Πώς αντιδρά το κάθε ζώδιο στην απιστία…

Η απιστία σε κάθε περίπτωση είναι τραυματική. Με λίγα λόγια, μην σου τύχει. Ο κάθε άνθρωπος όμως αντιδρά διαφορετικά, η αλήθεια είναι. Για κάποιους λοιπόν είναι μια ιδιαίτερα οδυνηρή κατάσταση που μπορεί να αφήσει για μεγάλο διάστημα τα ίχνη του πόνου, ενώ για κάποιους άλλους μπορεί να είναι σχετικά πιο εύκολο, ακόμη και να την συγχωρήσουν και να συνεχίσουν μαζί την πορεία τους. Η κάθε ιστορία είναι διαφορετική και σίγουρα, δεν απιστούμε όλοι για τους ίδιους λόγους. Γι’ αυτό και όταν οι άνθρωποι ή οι καταστάσεις το επιτρέπουν, μπορεί να ξεπεραστεί και να σταθεί ακόμη και αφορμή για να δέσει ακόμη περισσότερο το ζευγάρι και τη σχέση τους. Τι έχει να μας πει η αστρολογία σχετικά με αυτό; Πώς αντιμετωπίζει το κάθε ζώδιο την απιστία;

ΚΡΙΟΣ
Δεν είναι καθόλου εύκολο για έναν Κριό να αποδεχτεί ότι ο σύντροφός του τον πρόδωσε. Το αντιλαμβάνεται ως προδοσία και πονάει ιδιαίτερα. Πραγματικά, ένας Κριός μπορεί να γονατίσει κυριολεκτικά από τον ψυχικό πόνο που νιώθει σε ανάλογη περίπτωση. Λειτουργεί πάντα σαν να “έπεσε” από τον ουρανό, η αλήθεια όμως δεν είναι πάντα έτσι. Υπάρχουν περιπτώσεις, που μπορεί να έβλεπε όλα τα σημάδια αλλά να μην ήθελε με τίποτα να παραδεχτεί την αλήθεια. Όταν λοιπόν η αλήθεια έρχεται και τον βρίσκει, εκείνος αρνείται να την αποδεχτεί. Στην αμέσως επόμενη φάση, θα προσπαθήσει να ξεπεράσει την προηγούμενη σχέση μέσα από πολλές και σύντομες γνωριμίες.

src=/files/Image/SxeseisKaiSex/2015/ASTROLOGIA/02/banner_provlepseis.jpg

ΤΑΥΡΟΣ
Για τον Ταύρο, τα πράγματα είναι πιο απλά. Φυσικά και θα στεναχωρηθεί αλλά δεν θα επιτρέψει στον εαυτό του να πέσει σε κατάθλιψη. Θα το φιλοσοφήσει το θέμα. Εξάλλου είναι πάντα έτοιμος για κάθε πιθανή εξέλιξη. Θα εξετάσει όλα τα στοιχεία που έχει στα χέρια του και θα σκεφτεί πολύ ψύχραιμα την επόμενη κίνησή του. Συνήθως όμως είναι απόλυτος και δεν δίνει εύκολα άλλη ευκαιρία στον σύντροφό του. Προτιμά να κόψει κάθε επαφή με το παρελθόν και να προχωρήσει μπροστά.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Ο Δίδυμος, όσο κι αν φαίνεται αλλά και είναι ανεκτικός σε πολλά, στο θέμα της απιστίας δεν θα φανεί πολύ “ανοιχτόμυαλος”. Εκτός κι αν την απιστία την διέπραξε εκείνος. Θα θελήσει όμως να κάτσει να συζητήσει με τον σύντροφό του τι έφταιξε και οδηγήθηκε εκεί και θα προσπαθήσει να εξετάσουν από κοινού τις επιλογές που έχουν. Το θέμα όμως είναι ότι δύσκολα ξεχνά ή συγχωρεί, εκτός κι αν η σχέση που είχαν είναι εξαιρετικά σημαντική για εκείνον και πιστεύει ότι θα χάσει περισσότερα από ό, τι θα κερδίσει με έναν χωρισμό.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Φυσικά, μόνο προσωπικά και κατάκαρδα μπορεί να το πάρει ένας Καρκίνος. Θα “πενθήσει” σιωπηλά, θα πονέσει βαθιά και όλη αυτή η κατάσταση θα σταθεί αφορμή για να περάσει μια νέα κρίση ταυτότητας και επαναπροσδιορισμού στη ζωή του. Η αυτοπεποίθησή του κλονίζεται και στέκεται αφορμή για να θυμηθεί ό, τι άλλο δυσάρεστο του έχει συμβεί στο παρελθόν της ερωτικής του ζωής. Όχι ότι δεν το είχε υποψιαστεί από πριν, εξάλλου πάντα η καχυποψία του τον προετοίμαζε για μια ανάλογη κατάσταση. Ακόμη κι αν προσπαθήσει να συγχωρήσει το σύντροφο που τον απάτησε, δεν θα καταφέρει ποτέ να το ξεχάσει και θα είναι μια πληγή που ανά πάσα στιγμή, κινδυνεύει να αρχίσει πάλι να αιμορραγεί.

