Μελίσσα: “Όταν έστελνα μηνύματα και αργούσε να απαντήσει, απλά του έστελνα ακόμη περισσότερα.”

Είμαι 26 και εδώ και 5 χρόνια μένω στο εξωτερικό. Γενικότερα είμαι κλειστός χαρακτήρας και ανά διαστήματα νομίζω πως πέφτω σε κατάθλιψη. Παρόλα αυτά είμαι αρκετά δραστήριος άνθρωπος και επειδή η δουλειά μου είναι να ταξιδεύω πάντα ασχολούμαι με κάτι, από διάβασμα ή καινούρια χόμπι ή ακραία σπορ.

Πριν μερικές βδομάδες και ενώ περίμενα στη στάση του λεωφορείου μετά από πτήση, έρχεται ένα απίστευτο παιδί (στα 30), μου συστήνεται και αρχίζει και μου πιάνει τη συζήτηση. Ήταν από εκείνες τις φορές που αισθάνεσαι κάτι που δεν περίμενες ποτέ πως θα σου συμβεί. Ήρθε το λεωφορείο του και αυτός εκεί δεν έφευγε. Μιλήσαμε για πάνω από μισάωρο και όταν ήρθε το δικό μου σηκώθηκα και έφυγα η χαζή αφήνοντάς τον στα κρύα του λουτρού.

Η σκέψη του δεν με άφηνε σε ησυχία για όλη την υπόλοιπη μέρα και έτσι μετά από πολύ ψάξιμο τον βρήκα στο Facebook. Ανταλλάξαμε μηνύματα για κανένα τετραήμερο (είχα φύγει πάλι ταξίδι) και μου πρότεινε σχεδόν αμέσως να βγούμε έξω. Κάτι το οποίο έγινε μόλις επέστρεψα.

Το ραντεβού μας κράτησε για ένα 10ωρο και ήταν αυτό που λέμε ονειρικό. Πήγαμε στο πάρκο κάνοντας σαν έφηβοι, μου έδωσε το μπουφάν του ενώ κρύωνα και γενικότερα μου συμπεριφέρθηκε άψογα. Βγήκαμε κάποιες φορές ακόμη και πραγματικά η μια φορά ήταν καλύτερη από την άλλη.

Και κάπου εκεί τα χαλάω όλα. Οι ανασφάλειές μου, ο χαρακτήρας μου και ο τρόπος συμπεριφοράς μου τα χάλασε όλα. Άρχισα να δένομαι μαζί του και με έπιασε πανικός. Έγινα απόμακρη, δεν συμμετείχα στις προσπάθειες που έκανε για συζήτηση και την επόμενη μέρα που ήταν να βγούμε έφυγε για να πάει να δει τους δικούς του. Όταν έστελνα μηνύματα και αργούσε να απαντήσει απλά του έστελνα ακόμη περισσότερα. Δείχνοντάς του αυτό που δεν έπρεπε. Μια κοπέλα ανασφαλή, πανικόβλητη. Μου είπε να ηρεμήσω και τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν από μόνα τους.

Δεν μιλήσαμε για μερικές μέρες ώσπου πήγα εγώ εκεί που μένει και του ζήτησα να συναντηθούμε. Και τα έκανα ακόμη χειρότερα σπάζοντάς του τα νεύρα. Ενώ ήθελα να του εξηγήσω τι συμβαίνει και να διορθώσω την όλη κατάσταση καθόμουν απέναντι του παγωμένη. Τελικά όταν ξεκίνησα να μιλάω προσπάθησα να του πω όσα σκεφτόμουν, του είπα πως απομακρύνθηκα γιατί άρχισα να αισθάνομαι πως δένομαι μαζί του και μου απάντησε με αρκετά νεύρα πως όταν με γνώρισε πίστεψε πως ήμουν απίστευτη κοπέλα και καθώς περνούσαν οι μέρες σκέφτηκε πως θα κάναμε σχέση, αλλά τελικά είδε πως είμαστε εντελώς διαφορετικοί και αυτό δεν πρόκειται να γίνει.

