Πώς μπορεί το καλοκαίρι να βοηθήσει τη σχέση σου

Άλλο ένα ιδιαίτερο, περίεργο καλοκαίρι. Μετά από έναν δύσκολο χειμώνα. Παρόλα αυτά, ο ήλιος, η θάλασσα, αλλάζουν τη διάθεσή μας, νιώθουμε καλύτερα, λίγο πιο ξέγνοιαστοι και όλο αυτό μπορεί να ωφελήσει εσένα, αλλά και τη σχέση σου φυσικά. Η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα γράφει για όλα όσα μπορεί να προσφέρει το καλοκαίρι και να έρθουμε πιο κοντά με τον σύντροφό μας.

-Κοινός χρόνος: Χρόνος που επωφελείται από τις διακοπές μας αλλά και από την καλοκαιρινή διάθεση που με την μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας μας επιτρέπει να κάνουμε περισσότερα μαζί.

-Παιχνιδιάρικη διάθεση: Όλοι μας νιώθουμε πιο ανάλαφροι και περισσότερο έτοιμοι να “παίξουμε” όπως κάναμε κάποτε! Ένα μήνυμα, ο ερωτικός λόγος, μία ερωτικά υποσχόμενη διάθεση…

-Μοίρασμα: Μοιραζόμαστε σκέψεις, απόψεις αλλά και τις εντυπώσεις από μία ταινία για παράδειγμα.

-Κάνουμε πράγματα που κάναμε κάποτε: Ένα θερινό σινεμά, μια βόλτα στη θάλασσα, έναν περίπατο…

-Ενέσεις ερωτικής διάθεσης: Καιρός να θυμηθούμε ότι είμαστε ακόμη ερωτικό και όχι φιλικό ζευγάρι! Ας παίξουμε ερωτικά, ας περπατήσουμε χεράκι χεράκι στην ακροθαλασσιά, ας κάνουμε ένα αισθησιακό μασάζ ο ένας στον άλλον.

-Σεξουαλική διάθεση: Αν και τώρα που υπάρχει χαλαρότητα και περισσότερος κοινός χρόνος, δεν τονώσουμε την σεξουαλική μας όρεξη ο ένας για τον άλλον, μάλλον θα χρειαστεί να αναρωτηθούμε γιατί εξακολουθούμε και είμαστε μαζί! Αν και τώρα με την πιο μαυρισμένη επιδερμίδα, το πιο ερωτικό και αποκαλυπτικό ντύσιμο, δεν τα καταφέρουμε, μάλλον τα πράγματα είναι δύσκολα για εμάς…

-Ας θυμηθούμε παλαιότερες χαρούμενες καλοκαιρινές στιγμές: Η αλήθεια είναι πως στο πέρασμα του χρόνου συνήθως ξεχνάμε τις καλές μας στιγμές και εστιάζουμε στη γκριζωπή και ρουτινιάρικη καθημερινότητα. Ας επαναφέρουμε λοιπόν κάποιες καλοκαιρινές αναμνήσεις στη μνήμη μας και ας επιτρέψουμε στον εαυτό μας να τις ξαναζήσει.

-Κοινωνικές ενέσεις: Είναι γεγονός πως το καλοκαίρι μας είναι πιο εύκολο να βρεθούμε με φίλους που έχουμε καιρό να δούμε μέσα από την πιο “ανοιχτή” μας διάθεση! Άλλωστε, όλοι μας καταλαβαίνουμε ξεκάθαρα πια τα οφέλη των κοινωνικών συναναστροφών και πόσο μας επηρεάζουν θετικά, μέσα από μία αίσθηση πληρότητας, αποδοχής και χαλάρωσης!

-Κοινό πλάνο ζωής: Μπορούμε να σχεδιάσουμε το πώς θέλουμε να είμαστε με τη νέα σεζόν, να αποφύγουμε κουραστικές καταστάσεις που μας ρουφούν ενέργεια και να δώσουμε μία πιο πολύχρωμη και χαρούμενη νότα μέσα από κοινούς στόχους και πλάνα…

-Και προσωπικός χρόνος: Ναι, χρειαζόμαστε και προσωπικό χρόνο! Δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε όλο το 24ωρο μαζί, χρειάζεται να “λείψει” και λίγο ο ένας στον άλλον αλλά και να νιώθουμε έναν αέρα ελευθερίας στη σχέση μας για να μπορεί να αναπνέει, να ανανεώνεται και να μην πεθάνει από …ασφυξία!

Read More

And More