Site icon TLIFE

“Συνήθως δεν γράφουν άντρες εδώ, μα λέω μήπως με βοηθήσουν οι γυναικείες απόψεις”.

Ξέρω ότι δεν είναι πολύ συνηθισμένο να γράφει άντρας εδώ, μα λέω μήπως με βοηθήσουν οι γυναικείες απόψεις γιατί εφόσον αφορά γυναίκα, μπορεί να σας είναι πιο εύκολο να αποκρυπτογραφήσετε τη στάση της.

Λοιπόν, εγώ είμαι 26 χρονών και την ίδια ηλικία έχει η κοπέλα για την οποία θα σας πω τώρα. Η Λ. είναι μια παλιά μου γνωστή από τα εφηβικά μου χρόνια. Πηγαίναμε μαζί στο ίδιο φροντιστήριο όταν ήμασταν 15 και ήταν καλό κοριτσάκι, αν και συνεσταλμένο. Κάναμε λίγη παρέα τότε, μέχρι που εκείνη με την οικογένειά της μετακόμισαν σε άλλη περιοχή της πόλης μετά από κανένα χρόνο και δεν έτυχε να κρατήσουμε καμία επαφή. Ε, τότε δεν είχαμε κιόλας Facebook και τέτοια… αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς έχουμε σήμερα! Πώς μου ήρθε, και την έψαξα και τη βρήκα! Αρχίσαμε να μιλάμε, είδαμε φωτογραφίες ο ένας του άλλου…

Εντάξει, τελευταία φορά που την είδα ήταν μια κοπελίτσα λίγο άχαρη και πολύ εσωστρεφής, ενώ τώρα έχει γίνει κουκλάρα με έναν αέρα. Κι εγώ ήμουν ένας σπυριάρης κι αδέξιος έφηβος και, αν πιστέψω στα κοπλιμέντα που μου έκανε, έγινα μια χαρά ψηλό και ωραίο παλικάρι (το γράφω αυτό και κοκκινίζω). Τέλος πάντων, είπαμε τα νέα μας…

Εγώ είμαι τώρα σε μια δουλειά σχετική με τις σπουδές μου (μηχανικός), ενώ εκείνη βρίσκεται στο εξωτερικό για μεταπτυχιακό. Να σας πω κιόλας ότι το τελευταίο διάστημα δεν είχα τίποτα σοβαρό με γυναίκες, δεν με ενδιέφερε κάτι πιο ουσιαστικό. Μπορεί απλώς να μην έχω βρει ακόμα τον τύπο μου, πάντως αν είναι να αποκαλέσω κάτι σχέση με μια κοπέλα, θέλω να είναι κάτι που θα με κάνει να δοθώ πλήρως και να το βλέπω σοβαρά. Είναι και το γεγονός ότι προς το παρόν δύσκολα με βλέπω να δίνομαι πλήρως σε μια σχέση γιατί θέλω να παραμείνω προσηλωμένος στους στόχους μου, που είναι να αποκτήσω επιπλέον μόρφωση κρατώντας, όμως, και τη δουλειά μου αυτή.

Η Λ. το γνωρίζει αυτό, της το είπα, μα επίσης η Λ. μου φάνηκε για κοπέλα με την οποία αξίζει να δοκιμάσω να προσπαθήσω κάτι. Το καλοκαίρι η Λ. ήρθε εδώ γιατί ήταν να δει και τους συγγενείς της, οπότε βρεθήκαμε. Παρόλο που στις φωτό φαίνεται γυναικάρα με αέρα, από κοντά μου φάνηκε ότι παραμένει λίγο ντροπαλή. Με μπερδεύει το στιλ της, για να πω την αλήθεια. Ενώ έχει όλα τα φόντα να φερθεί σαν ντίβα με την εμφάνιση και το ύψος της, στη συμπεριφορά θυμίζει καμιά φορά κοριτσάκι. Μου αρέσει αυτό, βέβαια. Επίσης, μου το είπε και φάνηκε ξεκάθαρα ότι με ερωτεύτηκε, και μάλιστα ακόμα από τον καιρό που απλώς μιλούσαμε.