Όπως θα έκανε κάθε λογικός άνθρωπος πρόσθεσε πως αυτές τις αντιδράσεις θα τις περίμενε μετά από κανένα χρόνο σχέσης και όχι μετά από μερικές μέρες γνωριμίας. Και εκείνη τη στιγμή θολωμένη με αυτά που άκουγα του αποκάλυψα πως το γεγονός ότι είμαι υιοθετημένη και πως πέρασα μέχρι και τα 8 μου χρόνια χωρίς γονείς έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη μου στους άλλους για να πάρω την απάντηση πως ότι πέρασα δεν θα πρέπει να το θεωρώ αδυναμία αλλά δύναμη αλλά οτιδήποτε και να πω δεν θα άλλαζε τη γνώμη του.

Καταρχήν δεν ξέρω γιατί αποκάλυψα το συγκεκριμένο μεγάλο κομμάτι της ζωής μου στη συγκεκριμένη στιγμή, ήθελα να καταλάβει όμως το λόγο που εγώ πιστεύω έχει να κάνει με τη συμπεριφορά μου γενικότερα. Ίσως εκείνη τη στιγμή να το έλεγα στον εαυτό μου. Αισθάνομαι πληγωμένη από εμένα όμως. Είχα κάτι καλό και κατάφερα να το καταστρέψω εγώ η ίδια.

Θέλω να αλλάξω, θέλω να βγω από τη συνεχόμενη μελαγχολία που έχω πέσει τα τελευταία χρόνια. Αυτό που έγινε ήταν ένα μεγάλο χαστούκι που έπρεπε να πάρω για να με ξυπνήσει. Για να μην αφήσω και άλλα χρόνια της ζωής μου να πάνε χαμένα. Έχω ξεκινήσει ήδη ψυχοθεραπεία με την πρόθεση να αλλάξω τον τρόπο σκέψης μου και να επουλώσω τις πληγές που κουβαλάω από χρόνια και δεν με αφήνουν να ζήσω.

Το ξέρω πως τον έχασα για πάντα και αυτή η σκέψη με πονάει. Θέλω όμως να του δείξω πως το κορίτσι που γνώρισε στη στάση του λεωφορείου, το κορίτσι που έβγαινε μαζί του και ήταν γεμάτο ζωή, εκείνο το κορίτσι είμαι και όχι αυτή η μίζερη, καταθλιπτική κοπέλα που αγκιστρώθηκε χωρίς λογική πάνω του έτσι. Η σκέψη του υπάρχει συνέχεια στο μυαλό μου ακόμη και ενώ θέλω να πιστεύω πως υπάρχει λίγη ελπίδα, απλά νομίζω πως παρηγορώ τον εαυτό μου.

