Οι δικές σας ιστορίες: “Πώς μπορείς να ξεπεράσεις κάποιον, με τον οποίον είσαι ψιλοερωτευμένη σχεδόν 7 χρόνια;»

Οι δικές σας ιστορίες: “Πώς μπορείς να ξεπεράσεις κάποιον, με τον οποίον είσαι ψιλοερωτευμένη σχεδόν 7 χρόνια;» | tlife.gr

Πως μπορείς να ξεπεράσεις κάποιον, με τον οποίον είσαι ψιλοερωτευμένη σχεδόν 7 χρόνια, και τους τελευταίους 3 μήνες σε είχε πλησιάσει δείχνοντας ενδιαφέρον αλλά δεν έκανε ποτέ κίνηση για κάτι παραπάνω;

Να κάνει σχέδια μαζί σου και όταν έρχεται η ώρα να γίνουν βρίσκει δικαιολογία λόγω φόρτου εργασίας; Να σου λέει τι θέλει να σου κάνει στο σεξ αλλά ποτέ δεν προτείνει να βρεθείτε κάπου μόνοι σας τη στιγμή που μένει και μόνος του; Εκτός αν δεν μένει μόνος του και το έχει κρύψει τόσο καλά.

Να βλέπει ότι εσύ τον θέλεις και απλώς περιμένεις να βρεθείτε κάπου μόνοι σας. Να δείχνεις ότι έχει κυριεύσει τις σκέψεις σου αλλά να μην είσαι και λυσσάρα. Να θέλει να σε δει 10 λεπτά πεταχτά στη δουλειά του, αλλά όχι εκτός δουλειάς. Να είναι συνεχώς μόνο λόγια αλλά σχεδόν καμία πράξη.

Και κάπου εκεί το αποδέχεσαι και λες πως οκ ίσως να μην του αρέσεις και τόσο πολύ σαν κοπέλα και ότι πρέπει να πας παρακάτω. Αλλά πώς θα πας παρακάτω όταν δεν μπορείς να τον βγάλεις από το μυαλό σου; Όταν αντί να σκεφτείς ότι θα έρθει κάποιος άνδρας στη ζωή σου που θα σου δώσει όσα θες και όχι μόνο λόγια, ότι θα ζήσεις τα νέα ραντεβού, τα νέα φιλιά, εσύ σκέφτεσαι αυτά που δεν έγιναν;

Όταν αντί να σκέφτεσαι το παρόν και το μέλλον, σκέφτεσαι το παρελθόν; Και να πεις ότι ήταν ένας μεγάλος και τρελός έρωτας να το καταλάβω, αλλά αυτό δεν ήταν τίποτα… Τίποτα απολύτως, απλώς ένα παιχνίδι από τη μεριά του.

Να απογοητεύεσαι επειδή τον θέλεις και αυτός σε έπαιξε, να αναρωτιέσαι αν είσαι τόσο χαζή που δεν κατάλαβες εξαρχής τι γίνεται, επειδή αν σε γούσταρε και αυτός εφόσον είδε ότι θες και εσύ, θα είχε κάνει την κίνηση αμέσως και ούτε θα σε απέφευγε.

Ξέρεις πλέον πολύ καλά και έχεις σταματήσει να εθελοτυφλείς, πως δεν πρόκειται να γίνει ποτέ τίποτα μεταξύ σας… Αλλά πώς πας παρακάτω; Πως φεύγει αυτή η απογοήτευση; Πως λες στον εαυτό σου: “Ριάκι, κοίτα τι παλικάρια κυκλοφορούν εκεί έξω και μερικοί είναι πολύ καλύτεροι από αυτόν. Ντύσου, στολίσου, χαμογέλασε με αυτό το χαμόγελο που όλοι λένε ότι είναι πανέμορφο και βγες στη ζωή και στο μέλλον σου!” και να το πιστεύψεις; Πώς;

