: “Πριν δύο μήνες χώρισα. Γιατί; Κέρατο φυσικά!”

Με λένε Μαρία, 26 χρόνων, και πριν 2 μήνες χώρισα. Γιατί; Κέρατο φυσικά!!

Με τον φίλο μου ήμασταν μαζί πέντε χρόνια. Στην ουσία ήταν η πρώτη μου μεγάλη σχέση.

Για να είμαι ειλικρινής δεν υπήρξε και κεραυνοβόλος έρωτας -από την πλευρά μου τουλάχιστον. Απλά αρχίσαμε να βγαίνουμε και σιγά σιγά ταιριάξαμε.

Τον τελευταίο χρόνο ήμασταν γενικά σε μια περίεργη κατάσταση. Εγώ έχασα ξαφνικά τη δουλειά μου, είχα και κάποια οικογενειακά προβλήματα, οπότε η προσοχή μου δεν ήταν στραμμένη πάνω του.

Εκείνος, οφείλω να ομολογήσω πως έκανε κάποιες για να αναθερμανθεί η σχέση. Π.χ. άρχισε να μου στέλνει πάλι γλυκά μηνύματα όπως στις αρχές, να μου αφιερώνει τραγούδια μέσω sms κι άλλα τέτοια. Δηλαδή, έκανε πράγματα εξ αποστάσεως (δεν συζούσαμε, ήταν ο καθένας σπίτι του)!

Όταν ήμασταν μαζί ήταν ο κλασικός Ελληνάρας με την μπυροκοιλιά του και τις τρύπιες φανέλες του, αραγμένος στον καναπέ που μου έλεγε: “ρε μωρό μου, πάρε κανένα καινούριο εσώρουχο, κάνε κάτ για μένα!”. Δηλαδή η οποιαδήποτε προσπάθεια θεωρεί εκείνος ότι έκανε εξαντλείται στη χρήση του κινητού τηλεφώνου, γιατί από κοντά… άσε!

Πριν δύο μήνες, λοιπόν, μου αποκάλυψε πως τον τελευταίο χρόνο έχει παράλληλη σχέση με άλλη. Ναι, ένα χρόνο!!!

Βέβαια, οι προσπάθειες που ανέφερα πιο πριν, ήταν κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, ενώ είχε την καβάτζα του ο κύριος. Προσπαθούσε να με “ξυπνήσει”!

Προβλήματα φαινόταν ότι είχαμε, αλλά ο χωρισμός ήταν πολύ ξαφνικός. Εκείνος, τη μέρα της αποκάλυψης, μου έκανε μια “περίληψη” λέγοντας ότι δεν τον συγκινώ πλέον ερωτικά, ότι εκείνος έκανε πράγματα για μένα (τα sms που λέγαμε!) ενώ εγώ δεν έκανα τίποτα, ότι φταίω εγώ που τον παραμελώ κλπ. Εννοείται πως μέχρι την τελευταία μέρα κάναμε σεξ κανονικότατα!

Εγώ βέβαια έπαθα σοκ όταν έμαθα για την άλλη και δεν πρόλαβα να του πω όσα θέλω, τη δική μου άποψη. Κι αυτό είναι που με τρελαίνει: ότι η δική μου πλευρά δεν έχει ακουστεί κι έτσι εκείνος βρίσκει ελαφρυντικά στον εαυτό του, επειδή νομίζει πως σε αυτά που μου είπε έχει σε όλα δίκιο μόνο και μόνο επειδή δεν έχει ακούσει τον αντίλογο.

Βέβαια, έχει δίκιο σε κάποια πράγματα. Είπα από την αρχή πως όντως τον παραμελούσα. Τον θεωρούσα δεδομένο και όλα αυτά τα προβλήματα των μακροχρόνιων σχέσων… Απλά δεν έχω μπορέσει ακόμα να του δείξω την εικόνα του μέσα από τα δικά μου μάτια, να καταλάβει για ποιούς λόγους ήμουν όπως ήμουν απέναντί του.