Μελίσσα

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Melissa, η αλήθεια είναι πως καθένας μας κρύβει ένα πρόσωπο στο σκοτάδι, ένα πρόσωπο που αμυνόμαστε καθημερινώς να μη φανεί. Σ’ εσένα συμβαίνει να είναι το μικρό κορίτσι που δεν γνώρισε την αγάπη γονιών ως τα 8 της, μια αγάπη που από την πλειοψηφία των παιδιών είναι δεδομένη. Μόνο εσύ ξέρεις τι περνάς και, εφόσον μένεις στο εξωτερικό, γιατί δεν ψάχνεις κάποιον καλό ψυχοθεραπευτή; Έναν άνθρωπο που θα σε ακούσει και σε υποβάλει σε διαφορετικό τρόπο σκέψης. Δεν μπορώ να σου εγγυηθώ ότι η μικρή, εύθραυστη Μελίσσα θα φύγει για πάντα, αλλά καλύτερα, γιατί μπορεί και η μικρή Μελίσσα να βγει στην επιφάνεια και να συνεργαστεί μαζί σου δίνοντάς σου στοιχεία όπως η παιδική αθωότητα σε μερικά πράγματα. Η Μελίσσα μεγάλωσε κι έχασε την εμπιστοσύνη της και γέμισε πικρία, ενώ η μικρή ακόμα κάπου ζει και πιστεύει σε κάτι καλύτερο. Αν πας σ’ έναν θεραπευτή, θα βοηθήσει τη σκοτεινή σου πλευρά να βγει στο φως και να μη φαντάζει πια τόσο καταθλιπτική και μίζερη όσο νόμιζες. Όσο για το παιδί, λυπάμαι λίγο γι’ αυτόν, που δεν μπορεί να καταλάβει ότι ακόμα κι ένα σούπερ κορίτσι σαν εσένα, με “αέρα,” cool χόμπι και γεμάτη ενδιαφέροντα ζωή, φυσικά και κάπου θα έχει μια πιο ευαίσθητη κι ανασφαλή πλευρά, όπως κάθε άλλος πολυδιάστατος άνθρωπος! Καταλαβαίνω μεν ότι μπορεί να ένιωσε “πνιγμένος” απ’ το γεγονός ότι του έδειξες τις πληγές σου, μα ίσως θα έπρεπε να δείξει λίγη κατανόηση αν ήθελε να κάνει τη μαζί σου να δουλέψει. Δεν είμαστε χαρακτήρες πλασμένοι από σεναριογράφους, αλλά από την ίδια τη ζωή, που σε άλλους τα έφερε καλύτερα και σ’ άλλους χειρότερα, οπότε κι ο καθένας παλεύει με τους δικούς του δαίμονες. Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο σε αυτή σου τη μάχη! Όλα θα πάνε καλά.

  2. Βρές πρώτα τον εαυτό σου. Και μετά βρίσκεις και άντρα. Πετάς στα σύννεφα κυριολεκτικά και μεταφορικά. Η ζωή δεν ειναι σαπουνόπερα.

  3. Έκανες πολύ καλά που ξεκίνησες ψυχοθεραπεία και μακάρι να σε βοηθήσει! Με το συγκεκριμένο παιδί δεν χρειάζεται να ασχοληθείς περισσότερο. Ήταν απλά κάποια ραντεβού και η σχέση σας δεν προχώρησε και πολύ από ότι κατάλαβα. Δεν φάνηκε διατεθειμένος να γνωρίσει και την σκοτεινή σου πλευρά αλλά ξέρεις κάτι? Αυτό είναι δικαίωμα του.. Εύχομαι να έρθει η στιγμή που θα ξεπεράσεις τα ψυχολογικά σου, θα αρχίσεις να χαμογελάς στη ζωή και θα γνωρίσεις κάποιον που να σε θέλει όπως ακριβώς είσαι ακόμα και με την ανασφαλή ή μελαγχολική πλευρά του χαρακτήρα σου.

  4. Με καλυψε η προλαλησασα. Αγαπητη Μελισσα ελαττωματα και προτερηματα εχουμε ολοι. Και εσυ και το “σουπερ” αγορι που γνωρισες. Μη γινεσαι θυμα των αλλων συνεχως.Ναι οκ υπηρξες θυμα των βιολογικων γονιων που σε εγκατελειψαν.Ομως ΥΠΗΡΞΕΣ θυμα.Πλεον ειναι στα χερια σου η ζωη σου και το μονο που μενει ειναι να την κανεις πραξη αυτη τη φραση. Μη γυρευεις γλυκο μου κοριτσι την αγαπη που σου ελειψε ( και πιστεψε με ξερω πως ειναι αυτο) απο τους γονεις σε εναν ξενο.Γιατι τι ηταν αυτος? Ενας αγνωστος που τον εντυσες οπως ηθελες για να εκπληρωσεις τα ονειρα σου. Δε ξερω κατα ποσο ειναι δικαιολογημενη η αντιδραση του ( εξαρταται απο το ποσο πολυ τον πιεσες)ομως ενας καλος εν δυναμει συντροφος οφειλει να δειχνει κατανοηση η τουλαχιστον να αφησει ενα περιθωριο να γνωριστειτε καλυτερα πριν αποχωρησει. Μη μασας δε φταις εσυ για την αντιδραση του.Οχι 100%.Κοιτα μπροστα ασχολησου και με τον εθελοντισμο( θα σε γεμισει με συναισθημα) και μη στενοχωριεσαι. Ελπιζω να βοηθησα..

