Οι δικές σας ιστορίες: “Το πρόβλημα είναι ότι ο φίλος μου αυτός πρόσφατα ξεκίνησε σχέση με μια συμπαθητική κοπέλα”

Καλησπέρα σας!
Η δικιά μου ιστορία δεν είναι ερωτικής φύσης αλλά αγγίζει το εύφλεκτο ζήτημα της φιλίας μεταξύ άνδρα και γυναίκας!

Λοιπόν, είμαι 27 χρόνων και καλή φίλη με έναν συνομήλικό μου. Γνωριζόμαστε εδώ και 14 χρόνια, από το ίδιο σχολείο και ξαναβρεθήκαμε στο ίδιο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών, οπότε και κάνουμε πολύ καλή παρέα τακτικά. Από μεριάς μου ποτέ δεν υπήρξε ερωτική έλξη προς εκείνον. Ανέκαθεν έκανα παρέα με άτομα του αντίθετου φύλου και πλέον είμαι πεπεισμένη ότι φιλία μεταξύ άνδρα και γυναίκας μπορεί να υπάρξει.

Δεν περιστρέφονται τα πάντα γύρω από το σεξ και χαίρομαι που και ο συγκεκριμένος έτσι δείχνει να σκέφτεται. Άλλωστε, έχω σύντροφο, απλώς η φιλία μού δίνει την ελευθερία να μην απαιτώ από το σύντροφό μου να γίνει τα πάντα, μα τα πάντα για μένα. Με έναν φίλο μπορεί να αναλύουμε για ώρες βλακείες ή και να συζητάμε για τη μελλοντική διατριβή, ενώ με το σύντροφό μου είναι αλλιώς, έχουμε μια βαθύτερη σύνδεση που δεν βασίζεται αποκλειστικά στην κουβέντα.

Η γνώμη μου είναι ότι μια φιλία χτίζεται σε ομοιότητες (εξ ου και η απουσία ερωτισμού), ενώ η σχέση στη διαφορετικότητα. Το πρόβλημα είναι ότι ο φίλος μου αυτός πρόσφατα ξεκίνησε σχέση με μια συμπαθητική κοπέλα 21 χρόνων, η οποία όμως για κάποιο λόγο δεν με συμπαθεί. Την πρώτη φορά που βγήκαμε όλοι μαζί, ενώ από τη μια ήταν χαμογελαστή, πετούσε μικρές “κακίες”. Θυμάμαι χαρακτηριστικά που είπε: “Καλό το μεταπτυχιακό, αλλά προσωπική ζωή έχεις;” (Εκείνη τη μέρα ο σύντροφός μου δούλευε, οπότε δεν ήταν μαζί μας.) Εγώ το πήρα στα αστεία, αλλά ο φίλος μου έδειξε να ντράπηκε, ήρθε σε δύσκολη θέση.

Την άλλη φορά που βγήκαμε τελικά ζευγάρια, ο φίλος μου έκανε παρωδία έναν αστείο καθηγητή μας και γέλασα. Η κοπέλα του έδειξε να ενοχλείται που έχουμε ένα εσωτερικό αστείο και αμέσως έσπευσα να της εξηγήσω για τον καθηγητή αυτόν, πιο πολύ για να την εντάξω στην παρέα μου και να καταλάβει ότι με το σύντροφό της εγώ δεν έχω μυστικά ή τίποτα… κωδικοποιημένα αστεία!

Ο σύντροφός μου είναι φίλος με το φίλο μου, μιλούν εύκολα οι δυο τους εντός κοινής παρέας και συναντιούνται καμιά φορά για μπύρες, κι εύχομαι να μπορούσα να προσεγγίσω κι εγώ την κοπέλα του φίλου μου. Νιώθω όμως ότι με κρατά σε απόσταση και δεν καταλαβαίνω γιατί. Είναι ζήλια, ανασφάλεια ή αλαζονεία αυτό που νιώθει; Η ζήλια θα ήταν αδικαιολόγητη γιατί δεν δίνω δικαίωμα να ζηλεύει τη φιλία μου με το σύντροφό της, ούτε καν. Ανασφάλεια δεν καταλαβαίνω πάλι γιατί να την έχει, είναι μια πολύ όμορφη κοπέλα και πολύ θηλυκή. Αλαζονεία δεν νομίζω, είναι πολύ βαριά “μομφή” για κάποιον που κρατά αποστάσεις με εμένα (ενώ με άλλα άτομα είναι αρκετά διαχυτική).