Από όσο γνωρίζω (γιατί η κοπέλα είναι φίλη φίλης μου και ήξερε από την αρχή ότι αυτός είναι μαζί μου!) αυτή είναι τρελή και παλαβή μαζί του. Κάνει τα πάντα για αυτόν, τον διεκδικεί, γενικά κάνει πράγματα τα οποία προφανώς του έλειπαν από μένα.

Τώρα είναι μαζί, αλλά αυτός είναι σε φάση: “Εφόσον έχασα την Μαρία μου, δεν με νοιάζει πλέον τίποτα. Δεν ζω, απλά υπάρχω, χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο… Τώρα καταλαβαίνω τι έκανα…” και άλλα τέτοια.

Γενικά, το ερώτημά μου είναι το εξής: Αξίζει να βρεθώ μια φορά μαζί του για να του πω αυτά που θέλω, να τα βγάλω από μέσα μου; Ή απλά δεν έχει πλέον καμία σημασία;
Μπορώ να πω πως έχω συνέλθει αρκετά από όλο αυτό και δεν έχω πλέον τόσο θυμό μέσα μου. Έχω αυτό το “παράπονο” ότι δεν έχω ακουστεί. Τώρα συνειδητοποιώ πως βαθιά μέσα μου το ήξερα ότι δεν θα είναι αυτός ο άντρας της ζωής μου κι ότι κάποτε όλο αυτό θα τελείωνε… αλλά όχι κι έτσι!

Μαρία Σ

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Φίλη Μαρία εσύ τώρα πια πωσ ακριβως γνωρίζεισ τι αισθάνεται εκείνος και αν είναι ευτυχισμένος ή όχι?από τα λεγόμενα σου καταλαβαίνω ότι η σχέση σας έκανε τον κύκλο της.και εφόσον ήξερες οτι κάποτε θα τελειώσει τι κάθεσαι και παιδεύεσαι τώρα?από αξιοπρέπεια και μόνο θεωρώ ότι δεν πρέπει να κάνεις καμία κίνηση παρά μόνο να συνεχίσεις τη ζωή σου και να αφήσεις και εκείνον να συνεχίσει τη δική του όπως και με όποιον επέλεξε αυτός.θα ήταν πολύ εγωιστικό να πας και να του τα διαλύσεις όλα μόνο και μόνο επειδή δε σου άρεσε ο τρόπος που χωρίσατε.αφού ούτως ή άλλως στο χωρισμό θα ξανακαταλήγατε. αυτά τα πισωγυρίσματα είναι ότι χειρότερο γι αυτο καλύτερα να ξεκολλήσεις και να πας γι άλλα!

  2. maria mou apopsi moy einai na sunantithite kai na toy peis kai tin diki soy pleyra! an ta kratiseis mesa soy tha se ”trwne”. alla prosexe… otan synantithite mono na milisete!

  3. Φυσικα και να του μιλησεις.. γιατι αν δεν του μιλησεις, θα εχει την εντυπωση οτι ηταν αψογος στη σχεση σας.. πρωτα απο ολα θα το κανεις για εσενα, για να νιωσεις καλυτερα και δευτερον για να τον προσγειωσεις.. να μην νομιζει οτι ειναι και ο τελειος.. δεν ειναι ωραιο να καταπιεζεις τον εαυτο σου.. ο,τι νιωθουμε, το λεμε! με αυτον τον τροπο υπερασπιζουμε και σεβομαστε τον εαυτο μας.. αν δεν υπερασπιστεις τον εαυτο σου μην περιμενεις να το κανει κανενας αλλος..

