Οι δικές σας ιστορίες: «Είπαμε εξαρχής και οι δύο δεν είμαστε σε φάση σχέσης, οπότε ας κάνουμε κάτι χαλαρά.»

Οι δικές σας ιστορίες: «Είπαμε εξαρχής και οι δύο δεν είμαστε σε φάση σχέσης, οπότε ας κάνουμε κάτι χαλαρά.» | tlife.gr

Γεια σας,
θα ηθελα και γω να σας πω την ιστορία μου και να ακούσω τις γνώμες σας.

Είμαι 26 και πριν 10 μήνες περίπου. Χώρισα από μια σχέση 3 χρόνων που με είχε κουράσει πολύ και γενικά δεν πήγαινε άλλο και κάνω τα χαρτιά μου κλπ για να φύγω έξω για δουλειά. Λίγο καιρό μετά από αυτό ξαναβρίσκομαι με έναν παλιό μου φίλο από το σχολείο που είχαμε χαθεί για χρόνια και αρχίζουμε να κάνουμε πολύ παρέα. Σιγά σιγά προχωρήσαμε και περισσότερο, αλλά είπαμε εξαρχής και οι δύο (κυρίως εγώ που είχα μόλις βγει από σχέση και ετοιμαζόμουν να φύγω) ότι δεν είμαστε σε φάση σχέσης, δεσμεύσεων κλπ οπότε ας κάνουμε κάτι χαλαρά.

Στην αρχή όλα ήταν μια χαρά. Περνούσα όμορφα μαζί του χωρίς να πιέζομαι ή κάτι. Από το Σεπτέμβρη και μετά κάπως βρεθήκαμε να κοιμόμαστε κάθε βράδυ μαζί, να μιλάμε στο τηλέφωνο, να βγαίνουμε και για να μην τα πολυλογώ χωρίς να έχουμε πει τίποτα τέτοιο είχαμε αρχίσει να γινόμαστε ζευγάρι.

Εκείνος πάρα πολύ τρυφερός, να δείχνει ότι με θέλει, ότι νοιάζεται και όλα αυτά. Κάπου εκεί μαθαίνουμε ότι με δέχτηκαν στο πανεπιστήμιο οπότε σε κάποιους μήνες θα έπρεπε να φύγω. Εγώ τότε του είπα ότι ίσως πρέπει να αρχίσουμε να διακόπτουμε σιγά σιγά για να μην μας είναι πιο δύσκολο μετά. Ήθελε να το ζήσει και όσο πάει. Και κάπου εκεί άρχισα να αφήνομαι και γω και μου βγήκαν πολλά πράγματα.

Μέχρι τότε ήταν απλός ενθουσιασμός, μετά άρχισα να νιώθω και άλλα πράγματα, πράγματα που δεν είχα ξανανιώσει μετά την πρώτη μου σχέση και ούτε πίστευα ότι θα ξανανιώσω. Και για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να καταλάβω, θέλησα να ξέρω τι νιώθει και εκείνος. Από εκεί που δεν ήθελα καν να ακούσω για τέτοιες συζητήσεις, βρέθηκα να τον πιέζω να μου πει τι σκέφτεται.

Μου είπε ότι δεν του είναι εύκολο να εκφράζεται με λόγια (το οποίο το ήξερα από όταν ήμασταν και παιδιά, δεν ξέρω τι περίμενα να έχει αλλάξει) και ότι μου δείχνει πόσο σημαντική είμαι για εκείνον. Και όντως το έδειχνε και το δείχνει. Εγώ συνέχισα στο ίδιο κλίμα και κάποια στιγμή μου είπε ότι είμαι σίγουρα ό,τι καλύτερο του έχει συμβεί αλλά δεν είναι σίγουρος αν έχει ερωτευτεί ποτέ για να ξέρει πως είναι και να μου δώσει μια σαφή απάντηση. Και άρχισε να προσπαθεί ακόμα περισσότερο να κάνει πράγματα κλπ.

Εμένα συνεχίζει να μου φταίει κάτι, χωρίς να ξέρω τι. Ναι από τη μια θα ήθελα να ξέρω ότι είναι ερωτευμένος μαζί μου από την άλλη σε λίγες βδομάδες φεύγω, οπότε τι νόημα έχει; Και μου βγαίνουν ξεσπάσματα, κάποιες φορές κλείνομαι τελείως, άλλες φορές θυμώνω μαζί του χωρίς λόγο. Δεν ξέρω τι μου γίνεται. Νιώθω ότι γίνομαι εγωίστρια και υπερβολική χωρίς να υπάρχει καν το χρονικό περιθώριο για αυτό.

Η λογική μου λέει ότι πρέπει να το σταματήσω σήμερα κιόλας, αλλά σκέφτομαι ότι είναι τρεις βδομάδες ακόμα και όταν είμαι καλά περνάω υπέροχα μαζί του.

