Η Νaomi Watts υποστηρίζει πως το σεξ μετά την εμμηνόπαυση γίνεται όλο και καλύτερο

Η Naomi Watts δεν είναι από εκείνες τις γυναίκες που αποφεύγουν τις συζητήσεις γύρω από την εμμηνόπαυση. Και γιατί να το κάνει άλλωστε; Πρόσφατα, η ηθοποιός αποκάλυψε πως ανήκει στις γυναίκες που είχαν να αντιμετωπίσουν την πρόωρη εμμηνόπαυση, από την ηλικία μάλιστα των 36 ετών. Θυμάμαι είχε αναφέρει πως οι ψυχικές και σωματικές επιπτώσεις, όπως είναι οι ξαφνικές εναλλαγές στην διάθεση, οι εξάψεις, οι ημικρανίες, την επηρέασαν έντονα. «Το να περάσεις την εμμηνόπαυση σε τόσο νεαρή ηλικία δεν ήταν εύκολο, ειδικά σε μια εποχή που οι διαθέσιμες πληροφορίες για αυτό το φαινόμενο ήταν λιγοστές», υπογράμμιζε σε συνέντευξή της στην βρετανική έκδοση του περιοδικού Hello!. «Ένιωθα εκτός ελέγχου διαρκώς».

Παρόλα αυτά η ηθοποιός, 54 πλέον ετών, δεν έχει αναφερθεί μόνο στα αρνητικά στοιχεία της εμμηνόπαυσης. Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας της σε μια εκδήλωση ευεξίας με τίτλο “Unlocking Intimacy: Navigating Passion in Midlife” στο Hamptons, η Watts αποκάλυψε πως πιστεύει ότι το σεξ με τον σύζυγό της, Billy Crudup, έχει βελτιωθεί από την στιγμή που μπήκε στην εμμηνόπαυση, όπως αναφέρει η Daily Mail. «Προσωπικά πιστεύω ότι το σεξ γίνεται πιο ευχάριστο όταν απελευθερωθείς από το άγχος του… μωρού», είπε. «Αισθάνομαι πια πως κάνω σεξ για εμένα, για τον εαυτό μου, για να ευχαριστηθώ εγώ. Επιπλέον σε αυτή τη φάση είσαι και πιο σίγουρος για τον εαυτό σου, έχεις εμπειρία, είσαι πιο σοφός, δεν υπάρχει η συστολή που μπορεί να υπήρχε πιο παλιά, δεν ζητάς απαραίτητα να σβήσουν τα φώτα», διευκρινίζει η Watts.

Αν και πολλές γυναίκες αναφέρουν ότι στην εμμηνόπαυση νιώθουν πως η λίμπιντό τους μειώνεται, πως δεν μπορούν εύκολα να φτάσουν σε οργασμό ή δεν έρχονται αρκετά συχνά σε συνουσία, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής, η Watts έχει αντίθετη άποψη. Μάλιστα αναφέρει πως για να έχεις λίμπιντο και να απολαμβάνεις περισσότερο το σεξ, αρκεί μόνο ένα πράγμα: να έχεις υγιή επικοινωνία με τον σύντροφό σου.

«Αν μπορείς να μιλήσεις με τον σύντροφό σου ειλικρινά, αν μπορείς να συζητήσεις τα πάντα ανοιχτά και χωρίς περιστροφές, αυτό είναι hot, πραγματικά hot», ανέφερε στην ίδια εκδήλωση. Στην συνέχεια, Η Watts μοιράστηκε περισσότερα από τη δική της εμπειρία, και το πώς ήταν η σχέση της με τον σύντροφό της με το που εμφανίστηκε στο προσκήνιο η εμμηνόπαυση. Υπήρχε έντονη νευρικότητα. Φορούσε επιθέματα οιστρογόνων στο δέρμα της στην αρχή της σχέσης της με τον Billy Crudup, τα οποία δεν ήθελε να εμφανίσει. Μόλις όμως αποφάσισε να είναι ειλικρινής μετ9ον σύντροφό της, η σεξουαλική τους ζωή άλλαξε προς το καλύτερο, μας εκμυστηρεύεται.  «Τη στιγμή που έφερα την ειλικρίνεια στο δωμάτιο, παρά το πόσο άβολο και δύσκολο ήταν για μένα — ντρέπομαι τόσο πολύ γι’ αυτό — ήξερε πώς να συμπεριφερθεί. Είχε 100% ενσυναίσθηση. Εγώ ένιωσα ασφάλεια και μάλιστα εκείνο βράδυ των αποκαλύψεων κάναμε φανταστικό σεξ. Ήταν μια από τις καλύτερές μας φορές».

Κεντρική φωτογραφία: Marc Piasecki/WireImage & MEGA/GC Images

Read More

And More