  4. να του τα πεις οοοολα χυμα κ τσουβαλατα! πρεπει να τα βγαλεις απο μεσα σου, ειναι το σταδιο που θα νιωσεις οτι αυτο το κομματι εκλεισε! καντο ειναι θεραπευτικο, θα σε αφησει να πας παρακατω κ ετσι δεν θα νιωθεις πως εχεις αφησει μια μισο τελειωμενη δουλεια! προσεχε ομως μην αρχισει εκεινος τις μετανοιες κ σου ζηταει να γυρισει! χαλακι να μη γινεις για τα βρωμικα ποδαρακια κανενος! στο κατω κατω αν βαριοταν η αν ενιωθε πως χανει πραγματα, πρωτα ας σε χωριζε κ μετα να εβρισκε αλλη! παει να σε γεμισει ενοχες κ να βγει κ απο πανω! εξω οι αντρες πολλοι, μη σπαταλας ενεργεια σε αντρες που δεν αξιζουν! αν κ αντρας δεν σημαινει επειδη μου λειπουν ορισμενα πραγματα απο την σχεση μου, τοτε παω κ κερατωνω! move on!

  5. Ε όχι και να γυρίσεις κοντά του.. αν περάσουν κάποια χρόνια και δεις τι άτομο είναι ο λεγάμενος δε θα συγχωρείς τον εαυτό σου για το λάθος σου αυτό. Βγες γνώρισε.. πρέπει να αποκτήσεις εμπειρίες.. κάποτε είχα μια σχέση για λιγότερο καιρό .. παρόλα αυτά μου έκανε τα ίδια με σένα… το αποτέλεσμα ?? με χώρισε κ εγώ έκλαιγα και δεν μπορούσα να το ξεπεράσω.. μετά άρχισα να βγαίνω και να γνωρίζω κόσμο.. ο καθένας καλύτερος από τον προηγούμενο… Αυτός εμφανιζόταν πάντα είτε μέσω sms, είτε μέσω e-mail… κ μέσω facbk…πάντα μου έλεγε ότι έκαν λάθος ότι με θέλει… αλλά ταυτόχρονα είχε και τη σχέση του…..ακόμα και τώρα που παντρευτηκε.. τι να τον κάνω όταν έπρεπε τα έκανε $&%&%&% κ τώρα τι να γίνω χαλάκι του για να τα βρει με τον εαυτό του.. Αντε κοπέλα μου ξέχνα τον… και να του τα πεις δε θα κερδίσεις τίποτα δεν πρόκειται να καταλάβει… μήπως δεν έβλεπε αυτά που έκανε?? Απλά έκανε οτι δεν το καταλαβαίνει… ασε που αν πας φοβάμαι οτι θα προσπαθησει να σε μεταπείσει να γυρίσεις κοντά του…. και ξέρεις κάτι εσύ θα τον ξεπεράσεις… εκείνη που είναι μαζί του όμως τώρα – που ουσιαστικά δεν είναι αλλά εκείνη το πιστεύει συνέχεια έτσι θα τον έχει… θα τον μοιράζεται με άλλη- άλλες….και η επόμενη και η μεθεπόμενη γιατί αυτόι οι τύποι κρύβονται πίσω από την ανασφάλεια τους…. απαπα !!!! Ξέχνα τον και προσπάθησε να δεις από μόνη σου ότι δε φταις.. και ποτέ μη θυμώσεις με τον εαυτό σου γι αυτό που έγινε… ποτέ…

