Οι δικές σας ιστορίες: “Τα τελευταία δύο χρόνια έμαθα για τη γυναίκα μου κάποια πράγματα για το παρελθόν της…”

Καλησπέρα.
Είμαι ο Αλέξανδρος και είμαι παντρεμένος. Είμαι 40 χρόνων και είμαι παντρεμένος τα τελευταία 20 χρόνια με τον πρώτο έρωτα της ζωής μου και έχουμε δύο ενήλικα αγόρια πλέον 18 και 20 χρόνων. Η ζωή μας μέχρι σήμερα ήταν απλή και φυσιολογική ζωή. Καβγαδάκια, έρωτες, κτλ.

Τα τελευταία δύο χρόνια έμαθα για τη γυναίκα μου κάποια πράγματα για το παρελθόν της τα οποία μου τα επιβεβαίωσε και η ίδια όταν τη ρώτησα, και από εκείνη τη στιγμή άλλαξαν όλα μέσα μου. Ένιωσα προδομένος γιατί εγώ της είχα αποκαλύψει όλο το παρελθόν μου αλλά αυτή αντιθέτως όχι (ερωτικές σχέσεις).

Δεν ξέρω γιατί, αλλά την ερωτεύτηκα ξανά και είχα πολύ δυνατά συναισθήματα για περίπου ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη αυτή. Νόμιζα ίσως ότι θα τη χάσω με τον τρόπο που μου επιβεβαίωσε τα γεγονότα. Ήταν σαν να μην την ένοιαζε η αντίδρασή μου. Μου τα επιβεβαίωσε σαν να μην τρέχει τίποτα και μου είπε ότι για αυτήν δεν είχε πλέον σημασία πως θα αντιδρούσα γιατί ήταν κάτι παλιό, πριν τη σχέση μας. Δεν μου τα είπε για να μην με χάσει όταν με πρωτογνώρισε και ήταν ερωτευμένη. Αυτό πιθανότατα με έκανε να λειτουργήσω έτσι.

Η σχέση μας από εκεί και πέρα πήρε άλλη τροπή. Εγώ ένιωθα φουλ ερωτευμένος, αλλά αυτή όχι. Μου έλεγε ότι δεν νιώθει ερωτευμένη αλλά ότι με αγαπάει τρελά, ότι είμαι ο άντρας της ζωής της αλλά έδειχνε σαν να την ξενέρωνε που με έβλεπε τόσο ερωτευμένο.

Δεν της χαλούσα χατήρι. Μου έδειχνε κάτι και της έλεγα παρ’ το κατευθείαν, ενώ πριν προγραμματίζαμε τι θα πάρουμε και πότε. Έκανα πολλές από τις δουλειές του σπιτιού μόνος μου καθημερινά. Μου έλεγε συνέχεια ότι την κακομαθαίνω έτσι. Αλλά εγώ ο κακομοίρης το έκανα για να είναι ξεκούραστη και να περνάω παραπάνω χρόνο μαζί της. Αν και τελικά αυτό δεν γινόταν γιατί επέλεγε να κάνει κάτι άλλο. Ώσπου φτάσαμε στο σημείο να μου πει ότι δεν έχει όρεξη πλέον για σεξ μετά από 6 μήνες φουλ σεξ 4-5 φορές την εβδομάδα. Πλέον μία φορά τον μήνα τους 3 τελευταίους μήνες.

Επειδή τα συζητάμε όλα, δεν έχουμε ταμπού, μου είπε απλά δεν έχει καθόλου επιθυμία για σεξ. Το πρόβλημα είναι ότι έχει αλλάξει και η συμπεριφορά της έχει γίνει πιο επιθετική, δεν απαντάει πολλές φορές όταν της μιλάω με τον ισχυρισμό ότι ήταν αφοσιωμένη κάπου αλλού, δεν με αγκαλιάζει πλέον, μου λέει ότι με αγαπάει, με θέλει πολύ αλλά γενικά την νιώθω να απομακρύνεται.

Αυτό με έχει φρικάρει υπερβολικά και δεν ξέρω, είναι σαν να αρχίζει να ραγίζει μέσα μου κάτι σιγά σιγά και φοβάμαι μην τελειώσει όλο αυτό που ζω. Ισχυρίζεται επίσης ότι ίσως μπαίνει σε κλιμακτήριο ή έχει κάποιο ορμονικό πρόβλημα. Παρεμπιπτόντως είναι 37 ετών.

Βοηθήστε νομίζω ότι θα τρελαθώ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Αλέξανδρος

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Αναρωτήσου μήπως κάτι της λείπει από τη σχέση σας… ενδεχόμενος ένα παιδί που θα ολοκληρώσει παραπάνω τη σχέση σας και θα σας αναζωογονήσει !!!
    Εκτός και αν υπάρχει κάτι άλλο χωρίς να θέλω να θίξω τη γυναίκα σου…
    Μήπως είναι ερωτευμένη με κάποιον άλλον και επειδή σε αγαπάει πολύ δεν έχει τον τρόπο να στο πει για να μην σε πληγώσει..

  2. Αυτά που μας είπες πες της τα όλα να δεις τι θα σου πει. Από εκεί και πέρα ή έχει βρει άλλον ή δεν ξέρω… Περίεργο ακούγεται από τις 4,5 φορές την εβδομάδα με 20 χρόνια σχέση να πέσατε στην 1 φορά τον μήνα έτσι ξαφνικά.

  3. την αγαπάς πολύ και φοβάσαι μη τη χάσεις όλα ε΄ναι στο μυαλό σου και πρίν φαντάζομαι θα ήταν φορές που δεν ήθελα…απλά δε το παρατηρούσες τώρα …φοβασαι μη τη χάσεις γιατί κατάλαβες ότι κάποτε άνηκε άλλου και φοβάσαι μη ξανασυμβεί αυτό…..εσύ δε θέλείς τόσο πολύ σεξ απλά….φοβάσαι μη κοιτάει αλλού αλλά δε κοιτάει απλά αγχώνεσαι…..και πριν μαθεις αυτά τα πράγματα σίγουρα ηταν στιγμές που δεν ήθελε μη τρελαίνεσαι…έρωτας είναι να σαγγίζει ο άλλος όταν δε σ εχει καν ακουμπήσει….μπορεί να είναι και το σέξ αλλά όταν ήδη προηπαρχει έρωτας.Ηρέμησαι σαγαπάει και αυτή και είσαι υπέροχος γιατί ξ΄ρεις ναγαπάς. πολλά φιλά φίλε να είσαι καλα!

  4. Αγαπητέ Αλέξανδρε,
    Όπως καταλαβαίνω από τα συμφραζόμενα, μιλάμε για απιστία. Εσύ περνάς όλα τα στάδια που ακολουθούν αυτού του είδους την πράξη, και γενικά το ζευγάρι βρίσκεται σε μία φάση επαναπροσιορισμού της σχέσης του. Σίγουρα είναι δύσκολο μετά από τόσα χρόνια σχέσης να μπορείς να παραβλέψεις κάτι τέτοιο και απλά να προχωρήσεις. Επίσης υπεισέρχονται προβλήματα εμπιστοσύνης του άλλου. Αυτό που θα ήθελα να σου πω και να το ξέρεις είναι ότι χρειάζεται χρόνος και για τους δύο…Να μπορείτε να καταλάβετε τι ακριβώς θέλετε και οι δύο και να προχωρήσετε. Ίσως κάποιος πολύ καλός σύμβουλος γάμου να μπορούσε να σάς βοηθήσει. Σού εύχομαι ο,τι καλύτερο.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More