Ο Δρ.Θάνος Ασκητής γράφει για τη γυναικεία απιστία!

Όσο οι εποχές αλλάζουν, αλλάζουν και οι σχέσεις. Αλλάζουμε κι εμείς οι γυναίκες. Είμαστε πιο ανεξάρτητες, πιο δυναμικές, πιο απελευθερωμένες. Μήπως γίναμε και πιο άπιστες; Και τελικά τι είναι αυτό που οδηγεί μια γυναίκα στο να πάει με κάποιον άλλον άντρα; Ο Δρ. Θάνος Ασκητής απαντά στις πιο συχνές ερωτήσεις για τη γυναικεία απιστία.

Πόσο συχνά απιστούν οι γυναίκες;
Όπως γνωρίζουμε, ο άνθρωπος θεωρείται ον πολυγαμικό, που σημαίνει ότι και οι άνδρες αλλά και οι γυναίκες μπορούν να είναι εν δυνάμει άπιστοι. Παρατηρώντας την εξέλιξη στη σεξουαλική συμπεριφορά μέσα από την απελευθέρωση στις τελευταίες δεκαετίες, θα λέγαμε ότι η γυναικεία σεξουαλική συμπεριφορά έχει δεχτεί τις περισσότερες αλλαγές, καθώς η γυναίκα μιμείται τον άνδρα και τον αντιγράφει σε πολλά σημεία του, γίνεται πιο δυναμική, ανεξάρτητη, περισσότερο επιθετική, ενώ παράλληλα τον ανταγωνίζεται. Έτσι λοιπόν, μπαίνει στο χορό η απιστία, όπου η γυναίκα σήμερα φλερτάρει και κάνει την πρώτη κίνηση στη διεκδίκηση ενός άνδρα. Διεκδικεί περισσότερο, είναι περισσότερο ανεξάρτητη οικονομικά, έχει τις ίδιες δυνατότητες, όπως και ο άνδρας. Η απιστία της μπορεί να αφορά μία περιστασιακή ή πιο μακροχρόνια σχέση, είτε είναι παντρεμένη είτε πρόκειται για τη σταθερή της σχέση.

Ποιοι είναι οι πιο συχνοί λόγοι γυναικείας απιστίας;
1. Η γυναικεία απιστία στηρίζεται περισσότερο στην μη κάλυψη των αναγκών της από το σύντροφο:
-Ανάγκες συναισθηματικές
-Ανάγκες σεξουαλικές

Στις συναισθηματικές ανάγκες εντάσσονται η ασφάλεια που θέλει η γυναίκα να νιώθει από τον άνδρα που έχει δίπλα της, ο θαυμασμός του προς αυτές, ο σεβασμός, η εκτίμηση, η συναισθηματική του έκφραση προς αυτήν.

Στις σεξουαλικές ανάγκες εντάσσονται η σεξουαλική ικανοποίηση, αλλά και όλες οι ερωτικές συμπεριφορές που την τονώνουν συναισθηματικά. Θέλει δηλαδή από το σύντροφό της να νιώθει ποθητή, να την κολακεύει, να της δείχνει ότι για αυτόν είναι η μία και μοναδική σεξουαλική του παρτενέρ και σύντροφος. Γιατί, ποιος άνθρωπος είναι αυτός που δεν του αρέσει να τον κολακεύουν και να νιώθει ξεχωριστός;

2. Μια γυναίκα μπορεί να απιστήσει όταν νιώσει ότι ο άντρας της δεν την ποθεί όπως πρώτα ή όταν ξέρει ότι τα “θέλω” τους δεν είναι τα ίδια, όταν ξέρει ότι ασχολείται με άλλη γυναίκα και νιώθει παραμελημένη, τότε ο εγωισμός της και η αυτοεκτίμηση της δεν της επιτρέπουν να μείνει εκεί.

3. Υπάρχουν επίσης γυναίκες που απιστούν για να …απιστήσουν! Όπως αναφέραμε η ανθρώπινη φύση είναι πολυγαμική. Απλά η διαφορά με τους ανθρώπους είναι ότι έχουν ηθικούς κώδικες που μπορούν να τους κρατήσουν στη μονογαμία για χρονικά διαστήματα που βρίσκονται σε σχέση ή ακόμη και για όλη τους τη ζωή.

Ας μην ξεχνάμε λοιπόν πως η κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και αυτός είναι από μόνος του ένας λόγος να μη μπορούμε να προβλέψουμε το λόγο απιστίας της κάθε γυναίκας.

Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες δικαιολογίες για να κρύψουν την απιστία τους;
Η κάθε γυναίκα όπως και ο κάθε άντρας που θέλει να απιστήσει, μπορεί να σκεφτεί άπειρες δικαιολογίες. Είναι θέμα φαντασίας αλλά και πραγματικότητας. Ο συνδυασμός είναι αυτός που κάνει τη δικαιολογία πιστευτή.

Είναι πιο συχνό το φαινόμενο σε κάποιες ηλικίες;
Δεν θα έλεγα ότι είναι θέμα ηλικίας, θα έλεγα ότι σε κάθε ηλικία απλά διαφέρουν οι λόγοι. Στις πιο μικρές ηλικίες για παράδειγμα, ο λόγος είναι ίσως η επιβεβαίωση να κατακτήσουν πολλούς άντρες. Επίσης, είναι θέμα προσωπικότητας της κάθε γυναίκας. Μπορεί μια γυναίκα να θέλει να επιβεβαιώνεται συνεχώς, ανεξαρτήτου ηλικίας. Μπορεί να έχει σχέση και να είναι προκλητική αλλά και άπιστη.

Γιατί δεν χωρίζουν αλλά προτιμούν να έχουν παράλληλη σχέση;
Γιατί ο εραστής δεν θέλει σχέση, αυτός είναι ο πιο ισχυρός λόγος. Αν ο εραστής ήθελε τη γυναίκα να γίνει μόνιμη σύντροφός του, τότε η γυναίκα θα χώριζε. Δεν μπορεί όμως απλά να χωρίσει για να την απορρίψει ο άντρας της εξωσυζυγικής σχέσης.

Αληθεύει ότι μια γυναίκα για να φτάσει να χωρίσει πρέπει να έχει βρει τον επόμενο;
Αυτό ίσως ισχύει όταν μία γυναίκα έχει “βολευτεί” σε μια μακροχρόνια σχέση και ο χρόνος που έχει επενδύσει την δυσκολεύει να πάρει την απόφαση, αφού υπάρχει το ενδεχόμενο να μείνει μόνη αρκετό καιρό. Θα πάρει την απόφαση πιο εύκολα όταν βρεθεί κάτι καινούριο στη ζωή της που θα την ενθουσιάσει αλλά και που θα είναι έτοιμο για σχέση.

/

Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας 210 7.79.79.79 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00)
www.askitis.gr

Read More

And More