Να μη σας τα πολυλογώ, κάναμε κάτι όσο ήταν εδώ χωρίς να μας νοιάζει το μετά και περνούσαμε τέλεια. Μου άρεσε πολύ κι ένιωσα μια τρομερή χημεία, σε όλα. Δεν θέλω να το λέω αυτό δημόσια, μα πρέπει: η ντροπαλοσύνη της είναι κάτι που ευτυχώς εκεί που πρέπει τη χάνει. Βγαίναμε μαζί, τη γνώρισαν και οι φίλοι μου, αλλά δεν ήθελα να τη συστήνω σαν την κοπέλα μου γιατί, όπως είπα, για να θεωρήσω ότι έχω σχέση με μια κοπέλα πρέπει να είναι κάτι σοβαρό, ενώ εμείς θα είχαμε πάλι απόσταση μεταξύ μας όταν θα έφευγε.

Παρόλο που όταν της το είπα αυτή συμφώνησε και είπε ότι δεν πειράζει, ας μη βιαστούμε να το ονομάσουμε κάπως αυτό που έχουμε, δεν ξέρω αν κατά βάθος την πείραξε. Το λέω αυτό γιατί όταν έφυγε κι ενώ συνεχίσαμε να κρατάμε καλή επικοινωνία, τους δυο τελευταίους μήνες άρχισε να με αποφεύγει κάπως. Μπορεί να έχει πολλές υποχρεώσεις και να είναι ιδέα μου, πάντως ούτε μου γράφει τόσο συχνά ούτε επιδιώκει να μιλήσουμε με βιντεοκλήσεις ούτε και μου λέει κανένα γλυκό λόγο όπως πριν.

Δεν ξέρω τι μπορεί να έγινε. Αφού το ένιωσα ότι είναι πολύ ερωτευμένη μαζί μου και είναι πολύ δοτική σε κάθε της κίνηση και κουβέντα, φαίνεται ότι σαν άνθρωπος θέλει να προσφέρει πολλά και μου έχει πει κιόλας ότι αναρωτιέται ώρες-ώρες αν με αξίζει(!). Όταν κάναμε κάτι, αυτή φαινόταν ότι είχε και συναίσθημα, αλλά συγκρατήθηκε και δεν με πίεζε για τίποτα ούτε ζήτησε κάτι παραπάνω. Και τώρα βλέπω μια αλλαγή στη στάση της, σα να κρύωσε απέναντί μου. Της είπα κιόλας το νέο ότι μπορεί να έρθω να τη δω εκεί που σπουδάζει. Το είχαμε συζητήσει αυτό όσο ήταν εδώ και είχε χαρεί πάρα πολύ με την ιδέα, ενώ τώρα σα να έδειξε απλώς μια τυπική χαρά, σα να μη χάρηκε πραγματικά όπως τότε…

Κι αναρωτιέμαι τώρα τι συμβαίνει. Μήπως βρήκε άλλον εκεί και μαζί μου επιδιώκει μόνο φιλική επικοινωνία; Μα και πάλι, πώς εξηγείται αυτό; Αφού είχε πέσει με τα μούτρα πάνω μου και ήταν πολύ εκδηλωτική και συναισθηματική μαζί μου. Τότε τι έγινε; Μήπως κουράστηκε από το γεγονός ότι δεν είμαι εγώ τόσο εκδηλωτικός και ότι δεν ήθελα να θεωρήσω αυτό που έχουμε σχέση; Μα τι θα άλλαζε με αυτό; Πάλι απόσταση θα είχαμε, προς το παρόν τουλάχιστον.

Εκείνη μου έλεγε, όμως, ότι εκεί που είναι τώρα λέει σε όλους ότι έχει boyfriend, αλλά αυτό ήταν δικιά της επιλογή, δεν ήταν κάτι που της το επέβαλα εγώ, επειδή προσωπικά δεν δηλώνω σε σχέση σε κανέναν (αλλά όχι για να φλερτάρω, μα για τους λόγους που σας είπα πριν). Δεν θέλω να της ζητάω εξηγήσεις γιατί ούτε παρακαλετά θέλω ούτε και έχει πραγματική σημασία για μένα πια. Άμα δεν τη νοιάζει, ας μη τη νοιάζει, τι μπορώ να κάνω… Αλλά λέω μήπως μπορείτε εσείς να μου εξηγήσετε μια τέτοια στάση. Από το καυτό στο κρύο χωρίς ξεκάθαρη αιτία, και μάλιστα από κοπέλα που κατά τα άλλα δήλωνε πολύ ερωτευμένη μαζί μου, που είναι σεμνή και προσπαθεί να είναι σωστή στα πάντα. Κάτι δεν καταλαβαίνω εδώ.

Βασίλης


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

© 2024 tlife.gr