Ρία

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
 1. Ριάκι, δικαιολογημένα νιώθεις όπως νιώθεις επειδή ο έρωτας είναι ένα σκληρό ναρκωτικό! Άπαξ και το δοκιμάσεις και το ζήσεις με ένα άτομο, εθίζεσαι και συνεχίζεις να επενδύεις εκεί, θέλοντας και μη, περιμένοντας, ελπίζοντας, κάνοντας όνειρα. Κι όταν το άτομο αυτό είναι μακριά σου (σωματικά ή και συναισθηματικά), τρελαίνεσαι, θες τη δόση σου ξανά, θέλεις τη ζωτική ενέργειά σου πίσω. Δεν θα σου πω να μη νιώθεις έτσι. Το έντονο αίσθημα του έρωτα οφείλεται πολλές φορές σε ενδότερες ανάγκες μας ανάλογα με τις φάσεις ζωής που περνούμε. Το να βγεις έξω όμορφη κι ωραία με φίλες, λοιπόν, ή να ξεκινήσεις ένα χόμπυ μόνο και μόνο για να ξεφύγεις από το «ναρκωτικό» αυτό δεν βοηθά. Η καλύτερη «απεξάρτηση» είναι ο χρόνος καθώς και οι κύκλοι ζωής που θα έρθουν και θα σε αλλάξουν στον τρόπο σκέψης και συναισθηματικών βιωμάτων. Αν δεν αλλάξει ο άνδρας αυτός απέναντί σου, τότε αργά ή γρήγορα θα επέλθει μια φάση στη ζωή σου που θα έχεις ανάγκη από έρωτα συνοδευόμενο από μια σταθερή και σίγουρη αγάπη παρά από έναν τρικυμιώδη έρωτα με πολλά αναπάντητα ερωτηματικά. Και τότε δεν θ’ αναρωτιέσαι πια γι’ αυτόν και τα κίνητρά του γιατί δεν θα σ’ ενδιαφέρει ειλικρινά καθόλου. Και να θυμάσαι, Ρία, ότι το πρόβλημα είναι σ’ αυτόν κι όχι σε σένα. Δυστυχώς έχουν εκλείψει άνδρες που τιμούν τα λόγια τους με πράξεις και που παίρνουν γρήγορα μια απόφαση στις σχέσεις τους με τις γυναίκες. Μην απογοητεύεσαι, ζήσε αυτό που ζεις, κάνε αυτό που θέλεις να κάνεις μέχρι να σου δείξει ο χρόνος το δρόμο και να σε μεταμορφώσει εσωτερικά, προς το καλύτερο πάντα!

  1. Διαφωνώ με τον/την Υδροχόο που λέει να περιμένεις να… σου περάσει. Δεν είναι ίωση να κάνει τον κύκλο της, χρειάζεται επιμονή και συνειδητή προσπάθεια για να φύγεις από το συναισθηματικό αδιέξοδο που σε έχει βάλει αυτή η κατάσταση. Ούτε είναι και τόσο εύκολο όπως να φας σοκολατάκια και να δεις μια ρομαντική ταινία και πάει, σου πέρασε ο έρωτας και η στεναχώρια που δεν είναι αμοιβαίος. Θέλει δουλειά με τον εαυτό σου, να συνειδητοποιήσεις ότι αξίζεις κάτι πολύ καλύτερο από λίγη ώρα που ξεκλέβει ο άλλος απ’ τη δουλειά του και να πάρεις την καλύτερη απόφαση για τον εαυτό σου, και τελικά να ελευθερώσεις το χώρο στην καρδιά σου που έχει καταβληθεί από αυτόν. Το χειρότερο είναι ότι δεν είναι καν έρωτας, αλλά η ιδέα του έρωτα που έχεις για αυτόν που δεν σ’ αφήνει να προχωρήσεις στη συναισθηματική σου ζωή. Να ξέρεις, όμως, ότι δεν θα είσαι για πάντα νέα ούτε θα έχεις άπειρη αγάπη να δίνεις σε αυτόν και στους επόμενους. Όσο εσύ ξεροσταλιάζεις πάνω από έναν ανώριμο και συναισθηματικά μη διαθέσιμο άντρα, θυσιάζεις χρόνο και ευκαιρίες να γνωρίσεις τον σωστό για σένα. Και μετά θα καταλήξεις 35 χρονών μόνη και να αναρωτιέσαι το γιατί δεν έχεις ακόμα γνωρίσει κάποιον κατάλληλο.

 2. Απομακρύνεσαι, δεν στέλνεις μηνύματα, δεν τον παίρνεις τηλέφωνο, δεν απαντάς αν προσπαθεί να επικοινωνήσει εκείνος. Και αποφεύγεις επαφή, κι αν τύχει να τον δεις, χωρίς πολλά πολλά, ψυχρή. Τοσο απλα…Με αλάλλα όγια Ξύπνα ! Δες ότι δεν σε θέλει πραγματικά και προχώρα.

 3. Άλλο το να είσαι ψιλοερωτευμένη και άλλο το να αγαπάς και να αγαπιέσαι. Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι, αλλά μάλλον είσαι πολύ νέα, αν κρίνω από μια διάθεσή σου να πολυπλοκεύεις κάποια πράγματα. Είναι πολύ απλό: έχεις να κάνεις με αγοράκι (νοητικά) που δεν ξέρει τι θέλει και δεν μπορεί να φερθεί απέναντί σου όπως πρέπει. Ή να σου πει ότι δεν θέλει μαζί σου πολλά-πολλά ή να κάνει επιτέλους το βήμα και να δεσμευτεί αν σε θέλει τόσο. Προς το παρόν, επιβεβαιώνεται και μέχρι εκεί. Δεν έχεις μέλλον μαζί του, το μόνο σίγουρο. Οπότε, σκέψου πόσο χρόνο και πόσα ακόμα αποθέματα ενέργειας είσαι διατεθειμένη να χαραμίζεις για κάποιον που στην καλύτερη σ’ έχει κατατάξει στη συλλογή θαυμαστριών του και κινήσου ανάλογα.