  6. Η δική μου η απόψη σε αυτό είναι πως για έναν τέτοιου είδους χωρισμό φταίνε και οι δυο.Όταν μια σχέση τείνει να είναι μακροχρόνια συνήθως οι συντρόφοι θεωρούν δεδομένο ο ένας με τον άλλο.Διαβάζοντας το κείμενο που έγραψες παρατήρησα ότι τον τελευταίο χρόνο γίνανε όλες οι αλλάγες στην ζωή σου αλλά και παράλληλα στην ζωή του πρώην σου. Εσύ για τους δικούς σου λόγους ήσουν στεναχωρημένη και δικαιολογημένα. Με τον τρόπο σου όμως “άφησες” τον άλλο έξω απο αυτό και ίσως δεν του έδωσες την πρέπουσα σημασία ( απο το μικρότερο ως το μεγαλύτερο) ώσπου αυτός έχασε πλεόν το ενδιαφέρον του για σένα. Απο την άλλη και ο άλλος θα έπρεπε σε αυτή την περίπτωση να σου συμπαρασταθεί όσο περισσότερο γίνεται καi να βρεί ένα αδιέξοδο στο πρόβλημα της σχέσης σαςνα σου μιλήσει.Έχω περάσει την ίδια ακριβώς κατάσταση μόνο που ήμουν στην πλευρά του αγοριού και δεν “κεράτωσα” κανέναν αλλα ένιωσα πολύ παραμελημένη και την αδιαφορία του άλλου για μένα.Αποφάσισα όμως να δώσω χρόνο και σε μένα να δω αν τον αγαπάω αλλα και σε αυτόν να καταλάβει ότι με έχει δεδομένη και ότι με παραμελεί και αργότερα που τα ξαναβρήκαμε τα πράγματα έγιναν καλύτερα( Σε 10χρόνια σχέσης).Το θέμα στην όλη υπόθεση είναι τι πραγματικά θες να κάνεις.Αν θες να του μιλήσεις για σου φύγουν απο μέσα σου και για να τα ξέρει νομίζω ότι αυτό θα έκανε καλό για σένα. Αν θες όμως να το κάνεις με την ελπίδα ότι ίσως ξαναγυρίσει μετανιωμένος θα πρέπει να σκεφτείς και όλες τις επιπτώσεις θετικές ή αρνητικές. Αυτή είναι η δική μου απόψη.Ότι και να κάνεις σου εύχομαι καλή τύχη στην ζωή σου απο εδώ και πέρα.

  7. να τα πεις γιατι θα βοηθηθεις και εσυ.
    σε ενα χωρισμο παντα φταινε 2 και ειπες κι εσυ που εφταιξες.αν δεν ηταν η φιλη φιλης σου θα ηταν αργοτερα καποια αλλη.οι σχεσεις θελουν δουλεια συνεχως για να διατηρηθουν οσο γινεται καλυτερα χωρις κενα.
    δεν πειραζει εισαι νεα ακομα και εχεις γινει πιο ωριμη πια μεσα απο αυτο.
    θα σε βοηθησει στο μελλον να σαι σιγουρη.

  8. Αχχχ, λες και διαβαζω τη δικη μου ιστορια! Κατι παρομοιο εζησα κ εγω κ μαλιστα προσφατα… Ειμαι λιγο πιο μικρη κ η σχεση μικροτερης διαρκειας, αλλα και παλι, η προδοσια ειναι προδοσια. Καταρχην απο τον τροπο που γραφεις μου φαινεσαι αρκετα ωριμη και συνειδητοποιημενη, το να αναγνωρισεις τα δικα σου λαθη ειναι πολυ σημαντικο, για σενα κ για το τι να προσεχεις στις μελλοντικες σου σχεσεις. Κατα τη γνωμη μου δεν αξιζει να μιλησετε, εστω κ για να βγαλεις απο μεσα σου οσα νιωθεις να σε τρωνε. Εκεινος δεν προκειται να καταλαβει τα λαθη του (οι αντρες νομιζω εχουν εναν μοναδικο τροπο να βλεπουν μονο οσα τους συμφερουν!). Αυτος, εφοσον δεν εχει ακουσει τα δικα σου παραπονα, ειναι λογικο να προσπαθει να δικαιολογησει κατα καποιον τροπο τη συμπεριφορα του, να σκεφτεται “αυτη δε με προσεχε, αρα καλα εκανα κ βρηκα αλλη”. Οταν ξερεις οτι εσφαλλες κ εχεις ενοχες, αυτοματα δημιουργουνται τετοιες σκεψεις στο μυαλο σαν αμυνα. Το δικιο σου δεν προκειται να το βρεις! Κι εφοσον λες οτι η παραλληλη σχεση κρατουσε 1 χρονο, ακομα και να μιλησετε τωρα δε θα αλλαξει τιποτα. Δηλαδη τοσο καιρο σε κοροιδευε, δεν ειχε το χρονο να καταλαβει τι κανει και να σκεφτει τα λαθη του? Αν ηταν περιπετεια της μιας βραδυας θα μπορουσες να πεις οτι αντε, τωρα καταλαβε το λαθος του το παιδι, ηταν ενα ξεσπασμα, μια αντιδραση. Αλλα 1 ολοκληρος χρονος? Αφου δεν το διορθωσε οταν ακομα μπορουσε, τωρα δεν εχει καμια σημασια να τον κανεις να καταλαβει τα δικα του λαθη.. Μη σπαταλας ουτε ενα λεπτο απ τη ζωη σου περισσοτερο για χαρη του. Και αυτα που νιωθεις να σε πνιγουν και θελεις να του πεις, φροντισε να τα κανεις εσυ η ιδια βιωματα και να προσεχεις απο εδω και περα να μην ξανακανεις τα ιδια λαθη..

