Ποιος είναι ο ιδανικός άντρας;

Εκτίμηση και ειλικρίνεια είναι τα ελάχιστα που αποζητούν οι σύγχρονες Ελληνίδες από τη σχέση τους” σύμφωνα με την ψυχολόγο Στέλλα Αργυρίου.

Μία σειρά υποκειμενικών χαρακτηριστικών συμπληρώνουν την golden list του ιδανικού συντρόφου και κατ’ επέκταση συζύγου, με δημοφιλέστερα τα εξής:

-Ο “χιουμορίστας”

Δεν χρειάζεται να είναι κωμικός στο επάγγελμα, αλλά μια καλή δόση χιούμορ, ιδιαίτερα σε εκείνες τις ημέρες που όλα σου φαίνονται γκρίζα είναι ιδανική για να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να ξεπροβάλλουν οι πρώτες ακτίνες ηλίου που θα σε βοηθήσουν να δεις τα πράγματα και πάλι αισιόδοξα. Το γέλιο είναι έτσι κι αλλιώς αποδεδειγμένα ένα συστατικό που συμβάλλει στη διατήρηρη της καλής ψυχικής υγείας, αλλά τελικά και ενός επιτυχημένου γάμου.

-Ο πιστός σου θαυμαστής

Δεν έχει σημασία αν είσαι η όχι η Μόνικα Μπελούτσι, σημασία έχει ο άνθρωπος που είναι στο πλευρό σου να σε βλέπει και να σε κάνει να αισθάνεσαι ακαταμάχητη. Σύμφωνα με έρευνες, όταν η γυναίκα αισθάνεται ποθητή από το σύζυγο ή το σύντροφό της, ο γάμος ή η σχέση αντίστοιχα έχει καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης.

-”Έφηβος” για πάντα

Η σχέση με έναν αιώνιο έφηβο με το σύνδρομο του Πήτερ Παν φαινομενικά μόνο σε προβλήματα και μπελάδες μπορεί να οδηγήσεις. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι γυναίκες που θεωρούν αυτό το χαρακτηριστικό ιδιαίτερα γοητευτικό, από τη στιγμή που τις κρατά διαρκώς σε εγρήγορση και “ζωντανές”.

-Ο “ευρωπαίος”

Η σύγχρονη γυναίκα φαίνεται τελικά πως απαιτεί τον προσωπικό της χώρο μέσα στη σχέση. Το να είσαι σε σχέση με έναν άντρα δεν σημαίνει πως πρέπει να παραμερήσεις την προσωπικότητά σου και να μετατραπείς σε πειθήνιο όργανό του. Πραγματικά η ελευθερία μέσα στη σχέση είναι ένας καλός τρόπος απόκτησης εμπιστοσύνης. Το να έχει ο καθένας τους δικούς του ρυθμούς είναι δείγμα ωριμότητας και ευαισθησίας στις ανάγκες σου και όχι αδιαφορίας.

-Το καλό παιδί

Πρόσφατη έρευνα από το British Journal of Psychology έδειξε ότι είναι στη φύση της γυναίκας να συγκινείται από συντρόφους ευαίσθητους και ευγενικούς, εφόσον σε αυτούς βλέπει τον πατέρα των παιδιών της.

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω αλλα δεν ειμαι τόσο σίγουρη για το ”Ευρωπαίος”. Είναι κακό που εγώ θα τον προτιμούσα λατίνο? Λένε πώς εκτός απο τέλειοι εραστές είναι και πολύ πιστοί στις γυναίκες τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More