  5. Έχω μια παρατήρηση: από εμπειρία βλέπω ότι πολλοί τέρμα εσωστρεφείς, κλειστοί χαρακτήρες που συνήθως είναι δύσπιστοι και απομονωμένοι, πηγαίνουν στο άλλο άκρο μόλις βρουν ένα άτομο να εμπιστευτούν και καταλήγουν να δίνονται ολοκληρωτικά σε σημείο που λίγο πνίγουν τον άλλον. Ακριβώς όπως το τέρμα αντίθετο άκρο, δηλαδή πολύ εξωστρεφείς τύποι, που όταν μείνουν τετ-α-τετ με ένα άτομο που εμπιστεύονται και θα περίμενες μια εκ βαθέων κουβέντα μαζί τους, ξαφνικά μαζεύονται, δεν μιλάνε, χάνουν το κέφι τους, καμία σχέση με το ενεργητικό άτομο γεμάτο ζωντάνια και ιδέες που βλέπεις όταν περιτριγυρίζεται από κόσμο. Υποψιάζομαι ότι πρέπει να βρεις μια ισορροπία, να μάθεις να ανοίγεσαι λίγο περισσότερο στον κόσμο, από λίγο στον καθένα, για να μη βγάζεις όοοολες σου τις σκέψεις σε ένα άτομο και νιώσει ότι γαντζώνεσαι πάνω του. Αυτός που γνώρισες είχε δίκιο ότι πρέπει να θεωρείς δύναμή σου αυτό που πέρασες, μιας και είσαι 26 χρονών, δυνατή ανεξάρτητη και, απ’ ότι κατάλαβα, μια χαρά χωρίς κακές συνήθειες! Η κατάθλιψη που περνάς είναι απλώς ένα σημάδι του οργανισμού σου ότι κάτι μέσα σου έχει μείνει άλυτο, άρα καλά κάνεις και βλέπεις έναν ειδικό που μπορεί να σου πει πιο πολλά. Πιστεύω ότι αυτό που τον ξένισε περισσότρο τον άλλον ήταν η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά σου. Από τη μια τον βρήκες στο Facebook, περνάτε υπέροχα στο πρώτο ραντεβού, μετά έγινες απόμακρη, μετά έρχεσαι από μόνη σου να τον δεις και του λες ότι δένεσαι και φοβάσαι… Λογικό να νιώσει λίγο παράξενα και να σου πει ότι ακόμα κι αυτό το δέσιμο που ένιωθες θα ταίριαζε αν είχατε προηγούμενο. Με 10 ώρες και λίγα μηνύματα, αν ένιωσες ότι δένεσαι, ο άλλος το ερμηνεύει σαν γάντζωμα από απελπισία. Σε κανέναν δεν αρέσει να γίνεται σανίδα σωτηρίας χωρίς καν να ερωτηθεί. Έχεις μια απελπισία, αλλά όχι από άποψη ω, τι να κάνω, είμαι μόνη χωρίς άντρα. ʼλλου είδους απελπισία, ίσως απόγνωση για κάτι που έχει ριζώσει μέσα σου και σε ταλαιπωρεί και σου δίνει καιρούς κατάθλιψης. Ελπίζω να σε βοηθήσει ο ειδικός να το ψάξεις. Καλή τύχη γιατί το αξίζεις.

  6. Melissa να ξέρεις πως σε αυτήν την ζωή δεν γίνεται τίποτα τυχαία. Αυτός ο άνθρωπος ήταν να έρθει στην ζωή σου για να σε “ξυπνήσει”. Προσπάθησε κορίτσι μου να προσπεράσεις τους “δαίμονές σου” γιατί δύσκολα να τους “ξεπεράσεις”. Αυτό ισχύει για όλους μας. Και όσον για τον “πρίγκιπα” δεν ξέρεις αν ο χαρακτήρας του είναι αυτός που σου έδειξε ή ήθελες εσύ να δεις. Δεν γνωριστήκατε σαν άνθρωποι να τον δεις στην καθημερινότητά του, στα προβλήματά του. Βγήκατε ένα ρομαντικό ραντεβού και αυτό ήταν όλο. Ξέχνα τον και έχε το μάτια σου ανοιχτά για να γνωρίσεις αυτόν που θα είναι πραγματικά για σένα και που θα θέλει να μάθει για την ζωή σου, τους προβληματισμούς μου και τα θέλω σου. Σου εύχομαι καλή τύχη και να ξέρεις ότι δεν είσαι μοναδική με πληγές στην ψυχή. Κάνε την προσευχή σου βαθιά μέσα από την ψυχή σου και θα δεις ότι όλα θα πάνε καλά. Φιλικά, dk

