Μυρτώ: “Μου δίνει όλο στιλιστικές συμβουλές και με παρακινεί σε αλλαγές στην εμφάνισή μου”.

Με λένε Μυρτώ και είμαι 21 χρονών. Έχω σχέση με έναν κατά 6 χρόνια μεγαλύτερό μου και νιώθω πολύ τυχερή που βρήκα κάποιον ώριμο, ήρεμο, που ξέρει τι θέλει στη ζωή του.

Είμαστε μαζί 3 μήνες και τα πάμε πολύ καλά. Το μόνο μου πρόβλημα, που δεν ξέρω πώς να μοιραστώ μαζί του χωρίς να φανώ γκρινιάρα, είναι το εξής: σχεδόν από την αρχή της σχέσης μας μού δίνει όλο στιλιστικές συμβουλές και με παρακινεί σε αλλαγές στην εμφάνισή μου, ακόμα κι αν είναι ηλίου φαεινότερον ότι δεν θα μου πήγαιναν με τίποτα.

Για παράδειγμα, τα φυσικά μου χρώματα είναι τα κλασικά ελληνικά, δηλ. σταρένιο δέρμα, καστανό σκούρο μαλλί και αυτός από την αρχή σχεδόν με συμβουλεύει να ξανοίξω τα μαλλιά μου όσο το δυνατόν περισσότερο (που ξέρω ότι θα είμαι σαν τη γύφτισσα), να πετάξω κόκκινες ανταύγειες και να μετατρέψω το παρόν μου ντύσιμο, που περιλαμβάνει φούστες κυρίως, σε πιο ημιαθλητικό.

Του έχω εξηγήσει μια φορά ότι υπάρχει λόγος που έχω επιλέξει συγκεκριμένο στυλ και ότι αυτό είναι που με κάνει να νιώθω άνετα και μου προσδίδει τη σιγουριά που έχω. Πέραν αυτού, έχω εξηγήσει ότι αυτό το στυλ που με συμβουλεύει να υιοθετήσω, θεωρώ ότι πάνω μου θα φαινόταν κακόγουστο, ασχέτως αν σε άλλη κοπέλα μπορεί να ήταν ό,τι πρέπει. Ωστόσο, αυτός επιμένει έμμεσα ότι αλλάζοντας στυλ θα αλλάξω τον τρόπο που βλέπω τον εαυτό μου και θα τον δω με τον τρόπο που με βλέπει αυτός.

Κι ενώ αυτός καμιά φορά λέει για τον εαυτό του τι δεν του αρέσει πάνω του, εγώ τον βρίσκω τέλειο όπως είναι και του το λέω πάντα. Και το εννοώ. Με προβληματίζει που αυτός δεν κάνει το ίδιο. Εύχομαι να μπορούσε να με δει όπως είμαι, περιποιημένη μεν, αλλά με δικό μου στυλ, όχι όπως “θα μπορούσα” να είμαι, και μάλιστα χωρίς να είμαι πεπεισμένη κιόλας ότι θα ήταν η καλύτερή μου εκδοχή.

Κατά τα άλλα, είναι η πρώτη μου σχέση με κάποιον που φαίνεται σοβαρός και συγκροτημένος και μακάρι να κρατήσει. Πώς να του πω όμορφα ότι θα προτιμούσα να του αρέσει αυτό που βλέπει μπροστά του και όχι κάποιο ιδανικό που έχει πλάσει με το μυαλό του;

Κι εγώ μέχρι να τον γνωρίσω είχα κάποιον “τύπο” στο μυαλό μου, αλλά μόλις άρχισα να είμαι μαζί του, αποδέχτηκα και ερωτεύτηκα τον άνθρωπο που έχω μπροστά μου, ακόμα κι αν δεν μοιάζει καθόλου με αυτό που νόμιζα ότι είναι ο τύπος μου. Θα περίμενα το ίδιο από τον άλλον σε μια σχέση.

Μυρτώ

 

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.


ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. και πολυ καλα κανει!!!!111!!!!1!!

  2. Απορώ γιατί ακόμα είσαι μαζί του…διαβάζοντας την ιστορία σου,καταλαβαίνω οτι έχει κάποια κολλήματα-πρότυπα το αγόρι…έχεις αποδεχτεί τον εαυτό σου έτσι όπως είναι και είναι υγιές να μην αλλάξεις την εμφάνισή σου και το οτι σου αρέσει κι αυτός ετσι όπως είναι…τους ανθρώπους που έχουμε δίπλα μας δεν τους πλάθουμε,δεν τους διαμορφώνουμε εμείς….αυτός πώς θα του φαινόταν αν του έλεγες να αλλάξει,αν προσπαθούσες εσυ να του αλλάξεις εμφάνιση???δεν θα του άρεσε καθόλου σίγουρα..η συμπεριφορά του μου θυμίζει κάπου τον πρώην μου,που ενώ ήμουν και ειμαι ευγενική,ισορροπημένη, στην αρχή του άρεσε,μετά άρχισε να λέει να γίνω πιο επιθετική..με στενοχωρούσε όταν μου το έλεγε με (μειωτικό) τρόπο, όμως τελικά κατάλαβα ότι άτομα τα οποία δεν μας αποδέχονται ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ δηλαδή ΓΙ’ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ,Δ Ε Ν έχουν θέση στη ζωή μας, καθώς τέτοιες σχέσεις μας τραβάνε,μας μειώνουν δηλαδή ενέργεια,καλή διάθεση,μας χαλάνε την ψυχολογία και μας δημιουργούν ανασφάλειες..το αν αλλάξεις εμφάνιση ή όχι στην τελική ΠΡΕΠΕΙ να είναι ΔΙΚΗ σου επιλογή!

