Site icon TLIFE

Χριστίνα: “Το μόνο πρόβλημα είναι η φιλία του με την πρώην του. Δεν μπορώ να το χωνέψω.”

Γεια προς όλη την παρέα του TLIFE!
Το θέμα που έχω να μοιραστώ μαζί σας είναι το εξής: φιλία με πρώην.

Είμαι η Χριστίνα, 23 χρόνων και έχω μια σχέση με ένα παλικάρι στα 28. Είμαστε πολύ καλά μαζί, αν και είμαστε στην αρχή ακόμα (4 μήνες μόνο μαζί), οπότε είναι φυσικό ακόμα όλα να είναι ωραία και καλά.

Είμαστε στην καλή φάση. Βγαίνουμε ραντεβού, κάνουμε πράγματα μαζί, καμιά φορά μένουμε ο ένας στο σπίτι του άλλου για το βράδυ. Είναι πολύ καλός και σωστός απέναντί μου. Το μόνο πρόβλημα είναι η φιλία του με την πρώην του. Δεν ξέρω, μα δεν μπορώ να το χωνέψω…

Δεν του το κάνω θέμα γιατί μου έχει πει πως μαζί της έχει μια ιδιαίτερη σχέση, αφού είχαν σχέση με συμβίωση για τέσσερα χρόνια πριν από εμένα, οπότε γνωρίζουν ο ένας τον άλλον πολύ καλά και τώρα τους ενώνει μια αμοιβαία εκτίμηση και η φιλία.

Ωστόσο, εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω και δεν ξέρω αν φταίει το νεαρό της ηλικίας μου. Τι θα μπορούσε πλέον να έχει κοινό μαζί της; Και τι έχει πια να του προσφέρει η φιλία με την πρώην που δεν μπορώ να του το προσφέρω εγώ; (Η πρώην του είναι 24, δηλαδή ένα χρόνο μεγαλύτερή μου).

Εγώ του έχω πει μια φορά ότι δεν το συμμερίζομαι αυτό γιατί αν ακόμα αγαπούν και νοιάζονται τόσο πολύ ο ένας τον άλλον, έπρεπε να είναι μαζί -αλλιώς να τα άφηναν όλα πίσω τους και να προχωρούσαν ο καθένας ξεχωριστά στη ζωή του.

Εκείνος με διαβεβαίωσε ότι δεν παίζει το σενάριο επανασύνδεσης, ότι έχει πάνω από ένα χρόνο που χώρισαν και ήταν κοινή απόφαση και ότι νιώθει μια ιδιαίτερη σύνδεση μαζί της, γιατί δίδαξαν πολλά ο ένας στον άλλο όσο ήταν μαζί. Όπως είπα, δεν δίνω συνέχεια στο θέμα, αλλά κάπου με ενοχλεί το γεγονός, ας πούμε, ότι δύο φορές το μήνα ή και παραπάνω θα βγούνε μαζί να τα πούνε ή θα επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς ή μέσω διαδικτύου.

Λυπάμαι, αλλά είμαι λίγο καχύποπτη. Δεν υποψιάζομαι απιστία, αλλά υποψιάζομαι ότι υποβόσκει ακόμα το ερωτικό. Η πρώην του έχει σχέση, αλλά την απέκτησε μετά από εκείνον, οπότε λέω μήπως γίνεται τώρα ένας πόλεμος: “με ξεπερνάς – σε ξεπερνώ” μεταξύ τους, κάνοντας αγώνα ποιος θα βρει σχέση πιο γρήγορα και θα δείξει πιο ευτυχισμένος μπροστά στον άλλον.

Δεν μπορώ να καταλάβω. Και μάλιστα, σε κάποια φάση εκείνος μου πρότεινε, μετά από προτροπή της πρώην του, να με γνωρίσει σε εκείνη, αλλά εγώ βρήκα πρόσχημα να το αποφύγω. Η αληθινή αιτία ήταν ότι δεν ήθελα να γίνω αντικείμενο αξιολόγησης από εκείνη (να με τσεκάρει, να δει αν ο πρώην καλός της βρήκε καλύτερη).

Επαναλαμβάνω, δυσκολεύομαι να καταλάβω μια τέτοια σχέση. Εννοώ, δεν ήταν και παντρεμένοι για 10-20 χρόνια ή/και με παιδιά στη μέση για να πεις: εντάξει, τους ενώνουν πολλά. Εκεί θα καταλάβαινα. Όμως για αυτήν την περίπτωση, η άποψή μου ειναι ότι φιλία μεταξύ πρώην ζευγαριού διατηρείται εάν (και μόνο εάν) είτε ο ένας από τους δύο ή και οι δύο έχουν την επανασύνδεση στο πίσω μέρος του μυαλού τους.

Τώρα, αν αυτό υπάρχει από μεριάς του ή από μεριάς της, δεν ξέρω. Επειδή είμαστε στην αρχή και τα υπόλοιπα μεταξύ μας είναι καλά, δεν το κάνω ζήτημα. Μια φορά είπα τη γνώμη μου κι αυτό ήταν.

Μακάρι να δείξει στην πορεία τι και πώς. Πείτε μου τις δικές σας γνώμες, τι πιστεύετε ότι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Χριστίνα Α.

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

© 2024 tlife.gr