Οι δικές σας ιστορίες: “Aυτός γιατί να μην κάνει ένα βήμα παραπάνω με μένα που θα τον έκανα ευτυχισμένο;”

Τελικά είναι προτιμότερο να ερωτευόμαστε με την πρώτη ματιά ή να έρθει ο έρωτας μετά; Το λίγο είναι χειρότερο από το καθόλου, έτσι δεν είναι;

Στην περίπτωσή μου δεν ξέρω αν ήταν πολύ ή λίγο αυτό που έζησα μαζί του, αλλά ήταν κάτι που το θέλησα από την πρώτη στιγμή που τον αντίκρισα. Με το που τον είδα (παρόλο που ήμουν σε σχέση εδώ και δύο χρόνια, αλλά δεν πήγαινε όπως το φανταζόμουν) είπα: “Θεέ μου, τι βλέμμα είναι αυτό; Είμαι ερωτευμένη!!!”

Μετά καταλαβαίνετε ότι το πράγμα έγινε όλο και χειρότερο για μένα… Έγινε η μοίρα μου και η κατάρα μου μαζί. Όπου πήγαινα τον έβλεπα μπροστά μου… Τα μάτια του, ο τρόπος που με κοιτούσε ήταν σαν να μου κοβόταν τα πόδια. Δεν μπορούσα να αντισταθώ στο κοίταγμά του, όσο και να έλεγα ότι δεν γίνεται, αλλά τόσο το ήθελα και δεν άντεχα στην ιδέα… Μου κυρίευσε μυαλό και λογική ταυτόχρονα. Έκανα σαν τρελή για αυτόν. Πράγματα που δεν είχα ξανανιώσει, ούτε ακόμα και με το αγόρι που είχα, με κανέναν. Με έκανε να ακολουθώ το συναίσθημά μου. Είναι πολλά.

Εν τέλει του μίλησα… Του είπα ότι τον θέλω και αυτός μου είπε ότι του άρεσα, αλλά τότε είχε κοπέλα και ήταν καλά. Μετά από λίγο καιρό χώρισε και το ξαναπροσπάθησα, γιατί πήρα ελπίδες και συναντηθήκαμε, μιλήσαμε, φιληθήκαμε, τα ξεκαθαρίσαμε και μου τόνισε να προχωρήσω γιατί δεν ήταν σε φάση.

Και σας ρωτώ, μετά από τόσο καιρό που έχει χωρίσει και η δικιά του πήγε παρακάτω με έναν άλλον, αυτός γιατί να μην κάνει ένα βήμα παραπάνω με μένα που θα τον έκανα ευτυχισμένο; Γιατί του αξίζει πραγματικά και το ξέρω καλά αυτό. Μήπως δεν με ήθελε πραγματικά; Μήπως δεν μπορεί να ξεπεράσει την πρώην του;

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ; Μετά από όλα αυτά που έχω περάσει μαζί του ένα κομμάτι μέσα μου θα τον περιμένει όσο χρειαστεί…

Σας ευχαριστώ πολύ… Θα περιμένω τα μηνύματά σας.

Λία

 

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Ήταν ένας ευγενικός τρόπος για να σου πει ότι δεν ενδιαφέρεται, σου το ξεκαθάρισε, απλά εσύ δεν το καταλαβαίνεις ή δεν θέλεις να το δεις και να το πάρεις απόφαση. Δέξου το σαν ότι ήταν, ένα ενδιαφέρον, ένα φλερτ και προχώρα παρακάτω. Υπάρχουν κι άλλα βλέμματα να ερωτευτείς και το πιο συμαντικό να σε ερωτευθούν!