Και πρόσφατα ο φίλος μου είπε ότι η κοπέλα τού έκανε σκηνή επειδή της πρότεινε να βρεθούμε μετά τη σχολή για έναν καφέ οι τρεις μας συν παρέα 2-3 συμφοιτητών. Μου λέει ότι έγινε έξαλλη όταν εκείνος ανέφερε το όνομά μου και του είπε κάτι στο στυλ “χωρίς τη φιλενάδα σου δεν μπορείς πια.” Ευτυχώς προφασίστηκα κάτι και δεν βγήκα μαζί τους για να μην φέρω κανέναν σε δύσκολη θέση.

Δεν ξέρω πώς να το χειριστώ και τι να προτείνω. Μήπως θα μπορούσα να της μιλήσω και να της εξηγήσω ότι αυτό που με συνδέει με το σύντροφό της είναι μια μακροχρόνια γνωριμία και ατόφια φιλία που τελευταία βασίζεται στο κοινό αντικείμενο σπουδών; Θα δεχόταν όμως να με ακούσει ή απλώς δεν με συμπαθεί και τέλος, δεν μπορώ να κάνω κάτι; Προς Θεού δεν τη βλέπω ανταγωνιστικά ούτε θα επιμείνω στη φιλία μου αν εμποδίζει τη σχέση του φίλου μου. Να σημειώσω, επίσης, ότι ο φίλος μου, παρά την ηλικία του, είναι η πρώτη φορά που έχει σχέση, για αυτό και νιώθει αμήχανα και μάλλον κι ο ίδιος δεν ξέρει πώς να το χειριστεί και φοβάται να τη χάσει. Με νοιάζει να είναι ευτυχισμένος και, επειδή έτσι κι αλλιώς βλεπόμαστε στη σχολή, δεν θα ήθελα να της το κρατά μυστικό ή, από την άλλη, να την κάνει έξαλλη κάθε φορά που της λέει ότι έτυχε να με δει. Μπορώ να παρέμβω προς όφελος όλων μας ή δεν θα βγει σε καλό για κανέναν τελικά;

Ρέα

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Δεν υπάρχει φιλία τέλος

  2. Κι εγώ έχω φίλους άντρες, πρώην συμμαθητές ή συνάδελφοι και συμφωνώ ότι δεν γυρίζουν τα πάντα γύρω από το σεξ ή την ανάγκη για αυτό. Όσοι λένε ότι δεν υπάρχει φιλία μεταξύ ατόμων του αντίθετου φύλου, προφανώς πιστεύουν ότι ο άλλος τους χρωστάει σεξ απλά και μόνο επειδή νιώθει μια πλατωνική οικειότητα. Όσο για την άλλη, δεν χρειάζεται να της εξηγήσεις κάτι. Αν είναι παθολογικά ζηλιάρα και παρανοϊκή, θα νομίζει κιόλας ότι της εξηγείς και της απολογείσαι επειδή έχετε κάτι να κρύψετε και να “προστατεύσετε” εσύ κι ο φίλος σου. Μην τα βάζεις μαζί της και κάνε διακριτικά πέρα αν βλέπεις ότι του δημιουργεί προβλήματα επειδή ζηλεύει τη φιλία σας. Αν ο φίλος σου έχει λίγο παραπάνω μυαλό, θα καταλάβει αργά ή γρήγορα ότι αυτό που του κάνουν είναι μορφή συναισθηματικού εκβιασμού και αν του το κάνουν αυτό στην επιλογή του να σε έχει φίλη, πολύ πιθανό να του το κάνουν και σε άλλες επιλογές του.

  3. Αγαπητή και μόνο που κάθησες και έγραψες ΟΛΟ ΑΥΤΟ για κάποιον που ειναι απλά «φίλος» σου και δεν σε πάει η κοπέλα του κλπ εμένα μου λέει πολλά….μήπως παραασχολείσαι; Και τελοσπάντων τι σε κόβει εσένα αν σε πάει ή οχι η σχέση του «φίλου» σου…Δεν εχεις καμία δουλειά να ασχολείσαι τόσο πολύ! Και για να κάνει έτσι αυτή, αντιλαμβάνομαι οτι έχει κάποια δίκια. Εδώ εκατσες και εγραψες ολόκληρη επιστολή. Πολύ σε απασχολεί ρε κοπέλα μου…Δεν κοιτάς τη σχέση σου; Μαλλον εισαι λιγο control-freak και θες όλοι να πηγαίνουν με τα δικά σου μέτρα και σταθμά. Συμβουλή: μην ασχολείσαι με το ζευγάρι αυτό. Κοίτα τη σχέση σου (που δεν φαίνεται να σε απασχολεί ιδιαιτέρως)….