 4. Πολύ γενικόλογα μιλάς Ριάκι. Πολύ φλού. Και μάλλον έτσι είσαι και στην επικοινωνία σου με τους άντρες. Δεν φταίει αυτός αν εσύ δεν καταλαβαίνεις τα αυτονόητα τόσα χρόνια. Γιατι 7 χρονια δεν είναι και λίγα. Και αν όντως δεν έχει γίνει ποτέ τίποτα μεταξύ σας τόσα χρόνια τότε συγνώμη αλλά εσύ φταίς που κάθεσαι και αναρωτιέσαι.

 5. Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

  @Υδροχόε, όλα αυτά που λες περί έρωτα ισχύουν όταν υπάρχει έρωτας. Από την μεριά του δεν υπάρχει και σκέφτομαι μήπως δεν υπάρχει ούτε από την δικιά μου μεριά και απλά είναι ένα πείσμα ή μια φοβία, όπου λέγοντας φοβία εννοώ να βγω στην ζωή και να φάω τα μούτρα μου αλλά να βγω! Μένοντας με έναν φανταστικό έρωτα, τότε δεν χρειάζεται να ψάξω για τον ζωντανό έρωτα, ούτε να βγω ραντεβού με άλλους άνδρες, ούτε τίποτα. Θέλω να πω πως ίσως αυτό να το προκαλώ και μόνη μου αυτούς τους τελευταίους 3 μήνες ώστε να μένω κολλημένη εκεί. Να είδα σημάδια που ήθελα να δω και απλά έμεινα εκεί. Δεν ξέρω ποιος έχει το πρόβλημα, αυτός που παίζει ή εγω που διαλέγω μια κατάσταση που δεν βγαίνει πουθενά αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα αλλάξει καμία στάση απέναντί μου. Γράφεις ότι ‘’ τότε αργά ή γρήγορα θα επέλθει μια φάση στη ζωή σου που θα έχεις ανάγκη από έρωτα συνοδευόμενο από μια σταθερή και σίγουρη αγάπη παρά από έναν τρικυμιώδη έρωτα με πολλά αναπάντητα ερωτηματικά’’ είναι κάτι το οποίο το λέω και εγω, πως κάποια στιγμή θα με οδηγήσει το ίδιο μου το σώμα και η ψυχή στο να ψάξω να βρω κάποιον άνδρα και να ζήσω μαζί του τα πάντα, και ελπίζω όντως να συμβεί αυτό, να έρθει γρήγορα αυτή η φάση στην ζωή μου…

  @Ρ., δεν νομίζω να είναι δύσκολο αυτό επειδή έχει αρχίσει και αυτός να απομακρύνεται κάπως, αν δεν επιστρέψει λέγοντας δικαιολογίες οτι είχε πολύ δουλειά ή να κάνει παράπονα οτι ούτε εγω τον θυμήθηκα!

  @Νίνα, αν εννοείς πολύ νέα δλδ. λίγο πριν τα 20, όχι δεν είμαι τόσο μικρούλα αλλά μεγαλύτερη. Ολόκληρη γυναίκα και όχι μικρό κοριτσάκι για να ασχολούμαι με τέτοιες καταστάσεις και τέτοιους τύπους, αλλά το κάνω! Ίσως να μην είναι αγοράκι νοητικά αλλά να του αρέσει απλώς το ερωτικό παιχνίδι και φλέρτ εκ του ασφαλούς.

  @Φ, ξαναδιάβασε τι γράφω ‘’ ψιλοερωτευμένη σχεδόν 7 χρόνια, και τους τελευταίους 3 μήνες σε είχε πλησιάσει δείχνοντας ενδιαφέρον’’, δεν είπα ότι έχω γίνει πιστή Πηνελόπη για αυτόν εδώ και 7 χρόνια και ότι δεν έχουν υπάρξει άλλοι άνδρες στην ζωή μου, αλλά πάντα μου άρεσε χωρίς να έχει γίνει κάτι μέχρι πριν 3 μήνες που με πλησίασε μόνος του και άρχισε να γίνεται όλο αυτό.

 6. Ετσι όπως γράφεις νομίζει κανείς οτι έχεις κολλήσει σε αυτόν και δεν βλέπεις άλλο άντρα γύρω σου… Γι’αυτό σου λέω, η επικοινωνία σου θέλει κάποια βελτίωση. Ισως του περνάς μπερδεμένα μηνύματα και εσύ και γι’αυτό είστε έτσι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

READ more