Οι δικές σας ιστορίες: “Από τη στιγμή που του είπα θέλω να χωρίσουμε έχει αρχίσει ο εφιάλτης μου.”

Καλησπέρα σας!
Είμαι η Ράνια και θα χρειαστώ τη βοήθειά σας.

Είχα μια σχέση με κάποιον για πέντε χρόνια και αποφάσισα να χωρίσω. Δεν με κάλυπτε, δεν περνούσα πια καλά, δεν ήταν αυτό που ήθελα από μια σχέση τελικά. Το αποφάσισα έπειτα από πάρα πολύ σκέψη κι έπειτα από πολλές προσπάθειες να κάνω αυτή τη σχέση να λειτουργήσει, κάτι που τελικά δεν έγινε. Κι έτσι αποφάσισα να φύγω.

Από τη στιγμή που του είπα ότι μου τελείωσε και θέλω να χωρίσουμε έχει αρχίσει ο εφιάλτης μου. Δεν με αφήνει σε ησυχία. Αντιμετωπίζω μια εντελώς παράλογη συμπεριφορά. Στην αρχή αντιδρούσε σαν να μην είχε γίνει τίποτα, σαν να μην είχαμε χωρίσει, με έπαιρνε τηλέφωνα και μου μιλούσε κανονικά όπως μου μιλούσε όταν ήμασταν μαζί και κανονίζαμε τι θα κάνουμε το βράδυ. Του εξηγούσα ευγενικά.

Μετά το τροπάρι άλλαξε. Έγινε επιθετικό. Άρχισε να με βρίζει, να με μειώνει, να με κατηγορεί ότι εγώ φταίω που καταστράφηκε η σχέση, τονίζοντας και χτυπώντας όλα τα μειονεκτήματά μου. Μετά έγινε μελοδραματικός. Έκλαιγε, με παρακαλούσε, μου έλεγε ότι δεν αντέχει.

Αυτό ζω τους τελευταίους τρεις μήνες και με έχει διαλύσει. Με επηρεάζει πολύ συναισθηματικά γιατί είναι ένας άνθρωπος που αγαπώ, ένας άντρας με τον οποίο έχω ζήσει πέντε χρόνια. Έφυγα γιατί υπήρχαν άλυτα προβλήματα που δεν γινόταν να προχωρήσουμε παρακάτω. Στεναχωριέμαι όταν είναι χάλια και νιώθω ενοχές. Προσπαθώ ταυτόχρονα να τον παρηγορήσω και να του σταθώ σε αυτό που ζει, κι αυτό που ζει είναι κάτι που προκάλεσε εγώ. Ζω μια τρέλα όπως καταλαβαίνετε και δεν ξέρω τι να κάνω.

Θα ήθελα τις απόψεις σας. Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να κόψω εντελώς επαφή και τον αφήσω να το λύσει μόνος του και να το ξεπεράσει, γιατί τον λυπάμαι. Από την άλλη, είμαι άρρωστη όλον αυτόν τον καιρό. Και ήδη αδιαφόρησα για μια καλή γνωριμία που μου προέκυψε αυτό το διάστημα γιατί η ψυχολογία μου είναι τόσο πεσμένη που δεν έχω κουράγιο.

Δεν δίνω καμία πιθανότητα να ξαναγυρίσω, είναι απόφαση οριστική για μένα. Δεν τον βλέπω πια ερωτικά. Για μένα αυτή η σχέση έχει τελειώσει. Απλά δεν ξέρω πως να τον διαχειριστώ, ώστε να σταματήσει να με κάνει τόσο χάλια η κατάστασή του.

Ευχαριστώ πολύ,
Ράνια

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Όταν χωρίζεις χωρίζεις…. Τουτέστιν σταματάς οποιαδήποτε επαφή και επικοινωνία όσο σκληρό και εγωιστικό αν ακούγεται. Με το να του απαντάς του δίνεις ελπίδες, δεν τον βοηθάς να το ξεπεράσει και να πάει παρακάτω. Έχει ήδη περάσει από τα τρία στάδια του χωρισμού (άρνηση, θυμός, παρακάλια) θέλει αλλά δύο!!!!! Άστον να πενθησει και να το αποδέκτει μόνος του. Είναι οι τύψεις σου για τον χωρισμό που σε κρατούν, όχι γιατί θες να τον βοηθήσεις ξέρεις πολύ καλά ότι θα βοηθηθεί μόνο αν σταματήσεις να του απαντάς. Στη τελική σκέψου τη δική σου ψυχική υγεία και πραγματικά προχώρα παρακάτω.

