Μιλώντας για σεξ με τον Dr Θάνο Ασκητή!

To ήξερες ότι οι σεξουαλικά ενεργοί άνθρωποι παρουσιάζουν μικρότερα ποσοστά κατάθλιψης; Ότι το σεξ μπορεί να σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις το άγχος και να μειώσεις τους πόνους που σε ταλαιπωρούν;

Κι αν νόμιζες ότι το σεξ για το οποίο γίνεται τόσος πολύς λόγος είναι απλά μια διαδικασία ηδονής μάθε ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και ότι μπορεί ακόμα να λειτουργήσει και ως προστατευτική ασπίδα απέναντι στον καρκίνο!

Ο Dr Θάνος Ε. Ασκητής, Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας και η Χριστίνα Χουσιάδα, Ψυχολόγος έχουν όλες τις απαντήσεις… για αυτό το “δώρο” που λέγεται σεξ!
Τι είναι σεξ;
Το σεξ είναι η έκφραση της ανθρώπινης επιθυμίας και ικανοποίησης στην προσδοκία της επιλογής ενός συντρόφου. Η ικανοποίηση και η απόλαυση είναι το κίνητρο και η ανάγκη της ανθρώπινης ζωής και της σχέσης των συντρόφων.
Είναι απαραίτητο για έναν άνθρωπο;
Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικές διεθνείς μελέτες που έχουν καταδείξει την ευεργετική επίδραση που έχει η σεξουαλική πράξη τόσο στην ψυχοσωματική ισορροπία, όσο και στη μακροβιότητα των ατόμων και των δύο φύλων.
Ποιες είναι οι ευεργετικές επιδράσεις του;
Επιγραμματικά θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι σεξουαλικά ενεργοί άνθρωποι παρουσιάζουν μικρότερα ποσοστά κατάθλιψης.
Επίσης, οι ορμόνες οι οποίες απελευθερώνονται κατά τη φάση της διέγερσης συμβάλλουν στην καταπολέμηση του άγχους, ενώ ειδικές ουσίες (ενδορφίνες) που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του οργασμού μειώνουν την αίσθηση του πόνου, με αποτέλεσμα έτσι το σεξ να βοηθά στην αντιμετώπιση των χρόνιων πόνων.
Η συχνή σεξουαλική επαφή ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερη άμυνα απέναντι στις διάφορες λοιμώξεις. Νεότερες μελέτες δείχνουν ότι η απελευθέρωση ορμονών κατά τη διάρκεια του οργασμού (οκυτωκίνη, DHEA) είναι δυνατόν να ενεργήσουν ως προστατευτική ασπίδα απέναντι σε νεοπλασματικές ασθένειες.
Επίσης, το σεξ μπορεί να θεωρηθεί μια πολύ καλή αεροβική άσκηση που ενισχύει το κυκλοφορικό σύστημα και τον καρδιακό μυ.
Πως επηρεάζει το καλό σεξ τη ζωή ενός ζευγαριού;
Η καλή σεξουαλική ζωή φαίνεται να ενισχύει τη συναισθηματική επικοινωνία και τη συντροφικότητα ενός ζευγαριού. Πράγματι, οι σύντροφοι που έχουν σταθερές σεξουαλικές επαφές φαίνεται να είναι πιο ευτυχισμένοι και να επικοινωνούν καλύτερα μεταξύ τους.
Είναι αλήθεια, ωστόσο, ότι μια καλή σχέση και επικοινωνία μπορεί να μην ταυτίζονται με μια εξίσου καλή σεξουαλική ζωή, ειδικά όταν αυτή εμποδίζεται από κάποια σεξουαλική δυσλειτουργία, όπως μπορεί να είναι η διαταραχή της στύσης ή η διαταραχή πόνου. Στην περίπτωση αυτή, αυτό που διαφοροποιεί μια δυνατή σχέση είναι η ικανότητα και η θέληση των συντρόφων να “δουλέψουν” συμμαχικά για το πρόβλημά τους και να διεκδικήσουν τη λύση του.
Οι Έλληνες και… οι Ελληνίδες
Η σεξουαλική ζωή του Έλληνα είναι από τις πιο έντονες παγκόσμια ως επιθυμία και ανάγκη της σεξουαλικής επαφής με σταθερό ή μόνιμο σύντρφο. Ο Έλληνας σύμφωνα με διεθνείς μελέτες έχει την πιο πλούσια προγαμιαία σεξουαλική ζωή, στοιχείο που ενισχύεται κυρίως για τον άνδρα από την οικογένεια, αφού συνδέεται με τον ανδρισμό και την προσωρινή επιβεβαίωση.
Φαίνεται όμως πως και η Ελληνίδα δεν πάει πίσω, που από την εφηβεία δίνει έμφαση στη σεξουαλική της αφύπνιση και ζητάει την επιβεβαίωση μέσα από τη σεξουαλική πρόκληση του άνδρα, τον οποίο φλερτάρει και προκαλεί πολύ περισσότερο σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία.
Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας 210 7797979 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00 και 16:00-20:00)
Ευχαριστούμε θερμά τον Dr Θάνο Ασκητή, Νευρολόγο-Ψυχίατρο, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρο Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας και την Χριστίνα Χουσιάδα, ψυχολόγο / Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας για την πολύτιμη συνεργασία τους.

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Eπειδη θελω να παραθεσω καποιες σημαντικες ερωτησεις μηπως υπαρχει καποιο email του Κυριου Ασκητη για να επικοινωνησω?

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More