ΛΕΩΝ
Αν συμβεί κάτι ανάλογο στη ζωή ενός Λέοντα, το πλήγμα στην αυτοπεποίθησή του και στην περηφάνια του είναι πολύ μεγάλο. Δεν θα μπει καν στον κόπο να κατανοήσει τα γιατί και τα πως έσπρωξαν το σύντροφό του στο απονενοημένο αυτό διάβημα. Απλά, δεν θέλει να γεύεται την αίσθηση τέτοιων συναισθημάτων και άμεσα θα γυρίσει οριστικά την πλάτη του στο παρελθόν. Το καλό για εκείνον είναι ότι πολύ σύντομα μπορεί να ορθοποδήσει και να θεωρήσει ότι… απλά, κακό του κεφαλιού του άλλου γι’ αυτό που έχασε από τη ζωή του. Για εκείνον η ζωή είναι πολύτιμη και δεν αξίζει κάποιος να τη μαυρίζει με δυσάρεστες σκέψεις ή να αναλώνεται σε σχέσεις που δεν αξίζουν σε βάθος χρόνου.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Εδώ στα καλά του ο Παρθένος και ξεψειρίζει την κάθε λεπτομέρεια μέσα στη σχέση του, πόσω μάλλον να υποψιαστεί ή, ακόμη χειρότερα, να επιβεβαιώσει μια απιστία από την πλευρά του συντρόφου του. Φυσικά και δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχίσει ή να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία κι αυτό γιατί ξέρει πολύ καλά τον εαυτό του. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, δεν θα μπορέσει ποτέ ξανά να απολαμβάνει ανέμελες στιγμές με το ταίρι του. Η εμπιστοσύνη του κλονίστηκε συθέμελα και ο επίλογος γράφτηκε με μαύρα γράμματα.

ΖΥΓΟΣ
Δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνει ή τουλάχιστον δεν υποψιάζεται, αλλά δύσκολα θα κάτσει να αντιμετωπίσει την αλήθεια. Ή που ο σύντροφός του θα του το πει κατάμουτρα ή που θα έχει περάσει αρκετός καιρός και δεν θα αντέχει άλλο να κρύβεται από τον ίδιο του τον εαυτό. Όταν όμως το επιβεβαιώσει, θα πληγωθεί βαθιά και η ανασφάλειά του θα χτυπήσει κόκκινο. Παρ’ όλα αυτά, αν υπάρχει κάποιος που σύντομα μπορεί να αναρρώσει από ένα τέτοιο “χτύπημα”, αυτός είναι σίγουρα ένας Ζυγός. Υπάρχουν περιπτώσεις μάλιστα που μπορεί να κάνει τον ανίδεο και ταυτόχρονα να έχει προχωρήσει κι εκείνος σε διπλό ταμπλό…

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ήταν πάντα έτοιμος από καιρό. Φυσικά και το περίμενε πως κάποια στιγμή θα συνέβαινε και αυτό. Ποτέ δεν πίστεψε ότι όλα τα ωραία κρατούν για μια ζωή, παρ’ όλα αυτά όταν τελικά εξακριβώνει το τι συνέβη, λειτουργεί σαν να έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του. Τότε θα θυμηθεί όλα τα ωραία της κοινής τους ζωής και θα απορεί πως συνέβη αυτό σε εκείνον. Οπωσδήποτε, δεν είναι ο άνθρωπος που μπορεί ποτέ να συγχωρέσει μια απιστία και αν κάνει το λάθος εκείνος ή ο σύντροφός του, να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση τους, μαύρο φίδι που τους έφαγε… Μια ζωή θα του χτυπά γι’ αυτό που έγινε και θα γίνει πραγματικά η σκιά του στο να τον παρακολουθεί και να τον υποπτεύεται.

