Μαρίνα: “Δουλεύω σε μια εταιρία. Είμαι η μοναδική κοπέλα και οι υπόλοιποι είναι άντρες…”

Γεια σας κορίτσια και αγόρια που διαβάζετε τις ιστορίες μας!

Έχω κι εγώ ένα θέμα που με απασχολεί και θα ήθελα τη γνώμη σας. Βέβαια, δεν είναι ερωτικού περιεχομένου…

Δουλεύω σε μια εταιρία. Είμαι η μοναδική κοπέλα και οι υπόλοιποι είναι άντρες -νεαροί σε ηλικία.

Το θέμα μου είναι ότι μου σπάνε τα νεύρα συνεχώς. Συνέχεια ασχολούνται με το τι φοράω, αν πάχυνα, αν αδυνάτισα, πόσο πάχυνα, πόσο αδυνάτισα… Σχολιάζουν τα μαλλιά μου, τι φοράω…!

Μέχρι τώρα πίστευα ότι είναι δύσκολο να δουλεύεις με γυναίκες, αλλά οι άντρες κρίνουν πιο αυστηρά!

Δεν μπορώ να πάρω άδεια… Με περνάνε από ανάκριση… Γιατί θέλω άδεια και που θα παώ και τι θα κάνω… Φυσικά και δεν απαντάω, αλλά έχει αρχίσει και μου τη δίνει στα νεύρα η όλη κατάσταση.

Ξέρω ότι ασχολούνται μαζί μου γιατί είμαι η μοναδική κοπέλα, αλλά μερικές φορές νομίζω ότι ξεπερνούν τα όρια. Ξέρουν ότι έχω σχέση, οπότε δεν παίζει θέμα ερωτικό, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνουν.

Νιώθω ότι καμία μέρα θα τσακωθώ με όλους εκεί μέσα… Κάνω υπομονή, αλλά πόσο;

Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας. Ευχαριστώ…

Μαρίνα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Σαφώς και παίζει ερωτικό θέμα, απο τη μεριά τους εννοώ, για αυτό και ασχολούνται συνέχεια με την εμφάνιση σου π.χ. τα κιλά που ανέφερες και όχι με κάτι άλλο π.χ. με τα λάθη που ίσως κάνεις στη δουλειά. Να σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον προσπαθούν και να σε φ λερτάρουν. Εγώ θα τους αγνοούσα και αν έβλεπε ότι το παρατράβαγαν το σκοινί θα μάλωνα μαζί τους, γιατί όχι;;;

  2. έναα σου λέω περαστίκα ! Αυτό δν μπορείς να το ξεφύγεις με τίποτα δυστυχώς ή θα πρέπει να μην δίνεις σημασία ή να φύγεις πράγμα που είναι αδύνατον !

  3. Δεν θα έλεγα υποχρεωτικά πως παίζει ερωτικό συναίσθημα εκ μέρους τους.Επειδή ωστόσο είσαι η μοναδική εκπρόσωπος του άλλου φύλου στον χώρο,υποσυνείδητα υπάρχει μεταξύ τους ένα ανταγωνιστικό στοίχημα “κατάκτησης”, ενώ παράλληλα γίνεσαι εύκολος στόχος στις συζητήσεις τους.Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αισθάνεσαι όμορφα με τον εαυτό σου και να συνεχίσεις απερίσπαστη και σοβαρή τις υποχρεώσεις σου. Από ένα σημείο κι έπειτα θα μάθουν απ’ την στάση σου να σε σέβονται και να μην σε ενοχλούν.

  4. Αγαπητή Μαρίνα, θα έλεγα να απαντάς στα σχόλιά τους με χιούμορ, είναι ο πιο έξυπνος τρόπος για να τους αντιμετωπίσεις. Π.χ. αν σου πει κάποιος κάτι για τα ρούχα σου,να του πεις “ζηλεύεις που δεν έχει κι εσύ τα ίδια?”.Θα τους αποστομώσεις, θα δείξεις ότι είσαι ανώτερη και θα το κόψουν..όσο για τις άδειες,ε, δε θα τους δίνεις και αναφορα!”Θέλω άδεια” (εφόσον τη δικαιούσαι ) και τέρμα!Μην παραγνωριστείτε κιολας!:)

  5. Και που είναι το πρόβλημα? Λογικό είναι, αφού είσαι η μοναδική και επίσης λογικό γιατί είναι άντρες! Όμως μην τους πέρνεις τόσο σοβαρά.. Έχω βρεθεί στην ίδια ακριβώς θέση σε μια εταιρεία με μικρά και μεγάλα αρσενικά για αρκετά χρόνια… για να καταφέρω να “επιζήσω” ήμουν φιλική, απόμακρη ή λίγο απ΄όλα αλλά με θάρρος και μαγκιά.Μην ανησυχείς..θα τα καταφέρεις

