Να προσέχεις …για να τον έχεις! 15 λάθη που μπορεί να κάνεις στην αρχή μιας σχέσης!

Εκεί, στην αρχή της σχέσης, πάνω στον ενθουσιασμό και στη χαρά μπορεί να κάνεις λάθη που θα κάνουν κακό στο παρακάτω. Παρασύρεσαι, βιάζεσαι, υπερβάλεις και αυτό μπορεί να έχει κόστος. Ψυχραιμία. Οι σχέσεις θέλουν ψυχραιμία και μέτρο σε κάποια πράγματα. Η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα είναι εδώ να μας βοηθήσει ώστε να μην παρεκτραπούμε στην αρχή και τα διαλύσουμε όλα. Ο λόγος σε εκείνη…

Ξεκινάμε μία σχέση με τις καλύτερες προοπτικές και με θετική διάθεση. Γενικότερα λέμε πως το πρώτο εξάμηνο είναι αυτό της γνωριμίας, είναι αυτό που φοράμε τα καλά μας ρούχα για να αρέσουμε ο ένας στον άλλον! Χρειάζεται να προχωρήσουμε και πέρα από αυτό, ώστε όταν αρχίζουμε να βάζομε “την καθημερινή μας” ενδυμασία, να είμαστε ακόμα αρεστοί, αποδεκτοί αλλά να δούμε και πως μπορούμε να πορευτούμε μαζί, έστω για κάποιο διάστημα…

Έχεις αναρωτηθεί πως μπορείς να αρχίσεις να σκιάζεις τη νέα σου σχέση; Δες παρακάτω πιθανά λάθη που μπορεί να κάνεις από την αρχή της σχέσης σου, λάθη που θα καθορίσουν την πορεία και την ποιότητά της!

1.Βιάζεσαι! Κρίνεις πολύ γρήγορα χρονικά αν πρόκειται για τον άνθρωπο της ζωής σου, μέσα από τον ενθουσιασμό της γνωριμίας σας. Χρειάζεται να το αφήσεις να “καθίσει” λίγο και να καθαρίσει το …ομιχλώδες τοπίο.

2.Εκθειάζεις το σύντροφο! Μπορεί να έχει όλα τα καλά του κόσμου, δεν λέω, δώσε όμως και πάλι χρόνο να γνωριστείτε. Σίγουρα δεν είναι τέλειος και όσο και αν σου το χαλάω, σίγουρα έχει και ελαττώματα!

3.Αναζητάς τη δέσμευση! Μην τον πνίγεις και θέλεις από τις αρχές σχεδόν να σε επιβεβαιώνει για το πόσο σε αγαπάει και πόσο πολύ σε θέλει!

4.Στηρίζεσαι στο σεξ! Μία σχέση χρειάζεται και επικοινωνία και άλλα πράγματα εκτός από το σεξ!

5.Στηρίζεσαι στην επικοινωνία! Η σχέση εκτός από επικοινωνία χρειάζεται και σεξ!

6.Θέλεις να είστε διαρκώς μαζί! Ο καθένας έχει ανάγκη από το χώρο και το χρόνο του. Διαφορετικά δεν έχει το οξυγόνο που του χρειάζεται για να αναπνεύσει. Η εξαρτητική συμπεριφορά κουράζει…

7.Ζηλεύεις και κάνεις σκηνές! Λέμε πως η ζήλια είναι το αλατοπίπερο της σχέσης, αν όμως με το καλημέρα δείχνεις στοιχεία τέτοια, το πιο πιθανό είναι να τον διώξεις.

8.Ανοίγεσαι πολύ γρήγορα! Κάθε τι χρειάζεται το χρόνο του. Άφησε και λίγο μυστήριο να πλανάται γύρω σου, άφησέ τον να ανακαλύψει και εκείνος κάποια πράγματα για εσένα. Σε ένα δώρο, η ιεροτελεστία να το ανοίξουμε και να αποκαλύψουμε το περιεχόμενό του πολλές φορές είναι αυτή που δίνει “αυτό το κάτι παραπάνω”.

9.Μιλάς διαρκώς για εσένα! Πάρε και μία ανάσα… Είναι η συνέχεια του παραπάνω και αναρωτιέμαι αν έχεις σκεφτεί τον πονοκέφαλο που αρχίζεις και του προκαλείς.

10.Τρέχεις να ικανοποιήσεις τις επιθυμίες του πριν εκείνος αισθανθεί ότι έχει ανάγκη αυτό που του προσφέρεις!

11.Τον περνάς από ανάκριση! Το πιο σίγουρο είναι πως θα τον βλέπεις όλο και …λιγότερο. Σχέση θέλει, όχι ανακριτικό απόσπασμα, άλλωστε το τι έχει κάνει στη ζωή του ερωτικά πριν από εσένα, δεν σε αφορά.

12.Τον τρελαίνεις στα μηνύματα, στα τηλέφωνα. Δεν χρειάζεται εξήγηση νομίζω!

13.Ζητάς τους κωδικούς από τα social media ή ελέγχεις με ποιους ή ποιες έχει επαφές. Μην ξεχνάς, είχε ζωή και πριν από εσένα, δεν θα τους κόψει όλους επειδή σε γνώρισε, σεβάσου την κοινωνική του ζωή.

14.Κάνεις αδιάκριτες ερωτήσεις! Δεν έχεις το δικαίωμα να εισβάλλεις τόσο γρήγορα στην προσωπική του ζωή, τι μισθό παίρνει, πληροφορίες γύρω από τα περιουσιακά του…

15.Θεωρείς πως “πρέπει” να γνωρίσεις το περιβάλλον του! Θέλεις να γνωρίσεις συγγενείς και φίλους για να “ελέγξεις” με ποιους θα του “επιτρέψεις” να συνεχίσει τις κοινωνικές επαφές…

Λάθος. Λάθη. Που πρέπει να προσέξεις, αν δεν θέλεις να τον δεις να στρίβει στη γωνία και να εξαφανίζεται.

Read More

And More