Οι δικές σας ιστορίες: “Όμως εγώ άρεσα σε έναν άλλον, ο οποίος τυχαίνει να είναι και κολλητός του.”

Θα ήθελα κι εγώ τη συμβουλή σας…

Είμαι φοιτήτρια και σπουδάζω εκτός Αθήνας. Τον Αύγουστο γνώρισα ένα παιδί και μου άρεσε αρκετά. Είχαμε πάει με μια φίλη μου στο εξοχικό ενός φίλου του αγοριού της και εκεί ήταν και άλλα παιδιά. Με τον έναν από αυτούς, Δημήτρη τον λένε, ένιωσα ένα δέσιμο και ότι επικοινωνούμε.

Μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρων άνθρωπος και πως ήθελα να τον γνωρίσω καλύτερα και περισσότερο. Όμως εγώ άρεσα σε έναν άλλον ο οποίος τυχαίνει να είναι και κολλητός του Δημήτρη. Μου έστελνε μηνύματα, ήθελε να βρεθούμε πολύ και είχε πει πολύ ωραία πράγματα για μένα στο αγόρι της φίλης μου, αλλά εμένα δεν μου άρεσε καθόλου και αργότερα έμαθα ότι ο Δημήτρης που μου άρεσε είχε πει ότι κι εμένα με βρήκε ενδιαφέροντα άνθρωπο, αλλά δεν ήθελε να μπλεχτεί λόγω του κολλητού του.

Τώρα ο Δημήτρης είναι στρατό, ξέρει πως εγώ ενδιαφερόμουν για εκείνον, αλλά έχουν περάσει δύο μήνες και δεν ξέρω πως να τον προσεγγίσω πάλι, αν θα θέλει και τι να κάνω γενικότερα. Μετά από καιρό ένιωσα ότι μπορώ να συνεννοηθώ με κάποιον και ότι θέλω να το προσπαθήσω αλλά δεν ξέρω πως.

Κι εκείνος τώρα που λείπει δεν μιλάμε, ούτε καν είμαστε φίλοι στο φέισμπουκ.

Άννα

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Τι μπλέξιμο ειναι αυτό; Βρες τον στο fB και κάνε τον φίλο. Αρχίστε να μιλάτε και βλεπεις. Αν και μάλλον εχεις αργήσει, δυο μήνες είναι καιρός, στη βράση κολλά το σίδερο…

  2. Θα μπορούσες να του δώσεις μια ευκαιρία εκείνου του κολλητού, έστω να γίνετε απλώς φίλοι, και μετά βλέπεις. Μπορεί να σ’ αρέσει με τον καιρό! Με το Δημήτρη, απ’ ότι κατάλαβα, ίσως ένιωσες μια “σπίθα” μεταξύ σας, κάτι, όμως, που δεν ήταν αμοιβαίο, εφόσον εκείνος δεν επιδίωξε περαιτέρω γνωριμία, ίσως χρησιμοποιώντας ως πρόφαση τον κολλητό του. Αν αρέσεις πολύ σε ένας άντρα, θα επιδιώξει να σε γνωρίσει έστω παραπάνω, ειδικά αν είδε ότι η επικοινωνία σας ήταν ευχάριστη, ενώ δεν έβλεπε κιόλας από μεριάς σου αμοιβαίο ενδιαφέρον για κανέναν κολλητό του… Θα καταλάβαινα αν έκανε πίσω βλέποντας να παίζει ενδιαφέρον κι από σένα για τον κολλητό του. Σκέφοτμαι μήπως ερωτεύτηκες πιο πολύ την ιδέα που έχεις για το Δημήτρη παρά τον ίδιο. Δεν τον ξέρεις αρκετά. Ο Δημήτρης σου άφησε μια καλή εντύπωση και ενδεχομένως σού δημιούργησε μια καταπληκτική ιδέα για το ποιόν του, η οποία τώρα σου λείπει. Δεν ξέρεις πώς θα ήταν τα πράγματα αν γνωριζόσαστε καλύτερα. Ίσως να απομυθοποιούσες αυτό που έχει πλάσει για εκείνον. Δεν λέω ότι πρέπει τώρα ντε και καλά να επιδιώξεις κάτι με τον κολλητό του ή με όποιον σε θέλει, και δεν πα να είναι ο τελευταίος κακομοίρης… Κάθε άλλο! Φυσικά και να είσαι επιλεκτική και να έχεις τα δικά σου στάνταρ. Παρ’ όλα αυτά, μη διστάζεις να είσαι ανοιχτή σε γνωριμίες με νέα άτομα, να βγαίνεις ραντεβού (κι ας είναι το πρώτο και το τελευταίο – δεν χάνεις τίποτα, ίσως μόνο μερικά ευρώ για τον καφέ/το ποτό σου) και μην κολλάς στο αν είστε φίλοι στο Facebook ή όχι. Όποιος θέλει, θα σε βρει! Να θυμάσαι ότι πολλές πετυχημένες σχέσεις ξεκινούν από αυθόρμητη γνωριμία, στην οποία κιόλας συχνά δεν υπάρχει αρχικά κάποια ερωτική χημεία ή αυτό που λέμε “σπίθα.” Αντ’ αυτού, καμιά φορά η αμοιβαία αγάπη και ο αρμονικός δεσμός προκύπτουν από μια γνωριμία αυθεντική, όπου ο άλλος μπορεί να μη σου αφήνει έντονη εντύπωση απ’ την αρχή, μα σε κερδίζει σταδιακά με τις πράξεις του (κι άλλωστε, ένας άντρας κρίνεται από τις πράξεις του, όχι από τα λόγια του) και με θετικά στοιχεία του χαρακτήρα του που διαφαίνονται στο χρόνο. Δώσε, λοιπόν, ευκαιρίες τριγύρω σου, διεύρυνε τους κύκλους σου και μην κολλάς σε κανένα Δημήτρη που τώρα έφυγε στρατό. Μπορεί και να ξαναβρεθείτε αν είναι γραφτό. Ή να βρεις την πραγματική αγάπη με άλλον. Καλή σου τύχη!

  3. Η αλήθεια είναι πως με μια γνωριμία δε μπορείς να πεις με σιγουριά οτι ταιριάζεις με καποιον. Θα έλεγα να μην κάνεις εσύ κάτι, αν του άρεσες κι εσυ θα βρει τρόπο να σε βρει όταν τελειώσει από το στρατό. Μέχρι τότε μην κολλάς σε αυτόν γιατί ίσως υπάρχει κάποιος άλλος άντρας εκεί έξω που να σου ταιριάζει πιο πολύ.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More