  6. χωρις να θελω το παιξω εξυπνη νομιζω οτι μαλλον τους εχεις δωσει το θαρρος να τα κανουν αυτα.Ισως οταν ειμαστε προσιτοι, φιλικοι, ευγενικοι, εχουμε χιουμορ , οι αλλο το παραιξηγουν και νομιζουν οτι μπορουν να κανουν χαβαλε.Σε μια απροσητη γυναικα δεν θα τα κανανε αυτα τουλαχιστιν μπροστα της.Θελει τζαμπουκα η κατασταση, κοψιμο τον αερα.Και μην ακουω βλακειες περι ερωτικου που ειπε καποια απο εδω.Ολο το γραφειο σε ερωτευτηκε………

  7. Η δουλειά, καλώς η κακώς, είναι ένα από τα πιό απαραίτητα, αλλά ταυτόχρονα και βαρετά πράγματα στη ζωή ενός ανθρώπου. Είσαι το πιο συναρπαστικό πράγμα που μπορεί να συμβεί σε αυτούς τους άντρες εκεί μέσα, και γι’αυτό και ασχολούνται μαζί σου τόσο πολύ. Δεν έχει σημασία αν είσαι σε σχέση, αν είσαι όμορφη ή άσχημη, αν έβαλες ή έχασες κιλά, αν φοράς φούστα ή παντελόνι κλπ. Είσαι μια θηλυκή παρουσία, και αυτό αρκεί για να ανατρέψει την βαρεμάρα που υπήρχε κάποτε (πριν έρθεις εσυ) στην καθημερινότητά τους. Βάζω στοίχημα πως είσαι καινούργια, περίμενε να κλείσεις κανα δυο χρονάκια εκεί, και δεν θα ασχολούνται τόσο. Μέχρι τότε, απάντα με χιούμορ αλλά και επιείκια στα πειράγματα. Μη μαλώσεις, όχι μόνο γιατί δεν αξίζει, αλλά και γιατί είναι άσχημο να είσαι επί 8ώρου αναγκασμένη να συνεργάζεσαι με κάποιον που έχεις βριστεί. Επίσης, σκέψου το και αλλιώς. Αν ήσουν σε ένα περιβάλλον όλο με γυναίκες και υπήρχε ένας και μοναδικός άντρας εκεί, ακόμα και να μην τον γούσταρες καθόλου, δεν θα ασχολιόσουν λίγο περισσότερο μαζί του από ότι με τις κοπέλες; Τέλος, να σου πω ότι αντιμετώπισα κι εγώ στην δουλειά μου παρόμοιο πρόβλημα, αφού ήμουν 24 χρονών σε ένα εργασιακό περιβάλλον όπου ο επόμενος νεότερος ήταν 30, και ο μέσος όρος ηλικίας γύρω στα 45. Όπως καταλαβαίνεις, τα ‘πιτσιρίκα’ τα ‘είσαι μικρή δε ξέρεις’, κλπ, έδιναν κι έπαιρναν. Όμως τώρα, δύο χρόνια αργότερα, δεν με κρίνουν πλέον από την ηλικία μου, αλλά από αυτά που κάνω…Ξέρω ότι σου σπάει τα νεύρα να σου λένε ‘κάνε τον μ****** κ περίμενε’, όμως δυστυχώς, ο άνθρωπος είναι πλάσμα της συνήθειας…

  8. Μαρίνα, νομίζω κι εγώ πως όντως θέλουν να έχουν κάποιον, με τον οποίον ν’ ασχολούνται. Οι άνδρες πιστεύον ότι εμείς οι γυναίκες ασχολούμαστε πολύ με μάρκες ρούχων, χρώματα, περμανάντ, δίαιτες κ.ά., γι’ αυτό σε πειράζουν, παίζοντας μ’ αυτά τα “γυναικεία χαρτιά”. Πιστεύω πως το να γίνεις ξαφνικά δύστροπη κι απόμακρη δεν είναι λύση, ιδίως αν δεν είναι στη φύση σου να φέρεσαι έτσι. Μπορείς απλώς να αντιμετωπίσεις με χιούμορ κι ευφράδεια την κατάσταση. Αν στην πορεία δεις ότι το χιούμορ σου προσλαμβάνεται σαν “πράσινο φως” για να πουν κάποιες κουβέντες περιττές, που πραγματικά φέρνουν σε άβολη θέση, τότε καλύτερα να δείξεις ότι σε πειράζει μια τέτοια στάση. Το γεγονός και μόνο ότι είσαι ευγενική και φιλική με τους άλλους, δεν τους δίνει αυτόματα το δικαίωμα να φέρονται και να μιλούν μπροστά σου με τρόπο που να σε θίγει.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More