Site icon TLIFE

Οι δικές σας ιστορίες: “Απέρριψε την πρότασή μου λέγοντας ότι η συμβίωση δεν θα λύσει το πρόβλημα”

Elegant business woman wearing sunglasses and white t-shirt at hot summer day in the city

Καλησπέρα σε όλους!
Με λένε Ρένα και έχω ένα θεματάκι με την παρούσα μου σχέση. Είμαστε μαζί εδώ και 8 μήνες και νιώθω πολύ ερωτευμένη. Προσπαθώ να κάνω όσα περισσότερα γίνεται για εκείνον, αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι αρκετά μερικές φορές και για αυτό γίνονται παρεξηγήσεις.

Η μία από αυτές είναι ο χρόνος που περνάμε μαζί. Μένουμε χώρια, εκείνος με ξάδερφό του, ενώ εγώ ξεκίνησα να νοικιάζω μόνη μου λίγο πριν τον γνωρίσω. Είναι μικρό διαμερισματάκι, μη φανταστείτε, ένα δωματιάκι και κουζίνα χώρια, αλλά το έκανα κουκλί, να περνάμε και εκεί χρόνο μαζί ευχάριστα.

Πρόσφατα έπιασα δουλειά όπου έχουμε κυλιόμενα ρεπό, οπότε το να πάρω ρεπό φουλ Σαββατοκύριακο, πρέπει να μου τύχει. Εκείνος έχει δουλειά που σταθερά έχει ρεπό το Σ/Κ. Κι έτσι ξεκίνησαν οι παρεξηγήσεις από μεριάς του επειδή λέει ότι πρέπει να διεκδικήσω ρεπό τα Σ/Κ για να συνεχίσουμε να περνάμε μαζί αρκετό χρόνο σαν ζευγάρι. Του είπα ότι δεν γίνεται να διεκδικήσω Σ/Κ όντας καινούρια στη δουλειά μου, όπου προσπαθώ κιόλας να αποδείξω ότι δουλεύω καλά, ενώ η δουλειά τα Σ/Κ δεν είναι κάτι που επιβάλουν εσκεμμένα σε εμένα προσωπικά, αλλά ότι όλα τα παιδιά με τα οποία δουλεύουμε μαζί έχουν κυλιόμενα ρεπό και τυχαίνει να δουλεύουν επίσης Σ/Κ.

Εκείνος είναι πολύ υπέρ των εργατικών δικαιωμάτων και το καταλαβαίνω και το σέβομαι αυτό, συμφωνώ ότι οι περισσότερες δουλειές στην Ελλάδα δεν έχουν καλές συνθήκες και εν μέρει φταίμε εμείς οι εργαζόμενοι που δεν μπορούμε να ξεσηκωθούμε γιατί ρισκάρουμε το ψωμί μας και γιατί δεν πρόκειται να γίνει μαζικά. (Πες μια κουβέντα και ο εργοδότης θα σου δείξει στοίβα βιογραφικών με άτομα πρόθυμα να δουλέψουν σε συνθήκες του μίνιμουμ.)

Αλλά θεωρώ τη δικιά μου περίπτωση άσχετη γιατί και τα Σ/Κ εξυπηρετεί η εταιρεία μας και κάποιος πρέπει να είναι εκεί, πώς να το κάνουμε. Με κατηγορεί ο δικός μου ότι έπιασα τέτοια δουλειά ξέροντας από την αρχή για τα Σ/Κ και μου λέει ότι αν δεν βλεπόμαστε λόγω διαφορετικών ημερών ρεπό, δεν θα μπορούμε πλέον να περνάμε χρόνο μαζί σαν κανονικό ζευγάρι και σαν να με απείλησε έμμεσα ότι ρισκάρουμε να χάσουμε το ρομαντισμό μεταξύ μας και να μη χτίσουμε ποτέ κοινό μέλλον…

Εγώ του πρότεινα τη λύση να ξεκινήσουμε να μένουμε μαζί, για αρχή ας πάρει μια βαλιτσούλα πράγματα να έρθει να μένει μαζί μου και έτσι θα βλεπόμαστε πάντα στο σπίτι μετά τη δουλειά (έχουμε και οι δύο πρωινά ωράρια πάντα άλλωστε). Έτσι κι αλλιώς, μέχρι τώρα στα κοινά μας ρεπό μαζί μέναμε στο σπίτι μου, μαγειρεύαμε, βλέπαμε ταινίες, περνούσαμε πολύ ωραία.

Απέρριψε την πρότασή μου λέγοντας ότι η συμβίωση δεν θα λύσει το πρόβλημα γιατί το ζήτημα είναι να έχουμε το διήμερο του Σ/Κ μαζί, και το χάσαμε. Παιδιά, την έχω άσχημα, δεν ξέρω τι να κάνω. Το να οργανώσω μαρξιστική επανάσταση στη δουλειά μου δεν παίζει, το να ψάξω να βρω δουλειά με Σ/Κ και τις καλές απολαβές και προοπτικές που έχω τώρα μοιάζει ανέκδοτο, συμβίωση ο δεσμός μου δεν θέλει (ok, καταλαβαίνω, δεν είμαστε ούτε έτος μαζί), δεν ξέρω ποια λύση είναι καλή αλλά δεν θέλω να χωρίσω φταίγοντας κιόλας. Να σημειώσω επίσης ότι ήδη βρισκόμαστε όποτε μπορούμε, μετά τη δουλειά βλεπόμαστε ή έξω ή πηγαίνουμε στο σπίτι μου ή στο δικό του αν λείπει ο ξάδερφός του.

Απλώς είναι και άβολο γιατί αν μένει ο ένας στου άλλου και δουλεύουμε την επόμενη μέρα, πρέπει να προνοήσουμε να πάρουμε αλλαξιά μαζί μας, και δεν ξέρω για πόσο μπορώ να συνεχίσω μια σχέση με sleep-over, ειδικά όταν περνάμε τόσο ωραία μαζί και στο σπίτι και εκτός. Και δεν είμαστε δα και φοιτητόπαιδα, είμαστε και οι δύο 33. Και ενώ όλα είναι υπέροχα, είναι πολύ καλός και δηλώνει ότι στο μέλλον θα ήθελε να πάει παραπέρα μαζί μου, δυσκολεύομαι να δεχτώ το γεγονός ότι δεν είναι υποστηρικτικός στη νέα μου δουλειά και βλέπει πολύ πρόβλημα στο τίποτα.

Συνεχίζω να κρατώ θετική διάθεση όταν είμαστε μαζί, αλλά όσο να ‘ναι με κουράζει το γεγονός ότι ανακυκλώνει το θέμα αυτό και μου το χτυπάει ότι δέχομαι να δουλεύω αδιαμαρτύρητα σε “τέτοια” δουλειά αντί να ψάξω λύση υπέρ των δυο μας.

Ρένα

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

© 2024 tlife.gr