Γιατί οι γυναίκες δεν έρχονται σε οργασμό;

Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη εξηγεί τους λόγους που μπορεί μια γυναίκα να μην φτάνει σε οργασμό και δίνει κάποιες συμβουλές που θα βοηθήσουν…

Καταρχήν, θα πρέπει να αποκλείσουμε τους οργανικούς-λειτουργικούς παράγοντες, δηλαδή να υπάρχει στην ανατομία του σώματός της είτε στην υγιεινή της περιοχή κάποιο πρόβλημα. Αυτό είναι θέμα γιατρού όμως που πρέπει να το ψάξει. Αν λοιπόν αποκλείσουμε το να είναι οργανικοί-λειτουργικοί παράγοντες, όπως επίσης και το να μην έχει αισθήματα για τον ερωτικό της σύντροφο πλέον, μια γυναίκα μπορεί να μην έχει οργασμό για τους εξής λόγους:

1. Να έχει ενοχικό σύνδρομο λόγω αυστηρής ηθικοπλαστικής και θρησκόληπτης ανατροφής.

2. Να έχει τραυματική εμπειρία λόγω βιασμού, κακοποίησης ή και απλής παρενόχλησης.

3. Να έχει μια αποτυχημένη αρχή, δηλαδή η πρώτη επαφή να υπήρξε μια πλήρης αποτυχία και να ξεκίνησε στραβά.

4. Να έχει ψυχολογικά προβλήματα όπως αγχώδη διαταραχή, κατάθλιψη κ.α.

5. Να είναι υπερβολικά σεμνότυφη και συνεσταλμένη.

6. Να έχει ο ερωτικός σύντροφος έλλειψη εμπειρίας και ικανότητας να την ερεθίσει και να την οδηγήσει στη συνέχεια στον οργασμό.

7. Ένας παράγοντας που μας κάνει να μην έχουμε οργασμό είναι το κακό timing, δηλαδή να υπάρχει πίεση, να υπάρχει κούραση, να υπάρχει βιασύνη, να υπάρχει θόρυβος, να υπάρχουν άλλοι άνθρωποι κοντά μας και να φοβόμαστε ότι θα μας ακούσουνε ή θα μας δούνε. Αυτό μας κάνει να μην μπορούμε να ολοκληρώσουμε.

Μερικές Συμβουλές…
Καταρχήν αν διαβάσετε αυτά και δεν βρίσκετε απάντηση στο δικό σας πρόβλημα, θα πρέπει να μιλήσετε με ειδικό, έτσι ώστε να ανακαλύψετε τι είναι αυτό που κρύβετε μέσα σας και σας μπλοκάρει και να μπορέσετε να το αντιμετωπίσετε έγκαιρα και σωστά. Διότι μία από τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής, είναι η κορύφωση του συναισθήματος που νιώθουμε στην ψυχή μας και που περνάει στο σώμα μας.

Είναι λοιπόν κρίμα μία γυναίκα να μην μπορεί να χαρεί με το σώμα της τον οργασμό. Θα πρέπει για κάθε ένα από αυτά λοιπόν να το δει διαφορετικά αν τις φταίνε ψυχολογικοί παράγοντες ή αν της φταίει ένα κακό μεγάλωμα θα πρέπει να πάει να το αντιμετωπίσει, να το δουλέψει, να το ξεπεράσει.

Επίσης να βοηθήσει τον ερωτικό της σύντροφο να καταλάβει αν δεν είναι ικανός ότι θα πρέπει να κάνουνε και οι δυο μαζί μια προσπάθεια ώστε να ευχαριστιέται και ο ένας και ο άλλος.

Ή αν μιλάμε για εξωτερικούς παράγοντες να προσπαθεί οι συνθήκες υπό τις οποίες έρχεται σε επαφή να είναι τέτοιες που να μην την μπλοκάρουν αλλά αντίθετα να την διευκολύνουν: ρομαντισμός, προκαταρκτική ρομαντική διάθεση και καλές συνθήκες, έξοδος, φαγητό, ρομαντική ατμόσφαιρα η οποία διευκολύνει τη λίμπιντο και στη συνέχεια αρκετή τρυφερότητα έτσι ώστε μετά η κορύφωση να μπορέσει να έρθει αβίαστα.

Read More

And More