  9. Να συμπληρωσω και κατι που ξεχασα: πιστευω πως σε τετοιες ιστοριες, οσο τα αναμασας και τα αναμοχλευεις, τοσο το χειροτερο για σενα. Φαντασου οτι γυριζε ο χρονος πισω. Θα εκανες κατι διαφορετικο απο οσα εχεις (ή δεν εχεις) κανει για να κρατησεις τη σχεση? Σε ρωταω γιατι λες οτι δεν ηταν και κανενας μεγαλος ερωτας και το νιωθες πως δε θα κρατουσε μια ζωη.. Αν εσυ αισθανεσαι ενταξει με τον εαυτο σου για το πώς ησουν μεσα στη σχεση, τοτε δεν υπαρχει λογος να σε τρωει κανενα παραπονο. Και μη νιωθεις ενοχες για τις δικες του μ…κιες! Ολοι περναμε δυσκολες φασεις, σιγουρα κ αυτος θα ειχε τις δικες σου, στις οποιες εσυ ησουν διπλα του. Οταν ζοριστηκες εσυ ομως, αυτος τι εκανε? Συνεχισε τη ζωη σου και αστον να ζησει με τις επιλογες του..

  10. Και πες ότι τον έχεις μπροστά του σου και του μιλάς… αυτός θα ακούει ένα μουρμουριτό – γκρίνια που θα τον κάνει να βαριέται και μη σου πω ότι το μυαλό του ή τελοσπάντων ότι έχει θα είναι στο πώς θα την πείσω να μου κάτσει… Έλεος!! Αν ήταν να νιώσει υπεύθυνος με αυτά που θα του πεις και ένοχος θα το είχε νιώσει πριν πάει με άλλη – άλλες… Δεν θα τον αλλάξεις τώρα γι αυτό ξέγραψε τον καθώς και ότι σε δένει με αυτό για να τελειώνεις και να φτιάξεις τη ζωή σου…

    ʼλλωστε αν σεβόταν τη γνώμη σου και ήθελε να σε ακούσει θα το είχε κάνει την ημέρα που χωρίσατε αντί να σε βάλει κάτω…

