Όταν η Carrie συνάντησε τον Mr Big

Μια σχέση πάθους, μια σχέση λάθους, μια σχέση με πολλά διαλείμματα… που κατέληξε σε γάμο. Υπάρχει το “happy end” ή απλά υπάρχουν τα σίριαλ που μας εγκλωβίζουν;

Αλήθεια, τι είναι αυτό που κρατά μια γυναίκα σε μια σχέση η οποία από ένα σημείο και μετά δεν την ικανοποιεί; Με έναν σύντροφο που ενώ αρχικά έδειχνε ενθουσιασμένος στο κρίσιμο σημείο μένει στάσιμος και δεν προχωράει στο “για πάντα μαζί;”.
Η Carrie το έζησε το δράμα της κανονικά. Ο άντρας της ζωής της ανίκανος να δεσμευτεί για αμέτρητα επεισόδια. Και η αγαπημένη πρωταγωνίστρια… αναγκάστηκε να γνωρίσει αρκετούς άντρες για να τον ξεπεράσει, αλλά τελικά δεν τον ξεπέρασε ποτέ. Ό, τι κι αν έκανε, στο τέλος συνειδητοποιούσε πως δεν είχε φύγει ποτέ από μέσα της. Έρωτας ή πληγωμένος εγωισμός; Ο άντρας της ζωής της ή μια γυναίκα που δεν δέχεται να την απορρίπτουν;
Το σίγουρο ήταν πως η σχέση δεν περπατούσε. Ο Mr Big είχε θέμα. Φοβία δέσμευσης; Δεν ξέρω. Αφού παντρεύτηκε. Δεν μπορούσε να εμβαθύνει σε μια σχέση, να αφεθεί, να ανοιχτεί; Ίσως.
Σύμφωνα με την ψυχολόγο Μάγδα Δασκαλάκη ο άντρας που δεν δεσμεύεται έχει τους λόγους του.
“Φοβάται ότι η σχέση δεν θα πάει καλά”. Αυτό μπορεί να έχει να κάνει με απογοητεύσεις που είχε στο παρελθόν (βλ. ήδη έναν αποτυχημένο γάμο) ή μπορεί η Carrie, ο χαρακτήρας της να μην του παρείχε την ασφάλεια που ήθελε. Ενώ η χαμηλών τόνων πιτσιρίκα που παντρεύτηκε (κάπου ενδιάμεσα) να το έκανε.
“Νιώθει ότι όλα γίνονται γρήγορα. Από πρωταγωνιστές των εξελίξεων γίνονται παρατηρητές”. Και ο χαρακτήρας της αγαπημένης Carrie… έτρεχε. Ήταν αρκετά δυναμική και αρκετά απαιτητική για να την κουμαντάρει. Κι ο Mr Big είχε μάθει αλλιώς. Χωρίς δυσκολίες, στα εύκολα, στα σίγουρα, στα συνηθισμένα.
“Είναι ο τύπος του άντρα που είναι ερωτευμένος με την ιδέα του έρωτα και όχι με το άτομο!”. Και αν κρίνουμε από το πόσες παράλληλες “φίλες” είχε στην αρχή της σχέσης τουλάχιστον, καταλαβαίνεις πως έχεις να κάνεις με έναν άντρα που θεωρεί τον έρωτα διασκέδαση και σίγουρα όχι κάτι που θέλει κόπο, προσπάθεια, δουλειά.
Τα κατάφερε
Η Carrie όμως τα κατάφερε. Ή μάλλον, αφού τον παράτησε, αφού πήρε το δρόμο της για το Παρίσι με έναν νέο έρωτα, αφού την πήρε την απόφασή της, αφού εκείνος ένιωσε ότι την έχασε, αφού την έχασε, τότε “ξύπνησε”. Έτσι είναι οι άνθρωποι. Πρέπει να χάσουν κάτι για να το εκτιμήσουν.
Και γύρισε… γονυπετής!
Και η Sex & the city φίλη τον δέχτηκε με δάκρυα χαράς. Καλώς; Κακώς; Η δεύτερη ταινία θα δείξει…
Happy End
Μπορεί να έμεινε μπουκάλα με το Vivienne Westwood νυφικό στον υπερπαραγωγή γάμο που είχε οργανώσει αρχικά, όμως τον παντρεύτηκε τελικά. Τα κατάφερε θα έλεγες.
Μήπως όμως αυτά γίνονται μόνο στα σίριαλ; Μήπως αυτά τα σίριαλ είναι που μας έχουν “εγκλωβίσει” και οι ανάγκες μας έχουν κάτι παράλογες ρομαντικές απαιτήσεις; Μήπως ο πρίγκιπας υπάρχει μόνο στα παραμύθια και στις ρομαντικές κομεντί; Μήπως έχουν δίκιο τα αγόρια που φωνάζουν ότι αυτές οι ταινίες μας έχουν καταστρέψει;
Όχι! Όχι, όχι, όχι… Η Carrie παντρεύτηκε τον Mr Big και το ίδιο μπορεί να συμβεί και στη ζωή. Μπορεί. Δεν είναι απαραίτητο, αλλά μπορεί.
Το σημείο κλειδί όμως είναι το ότι η “φίλη” μας πρωταγωνίστρια έφυγε. Το πήρε το μυαλό της από εκεί. Μόνον τότε γύρισε ο κύριος… Κατάλαβες;
Της Ξένιας Ιωάννου
Με την πολύτιμη συνεργασία της ψυχολόγου, Μάγδας Δασκαλάκη

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. LIKE!!!

  2. RESPECT!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More