Site icon TLIFE

Νίκη: “Όταν το είπα στους δικούς μου αντέδρασαν… μια γυναίκα δεν πρέπει να βγάζει πορτοφόλι”

Γεια σας!
Εγώ θα σας θέσω ένα ερώτημα που με απασχολεί και για το οποίο οι απόψεις διίστανται κατά πολύ.

Λοιπόν, είμαι 20 χρονών, σπουδάζω και τώρα είμαι στο Αμβούργο για Erasmus. Κάπου τον επόμενο μήνα θέλει να έρθει το αγόρι μου στα μέρη μου. Έχω το πρόβλημα ότι μένω σε φοιτητική εστία, οπότε και δεν θα μπορέσω να τον φιλοξενήσω. Εκείνος βέβαια το ξέρει αλλά επιμένει να έρθει να με δει και επί τη ευκαιρία να γνωρίσει και την πόλη, όπου θέλω να τον ξεναγήσω.

Είναι 25 χρονών και δουλεύει, έχει τελειώσει τις σπουδές του… Εγώ είμαι γενναιόδωρος άνθρωπος, ειδικά απέναντί του, για αυτό έχω κάνει σκληρή οικονομία για να βάλω κάποια χρήματα στην άκρη και να τα ξοδέψω όταν έρθει εκείνος.

Για παράδειγμα, θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα να του προσφέρω ένα δείπνο σε εστιατόριο (εντάξει, όχι με αστακό και χαβιάρι, αλλά ούτε και σε φαστ φουντ). Όταν το είπα αυτό στους δικούς μου, εκείνοι αμέσως αντέδρασαν και είπαν ότι είναι χαζό να σκέφτομαι κάτι τέτοιο, γιατί μια γυναίκα (ειδικά αν είναι στην ηλικία μου και δεν δουλεύει) δεν πρέπει ούτε καν να βγάζει πορτοφόλι.

Θα διευκρινίσω κάτι: απεχθάνομαι την τσιγγουνιά και τη γυφτιά, και θα με πείραζε ένας άντρας να περιμένει από μένα να πληρώνω, κι ας έχω την πρόθεση να το κάνω. Με πειράζει να το θεωρούν αναμενόμενο. Μα από την άλλη, δεν θέλω κι εγώ να δείχνω σαν να θεωρώ δεδομένο ότι ο άντρας πληρώνει για όλα. Το ότι εκείνος δουλεύει και μεριμνεί για τα έξοδά μας δεν μου δίνει το δικαίωμα να το σκέφτομαι λες κι είναι υποχρεωμένος αυτός. Κι εγώ μπορεί να μη βγάζω δικά μου χρήματα ακόμα, μα θέλω να δείχνω ότι δεν λυπάμαι τίποτα για κάποιον.

Φίλες και συγγενείς μού λένε ότι δεν σκέφτομαι σωστά και ότι ένας άντρας δεν θα αφήσει τη γυναίκα δίπλα του ποτέ να πληρώσει. Ως προς το θέμα μου, μού λένε ότι για όλα τα έξοδα του ταξιδιού πρέπει να μεριμνήσει το αγόρι μου που έρχεται να με δει και αυτό περιλαμβάνει και τις εξόδους μας, δηλαδή ακόμα και στις εξόδους μας δεν πρέπει να τον κερνάω ποτέ.

Δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν είναι το στιλ μου να φερθώ έτσι. Είναι η πρώτη μου σχέση και μέχρι τώρα όσο ήμουν πίσω στην πόλη μου εκείνος δεν με έχει αφήσει ποτέ να πληρώσω. Το εκτιμώ πολύ, για αυτό και δεν θέλω να δώσω την εντύπωση ότι το έχω για δεδομένο.

Εσείς τι λέτε; Μήπως δεν φαίνεται “κομψό” να πληρώσω σε εξόδους και για τους δυο μας; Εφόσον αυτός είναι ο επισκέπτης κι εφόσον δεν μπορώ ούτε να τον φιλοξενήσω, θέλω να δείξω ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να τον διευκολύνω οικονομικά, έστω και λίγο, στη διαμονή του εδώ, μιας κι έρχεται για μένα. Για αυτό κράτησα μερικές οικονομίες στην άκρη.

Επίσης, φανταστείτε και πόσα χρήματα έχει να δώσει για δίκλινο δωμάτιο, αν θελήσει να έχουμε έναν χώρο οι δυο μας. Τότε μήπως θα ήταν σωστό να πλήρωνα ένα μερίδιο για το δωμάτιο; Θέλω να συνεισφέρω οικονομικά κάπως και θα ήθελα να απαντήσετε αν, κατά πρώτον, το θεωρείτε σωστό (σε αντίθεση με το περιβάλλον μου) και, σε περίπωση που ναι, να μου πείτε και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος: να πληρώσω μέρος της τιμής δωματίου, να οργανώσω μια σπέσιαλ έξοδο όπου πληρώνω για τους δυο μας ή να πληρώνουμε πάντα μισά-μισά στις εξόδους εδώ;

Νίκη

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

© 2024 tlife.gr