  11. Μαρια,σε καταλαβαινω απολυτα..Εχεις καθε δικαιωμα να μιλησεις.Πιστευω πως αν το κανεις,θα εισαι καλυτερα..απο τη στιγμη που το σκεφτεσαι τοσο και σε προβληματιζει σημαινει οτι αν δεν το κανεις θα το μετανοιωσεις..Επειδή και εσυ τον ειχες βαρεθει απο ο,τι καταλαβα,δεν σε νοιαζει τοσο πολυ.Κατα βαθος ξερεις καλα οτι δεν ηταν για σενα..οποτε για να κλεισει αυτος ο κυκλος πρεπει να πεις οσα αισθανεσαι και να το αφησεις πισω σου μια και καλη..δεν πρεπει να αγνοουμε τα σημαδια..ειμαι ανθρωπος της λογικης και της αξιοπρεπειας ομως εχω μαθει καλα οτι πρεπει να ακουμε την καρδια μας..αν αυτο σε ολοκληρωνει,αυτο να κανεις..Και στην τελικη..ειναι και λιγο θεμα εγωισμου..αν δεν του τα πεις δεν θα κατσει να τα σκεφτει..γιατι να σε εχει στο μυαλο του σαν καποια που παρατησε ΑΥΤΟΣ..και μαλιστα σε μια δυσκολη φαση της ζωης σου.. με πολυ υπουλο τροπο?δεν ξερω αν του σταθηκες εσυ σε κατι παρομοιο αλλα αν το εχεις κανει,αξιζεις κατι παραπανω απο τη δικη του δικαιολογια..αν ηταν ενταξει θα σου στεκοταν και οταν θα περνουσε η μπορα θα σου μιλουσε για το πως νοιωθει και ας χωριζατε αλλα δεν θα ειχε 1 χρονο παραλληλη σχεση!!Και τα μηνυματα που λες εμενα δεν μου λενε τιποτα..οπως φανηκε εξαλλου ηταν για να κρυφτει..Σε μια παλια μου σχεση οταν χωρισα(αυτος με χωρισε βασικα πρωτος) ειχα απογοητευτει απο αυτον αλλα δεν προλαβα να του πω οτι ενοιωθα ακριβως τα ιδια με αυτον και οτι ειχα σκοπο να του πω τερμα..δεν προλαβα..και το μετανιωσα γιατι ξερω οτι με βλεπει σαν την κακομοιρα..σιγα τον αντρα!αυτο λεω και για σενα..Και εννοειται οτι ΔΕΝ θελεις να ειστε ξανα μαζι γιατι τοτε πρεπει να σβησεις ολα αυτα που ειπα πριν..σκεψου οτι αν ειστε ξανα μαζι δεν θα τον θελεις οπως πριν και αργα η γρηγορα θα χωρισετε..εισαι 26 χρονων..εχεις ολα τα εφοδια(και την εμπειρια απο οσα συνεβησαν τη χρονια αυτη) και το χρονο να διεκδικησεις τη δουλεια και τον αντρα τον ονειρων σου.Εγω θα μεινω στο γεγονος οτι ηταν η πρωτη σου μεγαλη σχεση,συνεπως τον εχεις εξιδανικευσει..γιατι λοιπον να μεινεις μονο με εναν εφοσον σου αξιζει κατι καλυτερο..ολα οσα μας συμβαινουν ειναι μαθηματα και ευκαιριες να βελτιωσουμε τη ζωη μας!!μην κολλας..γινε κουκλα..φορα κατι ωραιο..βαλε το αρωμα σου και πηγαινε στον κυριο να του δειξεις τι εχασε..μιλα του για αυτα που νοιωθεις,καντον να προσγειωθει..τωρα που ψωνιστηκε και με την κοπελια και νομιζει οτι ειναι ο γκομενος που μετραει(αλλα εσυ θα τον εχεις στο μυαλο σου εκεινη την ωρα σαν αυτον που φορουσε τρυπιες φανελες..για να παιρνεις κουραγιο ..ας προσεχε κι αυτος την εμφανιση του..”ο αντρας” μην τα παρω τωρα-σε καταλαβαινω γιατι και μενα ο δικος μου αφηνεται αλλα περιμενει απο μενα να ειμαι στην τριχα-)και φυγε σαν κυρια..ο,τι κι αν αποφασισεις ευχομαι αυτη τη χρονια να στρωσει η ζωη σου και να μπουν ολα σε μια σειρα..να εισαι παντα καλα!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More