ΤΟΞΟΤΗΣ
“Ο αναμάρτητος, πρώτος το λίθο βαλέτω”. Καταλαβαίνει τις ανθρώπινες αδυναμίες και ξέρει να συγχωρεί. Ε, όπως κάθε κοινός θνητός, δεν θα πετάξει και από τη χαρά του αν μάθει ότι του φόρεσαν λοφίο. Αλλά δεν νιώθει να απειλείται ούτε η αυτοπεποίθησή, ούτε η περηφάνια του. Ξέρει πώς να το διαχειριστεί αρκετά πολιτισμένα, ακόμη και να το συζητήσει με το σύντροφό του για να δει που βρίσκεται και το δικό του μερίδιο ευθύνης. Αν η σχέση είναι σοβαρή, μπορεί ακόμη και να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, χωρίς να κρατάει κακίες και να του το χτυπάει κάθε τρεις και λίγο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Για έναν Αιγόκερω, είναι να μη ραγίσει το γυαλί. Άπαξ και έγινε η στραβή, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για επιστροφή στην αρχική κατάσταση. Το θέμα της εμπιστοσύνης είναι το χρυσό κλειδί για οποιαδήποτε σχέση του Αιγόκερου, πόσω μάλλον μιας τόσο προσωπικής. Ακόμη κάτι πολύ σημαντικό για εκείνον είναι το πόσοι άλλοι το ξέρουν. Η κοινωνική του εικόνα είναι εξίσου σημαντική και η περηφάνια του δεν τον αφήνει να συγχωρήσει τέτοιου είδους στραβοπατήματα. Μπορεί να μην αφήσει να φανεί το πόσο πολύ πόνεσε αλλά μέσα του περνάει μεγάλη συναισθηματική κρίση.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Όσο άνετος και φιλικός κι αν δείχνει, στο θέμα της απιστίας λειτουργεί πολύ διαφορετικά και πληγώνεται σε διαφορετικό επίπεδο από ότι οι άλλοι. Το κυριότερο είναι ότι ο σύντροφός του δεν το συζήτησε μαζί του και δεν του είχε ήδη πει σε τι δεν πήγαινε καλά η σχέση τους. Είναι ικανός να ανεχτεί πολλά, εξάλλου συνήθως το ξεκαθαρίζει από την αρχή σε όλες τις σχέσεις του, πως αν είναι να υπάρξει τρίτο άτομο θέλει μόνο να το ξέρει, όπως κι εκείνος, αν μπει ποτέ στον πειρασμό, θα έρθει και θα το συζητήσει. Η έλλειψη εμπιστοσύνης για εκείνον, σε αυτό το σημείο εστιάζεται. Παρ’ όλα αυτά, δύσκολα θα δώσει δεύτερη ευκαιρία στη σχέση αλλά οπωσδήποτε, όταν περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, θα θελήσει να παραμείνει φίλος.

ΙΧΘΕΙΣ
Το “ψαράκι” μας θα πέσει σε μαύρη κατάθλιψη. Ο ψυχικός του πόνος είναι μεγάλος και επίσης οδυνηρή είναι η αίσθηση της απόρριψης που νιώθει. Εκεί όμως που τον βλέπεις στα πατώματα και μπορεί να σκέφτεσαι όλα τα πιθανά δραματικά σενάρια για εκείνον, άνετα μπορεί να σε ξαφνιάσει και “τσουπ” να έχει ήδη μπει σε μια άλλη σχέση. Ευτυχώς για εκείνον, η αίσθηση της αυτοσυντήρησης είναι μεγάλη, αλλιώς δεν θα μπορούσε να επιβιώσει με τη συναισθηματική ανασφάλεια που τον διακατέχει. Ακόμη όμως κι αν κάνει πως δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στο πρόσωπο που τον ενδιαφέρει, είναι ζήτημα χρόνου και αργά ή γρήγορα οι ρόλοι στο παιχνίδι της απιστίας θα αντιστραφούν!

Read More