  2. Είναι πολύ πιθανό να είχε δώσει πολλά στη σχέση που είχε (ή τουλάχιστον να θεωρεί έτσι ο ίδιος), να εξαντλήθηκε ή να πληγώθηκε και γι’ αυτό να μην είναι ακόμα έτοιμος να επενδύσει σε νέα ξεκινήματα. Δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι είναι κολλημένος με την πρώην του, απλώς ίσως και να μην ήταν η επιλογή του να χωρίσουν, να είχε επενδύσει εκεί και, παρότι μπορεί να του άρεζες, συναισθηματικά να ήταν 100% στη σχέση του. Όταν κάποιος είναι ολοκληρωτικά δοσμένος στο δεσμό του, άσχετα αν ο δεσμός είναι ο σωστός άνθρωπος ή όχι, δεν έχει μάτια για άλλους. Με άλλα λόγια, ακόμα κι αν εκείνη η πρώην δεν ήταν αντικειμενικά ο καλύτερος άνθρωπος για αυτόν και δεν θα τον έκανε ευτυχισμένο με τον τρόπο που εσύ θα μπορούσες, εκείνος εκεί ήταν δοσμένος, οπότε το να μην κάνει τίποτα μαζί σου ενδεχομένως να το είδε σαν άλλο ένα είδος επένδυσης στη σχέση του. Μπράβο του που δεν φέρθηκε σαν μακάκας και τιμούσε το δεσμό του, και είναι λογικό να νιώθει κάπως εξαντλημένος όταν έχει επενδύσει τόσο. Εσύ είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις κάτι καινούριο επειδή συναισθηματικά είχες χωρίσει πριν τα δύο χρόνια, οπότε όταν ήρθε και ο πραγματικός χωρισμός ευτυχώς σού κόστισε λιγότερο, ήταν κάτι που περίμενες. Γι’ αυτό και είσαι έτοιμη να επενδύσεις αλλού τώρα. Τι θα μπορούσες να κάνεις; Να του δείξεις ενδιαφέρον έμπρακτα, π.χ. να του προτείνεις να πάτε σε κάποιο δρώμενο παρέα, σε μια έκθεση, τέλος πάντων, να του πεις ότι θέλεις μεν να γνωριστείτε περισσότερο, αλλά ότι θέλεις να το κάνεις σε ένα περιβάλλον που παρέχει και εξωτερικά ερεθίσματα και λίγες αποσπάσεις. Αν προτείνεις για καφέ ή ποτό, ίσως να του φανεί πιο “πιεστικό” ή δεσμευτικό γιατί θα νιώσει ότι θα πρέπει να εστιάσει σε κουβέντα μαζί σου. Χαλαρά πιάστε το, δες αν αντέχεις να βρίσκεστε φιλικά ένα διάστημα και να τον κάνεις να νιώσει ότι τον περιποιείσαι χωρίς να περιμένεις κάτι. Βέβαια, το κακό είναι ότι, αν ανοιχτεί, ενδέχεται να αρχίσει να σου λέει για την τελευταία του σχέση πολλά. Αν νιώθει αδικημένος απ’ αυτήν, θα έχει ανάγκη να τα πει κάπου. Μπορείς να το διαχειριστείς; Να ξέρεις, πάντως, ότι ευτυχισμένο με το ζόρι δεν μπορείς να κάνεις κάποιον. Καλά θα κάνεις να δείξεις ενδιαφέρον και περιποιητικότητα, αλλά αν αυτό δεν γίνει αμφίδρομο κάποια στιγμή, θα σε κουράσει κι εσένα. Επειδή, όμως, προσωπικά πιστεύω στην προσπάθεια και στο να δίνω ευκαιρίες σε άνδρες για τους οποίους νιώθω κάτι (και μάλιστα σχεδόν σε ενστικτώδες επίπεδο), στη φάση που είσαι κι εσύ τώρα, δηλαδή, θα σου πω τόλμα το και σου εύχομαι πολύ καλή τύχη!