  4. Οχι να μη παρέμβεις. Δεν χρειάζεται. Και γιατί τόσα πολλά με το «φίλο» σου;;; Πιο πολύ μιλάς για αυτόν παρά για τη σχέση σου. Μήπως τον γουστάρεις κατα βάθος;

  5. Κοίτα… Μπορεί από μεριάς σου να υπάρχει φιλία όπως λές… αλλά η κοπέλα ίσως να αναγνώρισε ότι είτε από μεριά του είτε από δική σου μεριά υπάρχει και κάτι ακόμα που εσύ δεν το έχεις δει ακόμα…
    Είσαι τελικά τόσο σίγουρη ότι η φιλία σας δεν κρύβει κάτι άλλο από πίσω;

  6. Αυτο που κανω εγω συνηθως ειναι κραταω αποστασεις και μετα απο ενα δυο μηνες που χωριζουν ειναι ολα οπως πριν. Αλλα αυτο γιατι ειμαι πολυ διαχυτικη με τους φιλους μου -αγκαλιες φιλια πειραγματα- ανεξαρτητα απο το φυλο. Εσυ λες ομως οτι δεν δινεις δικαιωματα. Αρα η κοπελα εχει πιασει κατι που εσυ δεν εχεις καταλαβει. Το πιο αθωο μπορει να ζηλευει παθολογικα οποιαδηποτε περναει περισσοτερο χρονο με τον φιλο απο εκεινη. Μεχρι το πιο τραβηγμενο ο φιλος σου να σε θελει κρυφα ολα αυτα τα χρονια και να του ξεφυγε. Σε καθε περιπτωση ειναι δικη του δουλεια να το λυσει. Μην αναφερεις τιποτα για το θεμα και προσπαθησε να την προσεγγησεις με καποιο κοινο που εχετε

  7. Εμεις οι γυναίκες έχουμε ένστικτο και τα πιάνουμε αυτά στον αέρα. Λυπάμαι κοπέλα μου αλλά η αγωνιώδης σου προσπάθεια να πείσεις και εμας για το ” αθώο” και πλατωνικό της σχέσης σου βροντοφωναζει ότι υποβόσκουν συναισθηματα ερωτικής φυσεως είτε από σένα είτε από κεινον. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ασχοληθείς με τη σχέση τη δική σου και να αφήσεις τους ανθρώπους στην ησυχία τους. Ούτε χρειάζεται να βγαίνεις με το ζευγάρι ούτε να προσπαθείς να πείσεις τους άλλους για το αγνό των προθέσεων σου γιατί αυτό βροντοφωναζει ενοχη. Δε μιλάμε για καμμία μεγάλη φιλία που θα χαθεί εξάλλου και η ίδια είπες ότι είχατε χαθεί για πολλά χρόνια και κάνατε παρέα τώρα στο μεταπτυχιακό. Περιορίσου στις κοινές εξόδους που κάνετε ως συμφοιτητές και αυτό αρκεί. Επίσης γιατί δεν παίρνεις και το αγόρι σου στις συναντήσεις με το ζευγάρι? Θα σου πω γιατί. Γιατί μάλλον είσαι υπερφυαλη και επιδιώκεις να είσαι το επίκεντρο της προσοχής και αυτό φαίνεται από κάποιες φράσεις σου όπως ” εσωτερικό αστείο” κλπ. που δείχνουν ότι πιθανότατα αποκλειεις την κοπέλα από τις συζητησεις. Σε μια παρέα μιλάμε επί ίσοις όροις και όχι μόνο για θέματα που αφορούν τους μισούς από την παρέα. Είσαι ανταγωνιστική και αυτό καταδεικνύεται έντονα από το κείμενο αφού μας ειπες ότι κανείς μεταπτυχιακό καμμία 100 φορες. Εν κατακλείδι μάλλον εσύ ζηλεύεις που ο άνθρωπος έκανε για πρώτη φορά σχέση όπως μας επισημανες προφανώς γιατί βρήκε κάτι ξεχωριστό σε αυτή τη γυναίκα για εκείνον. Κοίτα τη σχέση σου και μην ασχολείσαι με τους ανθρώπους.
    Υγ. Ακόμα και αν η άλλη γυναίκα είναι ανασφαλής και ζηλιάρα αυτό και πάλι δε σε αφορα

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More