    Απάντηση
  2. Αγαπητή Ράνια, ο εφιάλτης σου θα ξεκινούσε έτσι κι αλλιώς μετά το χωρισμό σας. Ένας χωρισμός πονάει πάντα πάρα πολύ, ακόμα και μετά από δική σου πρωτοβουλία, όταν καταλαβαίνεις ότι αφήνεις έναν άνθρωπο που αγαπάς, τον άνθρωπο που έχεις τόσο συνηθίσει και ενδεχομένως έχεις ακόμα μια καλή χημεία μαζί του. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι πρακτικοί λόγοι δεν σε άφησαν να απολαύσεις τη σχέση περαιτέρω (π.χ. δεν θέλατε τα ίδια πράγματα στη ζωή ή βλέπατε μερικές σημαντικές λεπτομέρειες εντελώς διαφορετικά) και ήταν πολύ σωστό που του μίλησες ειλικρινά και έφυγες. Από εκεί και έπειτα, εκείνος δεν το χειρίζεται σωστά. Κανονικά, περνάει από τα στάδια του χωρισμού που περνούμε λίγο-πολύ όλοι όταν μια σχέση διακόπτεται χωρίς να το περιμένουμε: αρχικά δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει ότι τελείωσε η σχέση, έχειιτην παρόρμηση να σε πάρει τηλέφωνο ή να σε συναντήσει, να δει τι κάνεις. Μετά βιώνει θλίψη, πόνο, ίσως ενοχές. Η επόμενη φάση είναι ο θυμός, είτε με τον εαυτό του είτε μαζί σου. Είναι εκείνη η φάση που ψάχνει να κατηγορήσει κάποιον για το άδοξο τέλος σας. Και έπειτα, φυσικά, δύο τινά: είτε μία απελευθέρωση από τα αρνητικά συναισθήματα και το αίσθημα ότι σε αγαπάει και θα ήθελε να είσαι ευτυχισμένη ακόμα και χωρίς αυτόν, είτε το αίσθημα ότι σε θέλει πίσω, δεν μπορεί χωρίς εσένα και θα έκανε τα πάντα για να σε διεκδικήσει πίσω. Το κακό είναι ότι ο πρώην σου από κάθε φάση που περνάει… σου το γνωστοποιεί! Δεν σε αφήνει να περάσεις κι εσύ από τους δικούς σου κύκλους ώστε να επεξεργαστείς και εσύ τα δεδομένα και να πορευτείς αναλόγως στη ζωή. Με την τωρινή του συμπεριφορά, σου προξενεί λύπηση όπως λες. Κρίμα που δεν το καταλαβαίνει ο ίδιος και τελικά πήρες πολύ σωστά την απόφαση σου να φύγεις. Άμα σου τα κάνει αυτά τώρα, φαντάζομαι τι σου έκανε όσο ήσαστε σε σχέση. Ράνια, ειλικρινά όμως, δεν πρόκειται να αλλάξει. Πάψε να νιώθεις ενοχές και εξήγησέ του ότι έτσι γίνονται αυτά, οι άνθρωποι σηκώνονται και φεύγουν από καταστάσεις ή σχέσεις που δεν τους γεμίζουν πια και δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό σε αυτό. Ειδικά εφόσον εσύ το έκανες αξιοπρεπώς, του εξηγήθηκες στα ίσια, και δεν μπλόκαρες καν καμία δίοδο της επικοινωνίας σας. Μα εκείνος πια το έχει παρακάνει. Αν δεν καταλάβει με τον καλό τρόπο, αναγκαστικά θα πρέπει να ξεκόψεις μπλοκάροντας πια κάθε σας επαφή. Φοβάμαι μην αναπτύξει καμιά συμπεριφορά stalker μόνο και μόνο για να σου κάνει τη ζωή ποδήλατο, αλλά εκεί πια ο νόμος θα είναι με το μέρος σου, καθώς και όλοι οι γνωστοί σου. Σου εύχομαι καλή δύναμη και γράψε μας αν θέλεις με την πάροδο 1-2 εβδομάδων τι γίνεται.

    Απάντηση
  3. Είναι πολύ κρίμα, ένας χωρισμός πάντα πονάει, οπότε τον καταλαβαίνω τον πρώην σου. Προφανώς, όταν χωρίσατε, εσύ το είχες ήδη πάρει απόφαση, η σχέση σας για σένα ήταν ήδη παρελθόν, ενώ ο ίδιος δεν ήταν σε τέτοια φάση, ήταν (και ισως παραμένει) ακόμα ερωτευμένος μαζί σου. Μία ερώτηση μόνο: μήπως του ήρθε σαν κεραμίδα στο κεφάλι η ανακοίνωση της απόφασής σου να χωρίσετε; Δηλαδή, όσο ήσαστε σε σχέση και δεν περνούσες καλά όπως λες, του το έλεγες, του έλεγες γενικά τα παράπονά σου; Ή μήπως τα κρατούσες μέσα σου, αυτά μαζεύονταν και τελικά ξενέρωσες ως το σημείο που είδες το χωρισμό σαν λύτρωση, αλλά αυτός δεν κατάλαβε τι συνέβη και ψάχνεται τώρα; Επειδή αν έγινε το δεύτερο, τότε ο άλλος πονάει πιο πολύ γιατί ήταν απότομη η αλλαγή αυτή για αυτόν, επειδή πρέπει να ένιωσε ότι του στέρησες βίαια μία σχέση που αυτός νόμιζε πως ήταν ιδανική και για τους δυο σας. Γι’ αυτό και εμφανίζει τώρα μία συμπεριφορά που αγγίζει την εμμονική. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μην του επισημάνεις τα λάθη του στη σχέση τώρα. Δεν θα βοηθήσει σε τίποτα και δεν θα ήταν σωστό να φαίνεται λες και τον κατηγορείς για το χωρισμό σας, ακόμα κι αν κατά βάθος πιστεύεις ότι έφταιγε κυρίως αυτός. Απλώς ξεκαθάρισέ του ότι η σχέση σας έκανε τον κύκλο σας για σένα, μπορείς να εφεύρεις και πιο αντικειμενικούς λόγους (π.χ. οικονομικές συνθήκες ή ανεπάρκεια χρόνου ή κάτι άλλο) και να του ζητήσεις να σεβαστεί την απόφασή σου χωρίς να γατζώνεται πάνω σου. Κι αν είναι αναγκαίο, προχώτα σε διαγραφή από κοινωνικά δίκτυα. Δεν θα ήθελες κάποιον πρώην να σε παρακολουθεί στενά στις νέες σου γνωριμίες, όπως και δεν θα ήθελε κανένα νέο σου φλερτ να νιώθει ότι απειλείται από έναν εμμονικό πρώην.

    Απάντηση

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

Read More

Read More