  3. “…είναι η πρώτη μου σχέση με κάποιον που φαίνεται σοβαρός και συγκροτημένος”.

    Μυρτώ κορίτσι μου, μπορεί να ‘φαίνεται’ αλλά οπωσδήποτε δεν είναι. Επειδή είναι 27 δεν σημαίνει ότι είναι ώριμος (κάποιος δεν είναι ώριμος ούτε επειδή είναι μεγαλύτερος, ούτε επειδή φαίνεται ότι είναι, αλλά από τον τρόπο που σκέφτεται, εκφράζεται, συμπεριφέρεται). Αυτά που γράφεις εδώ δείχνουν ένα χειριστικό, κομπλεξικό τύπο. Αν δεν θέλεις να τον βγάλεις από τη ζωή σου με ένα μήνυμα (που θα έκανα εγώ άμεσα) αλλά θέλεις να δεις αν μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση (πολύ αμφιβάλω, αν φέρεται έτσι μόλις στους 3 μήνες φαντάσου τι θα κάνει όταν όντως θα είστε σε σχέση -γιατί τώρα δεν είστε σε σχέση, στο στάδιο της γνωριμίας είστε- και θα περάσετε από πραγματικές δοκιμασίες) τότε ξεκαθάρισε του ότι MOΝΟ ΕΣΥ επιλέγεις τον τρόπο παρουσίας σου, με τα δικά σου κριτήρια και γούστα και αν θέλεις γνώμη σε κάτι που αφορά το θέμα αυτό θα τον ρωτήσεις από μόνη σου. Είσαι ανθρώπινο ον με τη δική της οντότητα και υπάρχεις ανεξάρτητα από τα πλάσματα της φαντασίας του. Αν μάλιστα θέλει ξανθωπές που ντύνονται ‘ημιαθλητικά’ ας πάει να τις βρει (και αυτές, μην νομίζεις, σύντομα θα τον διαολοστείλουν όταν βρει κάποιο άλλο πεδίο για την χειριστική συμπεριφορά του).

    Επίσης, όταν αυτός συμπεριφέρεται με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο δεν μπορείς εσύ να τον κανακεύεις (να του λες ότι τον βρίσκεις τέλειο -κάθε άλλο παρά τέλειος είναι, και ίσως το πρόβλημα είναι ότι εσύ έχεις ενθουσιαστεί πολύ και δεν βλέπεις καθαρά τις τεράστιες ελλείψεις του ως ανθρώπου. Το καλό είναι ότι τώρα αρχίζεις και τις βλέπεις). Αντί να υποφέρεις από τέτοιες ανέξοδες καταστάσεις, να σπαταλάς ενέργεια στο πως να τον κάνεις να σου πει ότι ‘είσαι τέλεια’ όπως του λες εσύ μέσα στον ενθουσιασμό σου, καλύτερα να προστατεύσεις τον εαυτό σου. Φύγε πριν σου καταρρακώσει την αυτοπεποίθηση που ακούγεται να έχεις.

    Είσαι πολύ νέα δεν χρειάζεται να είσαι σε σχέση (σε καμία ηλικία δεν χρειάζεται αν πρώτα δεν έχεις βρει άνθρωπο που να ταιριάζετε και να ικανοποιεί ο ένας τις βαθιές ανάγκες του άλλου -και να περνάτε και καλά μεταξύ σας, χωρίς χειριστικές συμπεριφορές και ψυχαναγκασμούς), δεν χρειάζεται καν να συναναστρέφεσαι κάποιον που δεν σέβεται την ατομικότητα σου. Αυτός ακούγεται προβληματικός χαρακτήρας και κακός σύντροφος, μην χάνεις χρόνο με τέτοιους ακόμα και αν είσαι ψιλοτσιμπημενη μαζί του.

    Επίσης, το ότι όσοι γνώρισες μέχρι τώρα ήταν πιθανώς χειρότεροι από αυτόν (δύσκολο να φανταστώ χειρότερο από τους χειριστικούς τύπους) δεν τον κάνει αυτόν καλύτερο. Απλώς είναι διαφορετικά κακός από όσους έχεις γνωρίσει μέχρι τώρα. Φύγε τώρα όσο είναι νωρίς πριν πατήσει πάνω στα οποιαδήποτε ερωτικά αισθήματα έχεις γι’ αυτόν και καταφέρει να σε χειραγωγήσει. Και δεν θα σταματήσει μόνο στο τρόπο που ντύνεσαι και στην αλλαγή του τύπου σου.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More