  3. Είναι υπέροχο το αίσθημα και του έρωτα και του να θέλεις να προσφέρεις στη σχέση και να τον κάνεις τον άλλον ευτυχισμένο και καταλαβαίνω ότι μπορεί να νιώθεις αδικημένη που δεν σου δίνει ο άλλος μια ευκαιρία. Αλλά δυστυχώς το ότι ερωτεύτηκες κάποιον, δεν σημαίνει ότι είναι ο κατάλληλος για σένα ούτε και ότι θα σε εκτιμήσει όπως θα ήθελες. Επίσης, πόσο καλά τον ήξερες τον πρώτο καιρό που έκανες σαν τρελή για εκείνον; Ήξερες τι άνθρωπος είναι, το ήθος του, το χαρακτήρα του ή μήπως στην πραγματικότητα είσαι ερωτευμένη απλά με την εντύπωση που έχεις γι’ αυτόν; Και όσο πιο δύσκολο το κάνει αυτός για σένα, δηλαδή όσο πιο πολύ σε απομακρύνει, εσύ νιώθεις μεγαλύτερο κίνητρο να τον κυνηγήσεις; Κοίτα, Λία, για να κάνεις κάποιον ευτυχισμένο, πρέπει να το θέλει και ο ίδιος, αλλιώς θα βιώσεις μεγάλη πικρία αν τελικά κάνεις σχέση μαζί του και θα είσαι η μόνη που θα προσπαθείς να του κάνεις μεγάλα χατίρια, να τον προσέχεις, αυτός ν’ ανεβάζει τον πήχη ακόμα ψηλότερα για σένα, εσύ εκεί, χαλί, και στο τέλος να σε αφήσει κιόλας για μια γυναίκα που απλά κοιτάζει να δώσει μόνο όσα παίρνει, τίποτα παραπάνω. Από προσωπική πείρα θα έλεγα ότι οι άνθρωποι που θα άξιζε να κάνεις ευτυχισμένους δεν θα σου δημιουργήσουν τρελά καρδιοχτύπια και το αίσθημα να σου κόβονται τα πόδια μεν, αλλά θα σε κάνουν να βιώσεις την αγάπη και την ασφάλεια. Παράφορους έρωτες, μεξικάνικα δράματα και φιλιά ή σεξ ακολουθούμενα από το “δεν είμαι σε φάση” είναι πολύ εύκολο να βρεις. Δεν σε παροτρύνω να ξεκινάς σχέσεις χωρίς να νιώθεις έρωτα, αλίμονο. Πρέπει να σε ελκύει ο άνδρας με τον οποίο θα έχεις και σωματική οικειότητα πέρα από συναισθηματική. Απλώς είναι καλό να βάζεις και τη λογική μέσα, αλλιώς κινδυνεύεις να “καείς” από μια φάση που εσύ θα προσφέρεις, θα κάνεις ό,τι μπορείς για τον άλλον, και εκείνος θα τα θεωρεί όλα δεδομένα από σένα με το σκεπτικό ότι “εσύ” έχεις ανάγκη τη σχέση μαζί του, αυτός ποτέ δεν ζήτησε κάτι από σένα, επομένως όλα όσα κάνεις είναι γιατί αγωνιάς “να τον κρατήσεις”. Κι αν αποδειχθεί και καμιά ναρκισσιστική προσωπικότητα, θα σε εκβιάζει συναισθηματικά εύκολα (στο στυλ “αν θες να είμαστε μαζί, να κάνεις/μην κάνεις…” λες και αυτός δεν θέλει, ας πούμε) και θα θεωρεί ότι είναι μόνο δική σου δουλειά να κρατήσεις τη σχέση “σας”. Κάποια πράγματα δεν γίνονται με το ζόρι, οπότε δώσε του χρόνο, μην επιδιώξεις μαζί του συναντήσεις. Κι αν τυχόν έρθει να σε βρει, πήγαινέ το αργά, μην βιαστείς αμέσως σε οτιδήποτε σου προτείνει. Άνδρες αμέσως μετά από σχέσεις συνήθως δεν σκέφτονται καθαρά και, ενώ “κλειδώνονται” συναισθηματικά, μπορεί σεξουαλικά να πέσουν με τα μούτρα στην όποια τους φανεί διαθέσιμη. Πρόσεχε γιατί είναι κρίμα ενώ είσαι τόσο καλή και αλτρουιστική, να καταλήξεις να πληγωθείς από κάποιον που από την αρχή ήδη αρνείται να σου υποσχεθεί οτιδήποτε και σου λέει ξεκάθαρα να πας παρακάτω. Μην πας “παρακάτω” αν δεν το θέλεις και δεν σου προκύψει φυσικά κι αβίαστα με κάποιον, αλλά μην μένεις και κολλημένη έχοντας βλέψεις γι’ αυτόν που δεν είναι διαθέσιμος για σένα!

  4. πολύ ονειροφαντασία…έχεις κάνει τιποτα με αυτόν; ή απλά τον φαντάζεσαι; και γιατί να θέλει να κάνει κάτι μαζί σου ντε και καλά; Δεν σε πολυθέλει. Ετσι όπως τον κυνηγάς κιόλας…

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More