  7. Ε οχι ρε συ γνωρισε μια κοπελα σαν εσενα κ φρικαρε αντι να χαρει!!! Εμενα ο αδερφος μ (που νταξ, ειναι βλαμμενο κ ανωριμο αλλα τν αγαπω) ειναι 24 κ η πιο προσφατη σχεση του ηταν μ ενα “”” απιστευτο””” κοριτσι οπως το εθεσε ο… δικο σου. Ηταν αεροσυνοδος, πολυ στυλ ωραια κοπελα παντα κεφια κ τετοια αλλα τη βαρεθηκε πολυ γρηγορα γιατι ηταν πολυ επιπολαια ρε παιδι μ ενω αυτος ηθελε λιγο βαθος, ενω αυτη ηταν ολο δουλεια-κλαμπ-ψωνια-γιογκα ετσι γ το τρεντ-ψωνια. Μια πιο προηγουμενη σχεση του ηταν το αλλο ακρο: κοπελα πολυ διαβασμα κ ντεμεκ φιλοσοφια αλλα απο πρακτικη ζωη μηδεν, πολυ μουχλα κ κοινωνικα αδεξια δν ηξερε ενα γεια να πει με ανεση. Προσφατα κιολας μ ειπε ο αδερφος μ “λειπουν οι γκοθικ χαρακτηρες ρε Μιμι, η μοντελα αλλα ανεγκεφαλες παρτυ ανιμαλ μου τυχαινουν η διαβασμενες αλλα καλογριες.” Εσυ εισαι ακριβως αυτο! Γκοθικ!! Ξες δηλ εχεις ενα βαθος, μια μελαγχολικη πλευρα (οχι το χαζο emo, ε!!. Κριμα π σ τα εφερε η ζωη ετσι κ δεν ειχες γονεις αλλα εχεις ενα σωρο τοσα αλλα τωρα, δες τι πετυχες π μενεις εξωτερικο, εχεις καλη δουλεια π αγαπας… κ σιγουρα ζεις σε μια κοινωνια π δε σε κοιτανε στραβα αν βλεπεις ψυχοθεραπευτη αλλα μπορει να σ ενθαρρυνουν κιολας. Εγω ονειρευομαι να φυγω εξωτερικο οταν ενηλικιωθω. Τεσπα, αυτο π σ ειπα για τον αδερφο μ (χιχι θα σ τον γνωριζα αλλα ειναι μικρουλης για σενα, μενει κ Ελλαδα) θελω να πω οτι δν εκανε καλα αυτος κ εφυγε. Επρεπε να χαρει π γνωριζει ανθρωπο με βαθος κ πολυ γεματο συναισθηματικο κοσμο. Ας παει να βρει μια “””” απιστευτη””” μονιμως χαμογελαστη σουπερ μοντελα να δεις π θα βαρεθει πολυυυυ ευκολα (αμα δν τν αφησει αυτη πρωτη) γιατι αυτα ειναι φεικ ντιπ για ντιπ. Μακαρι να ξεπερασεις τη καταθλιψη να μν υποφερεισ αλλα να ξες οτι εχει σιγουρα παιδια εκει εξω π θελουν γυναικες με προσωπικοτητα κ συναισθημα μεσα οχι ολο ουαου κ χαχα-χουχου .τι βλακας θεε μ Θα σου τυχουν τα καλυτερα κ ασε κατι τετοιους θ παρουν οτι αξιζουν!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More