Συγγνώμη για το τεράστιο μήνυμα!
Μαρισέλ

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
  1. Πραγματικά είναι δύσκολη η απόφαση, μα πιστεύω πως όταν μπει η απόσταση ανάμεσά σας και θα έχεις και μια διαφορετική ζωή έξω, τότε θα καταλάβετε ο ένας για τον άλλον ακόμα περισσότερα. Δεν μας διευκρινίζεις αν θα μείνεις στο εξωτερικό ή αν θα είναι για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Πάντως, αν ταιριάζετε πραγματικά, τότε ίσως να ταιριάζουν και οι ορίζοντές σας, οπότε μπορεί και εκείνος να αποφασίσει να σε ακολουθήσει κάποια στιγμή. Αν δεν του έχει μείνει περιουσία/κληρονομιά να ξεκοκκαλίσει, δεν βγάζει λεφτά από ενοίκια και δεν είναι μεγαλοεπιχειρηματίας, δεν βλέπω το λόγο να θέλει να μείνει στην Ελλάδα, ειδικά αν έχει εσένα και νιώθει τόσα πολλά κιόλας. Ο καιρός θα δείξει. Προς το παρόν ζήστε το, κοίταξε να προκόψεις με τις συνθήκες που θα σου δωθούν και ίσως τα ξαναβρίσκετε οι δυο σας στην πορεία. Το μεγαλύτερο πρόβλημά σας δεν θα είναι αν έχετε σχέση ή είστε μόνο χαλαρά, αλλά το χρηματοπιστωτικό σύστημα που θα σας επηρεάζει πάντα και παντού. Στην Ελλάδα είναι απελπιστικό. Υποσχέσου τουλάχιστον ότι θα έρχεστε διακοπές και θα αφήνετε όσα μπορείτε στη ντόπια αγορά, σε Έλληνες ξενοδόχους και όχι στα μεγάλα συγκροτήματα ξένων συμφερόντων. Καλή σου τύχη στη νέα αρχή σε όλα!

  2. Αφιερώσου στις σπουδές και στα σχέδια σου πρωτίστως. Όπως τα περιγράφεις τα πράγματα μεταξύ σας εξελίχθηκαν κανονικότατα, όπως σε κάθε πραγματική σχέση (όχι όπως σε ‘σχέση’ σε ρομαντικές κωμωδίες όπου η σχέση δεν είναι παρά μια στομφώδης προγραμματική δήλωση και άλλες τέτοιες ανοησίες).

    Είχε δίκιο που σου είπε να το ζήσετε μέχρι εκεί που πάει, το πρόβλημα είναι ότι εσύ θέλεις να σου ορκιστεί αιώνια αφοσίωση ούτως ώστε να πάρεις το ρίσκο μιας νέας ζωής ενώ παράλληλα έχεις την αίσθηση της (δήθεν) σιγουριάς πίσω σου. Για αυτό μάθε στον εαυτό σου να μην ταλαιπωρείται ψυχικά και να χάνει ωραίες εμπειρίες στο παρόν (όσο εφήμερες και να είναι δεν σταματούν να είναι σημαντικές) επειδή αυτό που φαντάζεσαι ότι θέλεις δεν γίνεται όπως το θέλεις και με τους δικού σου όρους. Νομίζω ότι η πηγή της συναισθηματικής θύελλας στην οποία έβαλες τον εαυτό σου είναι ο φόβος της αποτυχίας των σχεδίων σου, έτσι προσπαθείς να δημιουργήσεις μια γερή καβάτζα στην Ελλάδα (με προγραμματικές δηλώσεις και μεγαλόσχημα λόγια) για να αισθάνεσαι σιγουριά. Τεράστιο λάθος. Καλύτερα να σπαταλάς ενέργεια στα σχέδια σου και στη νέα ζωή που ανοίγεται μπροστά σου χωρίς να σαμποτάρεις τον εαυτό σου από πριν. Ούτε να απαιτείς από τον άλλο να παίξει το ρόλο της καβάτζας . Ο άνθρωπος πρέπει και να προστατεύσει τον εαυτό του (όπως θα έπρεπε να κάνεις και εσύ, αν οι ρόλοι ήταν αντεστραμμένοι) για να μπορεί και αυτός να ακολουθήσει τα δικά του μονοπάτια.

    Ένα πράγμα όμως δεν καταλαβαίνω,γιατί δεν συζητείται η δημιουργία σχέσης από απόσταση, αν η τωρινή σας σχέση είναι καλή και έχει αποκτήσει δυναμική; Πολλοί άνθρωποι το προσπαθούν (άλλοι με επιτυχία, άλλοι όχι). Αν πηγαίνεις κάπου στην Ευρώπη η απόσταση δεν είναι μεγάλη με τα σημερινά μέσα.

    Αν δεν τα καταφέρετε τουλάχιστον προσπαθήσατε, είδατε τι μπορείτε να χειριστείτε και τι όχι. Γιατί πρέπει να χωρίσετε (και μάλιστα αφού κάνει τις προγραμματικές δηλώσεις που νομίζεις ότι θα σε γεμίσουν με σιγουριά για τα αισθήματα του) να χωρίσετε χωρίς η πριν να προσπαθήσετε σχέση από απόσταση;

  3. Άσε τον χρόνο να δείξει και να είσαι σίγουρη ότι με τον χρόνο θα παρθούν αυτόματα οι αποφάσεις χωρίς καν να το καταλάβεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

READ more