Γιατί η Gen X κάνει περισσότερο σεξ;

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποια γενιά κάνει το περισσότερο σεξ; Και ποια το λιγότερο; Ζητήσαμε από τους ειδικούς να εξετάσουν εάν η Generation X, οι millennials ή οι Generation Zs είναι οι πιο σεξουαλικά ενεργοί και οι λόγοι πίσω από αυτό.

Πρόσφατα έχουν ξεσπάσει αρκετές διαφωνίες στα social media για το ποια γενιά κάνει το περισσότερο σεξ. Το σεξ ήταν ένα θέμα ταμπού, αλλά τώρα πια άνθρωποι κάθε γενιάς μιλούν γι’ αυτό ασύστολα και σε ένα πολύ πιο οικείο επίπεδο. Για παράδειγμα, άτομα μέσης ηλικίας ή μετά την εμμηνόπαυση μπορεί να κάνουν καλύτερο σεξ από νεότερους ενήλικες και να έχουν μεγαλύτερη επιθυμία να εξερευνήσουν σεξουαλικά.

Έτσι λοιπόν, αποφασίσαμε να μάθουμε αν είναι η Gen Χ (αυτοί που γεννήθηκαν στις δεκαετίες του 1960 και 1970), η Gen Ζ (αυτοί που γεννήθηκαν στα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000) ή οι millennials (αυτοί που γεννήθηκαν στο Δεκαετία του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990) αυτοί που κάνουν το περισσότερο – και το λιγότερο – σεξ και γιατί.

Ας μιλήσουμε για το σεξ

Η υγιής σεξουαλική ζωή είναι σημαντική για τους περισσότερους. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2022, το σεξ χρησιμεύει ως εργαλείο για να μεταφέρει έναν συγκεκριμένο σκοπό, όπως το αίσθημα ασφάλειας σε μια σχέση, και δίνει τη δυνατότητα και στους δύο συντρόφους να διαπραγματευτούν και ακόμη και να διορθώσουν μια σχέση που βρίσκεται σε κρίση.

Ποιος κάνει το περισσότερο σεξ;

Σύμφωνα με έρευνες, η γενιά που κατέχει τα πρωτεία είναι η Generation X. Παρά το γεγονός ότι είναι στα 40 και στα 50 τους, αυτή η γενιά κάνει πιο συχνά σεξ από τους νεότερους της. Η αλήθεια είναι ότι η Γενιά Χ αισθάνεται λιγότερη ντροπή και ενοχές γύρω από το σεξ, κάτι που τους βοηθά να εκφράζουν πιο ελεύθερα τις επιθυμίες τους στους συντρόφους τους.

Ποιος κάνει το λιγότερο σεξ;

Οι Gen X μπορεί να είναι πολυάσχολοι, αλλά σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2020 περισσότεροι νέοι ενήλικες ηλικίας 18 έως 34 ετών αντέχουν χωρίς σεξ. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η σεξουαλική αδράνεια για έως και ένα χρόνο μεταξύ των ανδρών αυξήθηκε από 19% σε 31% κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών και αυτό το ποσοστό σχεδόν διπλασιάστηκε στις γυναίκες.

Παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος της Gen Z είναι σε μια ηλικία που θα φανταζόμασταν ότι θα ήταν πιο σεξουαλικά ενεργοί, αυτό δεν ισχύει. Στην πραγματικότητα η Generation Z κάνει το λιγότερο σεξ αυτή τη στιγμή, αλλά όχι για τους λόγους που νομίζετε.

Αυτή η γενιά είναι σε μια ενδιαφέρουσα φάση σεξουαλικά. Η ψυχική υγεία έχει έχει επιβαρυνθεί, η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει αυξηθεί και η χρήση dating apps είναι ένα κανονικό μοτίβο συμπεριφοράς. Φαίνεται επίσης να υπάρχει αύξηση των προβλημάτων άγχους με τη Generation Z.

Επιπλέον, αυτή η γενιά ενηλικιώνεται σε μια εποχή όπου υπάρχει μια επανάσταση των φύλων, επομένως εξακολουθούν να καταλαβαίνουν πώς ταυτίζονται, καθώς και τι επιθυμούν σεξουαλικά. Και είναι καλό κανείς να αφιερώνει χρόνο για να καταλάβει καλύτερα ποιος είναι και τι θέλει.

Φωτογραφίες: iStock

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164