Το άγχος και η χαμηλή αυτοεκτίμηση επηρεάζουν αρνητικά. Η ωρίμανση, αλλά και η συζήτηση με το σύντροφο, βοηθάνε πολύ.
Παίζει ρόλο η ηλικία μιας γυναίκας στον οργασμό; Τα προκαταρκτικά παίζουν μεγάλο ρόλο; Οι ορμόνες τι ρόλο παίζουν; Υπάρχει τελικά το περιβόητο σημείο G; Η ψυχολόγος Νίκη Ζαρκάδα απαντά στις ερωτήσεις που σε απασχολούν…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
-Πολλές γυναίκες που έχουν κλειτοριδικό οργασμό αισθάνονται άσχημα να ζητήσουν από τον σύντροφό τους να τις ερεθίσει με τον τρόπο αυτό. Η γυναίκα που λειτουργεί κλειτοριδικά για να φτάσει στον οργασμό δεν πρέπει να ντρέπεται αλλά να ζητάει από τον σύντροφό της να την ερεθίζει και εκείνος στην κλειτορίδα της.
-Θα πρέπει να ζητάει από τον σύντροφό της να αφιερώνουν χρόνο στα προκαταρκτικά ερωτικά παιχνίδια, χάδια ή φιλιά, προκειμένου να μπορέσει να διεγερθεί επαρκώς.
-Όσο μεγαλώνει ηλικιακά τόσο αυξάνει την οργασμική της ικανότητα. Οι γυναίκες που είναι στην αρχή της σεξουαλική τους ζωής έχουν λιγότερους οργασμούς σε σχέση με αυτές που είναι τουλάχιστον 5 χρόνια σεξουαλικά ενεργές.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
-Μπορεί να βιώνει οργασμούς σε κάθε ηλικία της ζωής της. Μάλιστα όσο μεγαλώνει και ωριμάζει μαθαίνει να αναγνωρίζει, να ζητάει και να απολαμβάνει αυτό που τη διεγείρει.
-Παράγοντες που εμποδίζουν τη γυναίκα να βιώσει τον οργασμό είναι οι λανθασμένες πεποιθήσεις γύρω από το σεξ, η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η σχέση με τον σύντροφό της, το πώς αντιλαμβάνεται και αισθάνεται με το σώμα της και με την εικόνα της γενικότερα, καθώς και το πώς αντιλαμβάνεται τη σεξουαλικότητά της.
-Μια γυναίκα που νιώθει άσχημα με το σώμα της για παράδειγμα, αντί να συμμετέχει ψυχοσεξουαλικά, παρατηρεί το πώς φαίνεται και έχει άγχος για το πώς φαίνεται στα μάτια του συντρόφου της. Με αυτό τον τρόπο δεν αφήνεται να απολαύσει.
-Με την αύξηση των επιπέδων άγχους και στρες στις γυναίκες, διαταράσσονται και οι γυναικείες ορμόνες που σχετίζονται και επηρεάζουν τη σεξουαλική επιθυμία και διέγερση.
-Το σημείο G συνδέθηκε έντονα σε προηγούμενες περιόδους με τον οργασμό της γυναίκας και μελέτες υποστήριζαν ότι βρίσκεται στο έσω άνω τριτημόριο του κόλπου. Το σημείο G υποσχόταν έντονους, μαγικούς οργασμούς. Ωστόσο, νεότερα δεδομένα δείχνουν ότι μάλλον αυτό το σημείο δεν υπάρχει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;
Τα σχόλια είναι κλειστά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Καλο αρθρο αυτο, απλως μια σημειωση. Λετε “Η γυναίκα που λειτουργεί κλειτοριδικά…”, ενω στην πραγματικοτητα ολες οι γυναικες ειναι κλειτοριδικες. Ο μυθος ειναι οτι ειναι κολπικες, καθως αυτο ειναι κατι σπανιο. Δεν υπαρχει οργασμος χωρις ερεθισμο της κλειτοριδας, ειτε αμεσο ερεθισμο ειτε εμμεσο πχ κατα τη διαρκεια της επαφης λογω στασης κ ετσι μπορει να καταφερει να εχει οργασμο κατα τη διαρκεια της επαφης και να νομιζει οτι ειναι κολπικος. Αυτη η λαθος εντυπωση υπαρχει φυσικα λογω ελλειψης γνωσης της ανατομιας της κ λογω ελλειψης σεξουαλικης διαπαιδαγωγησης και φυσικα λογω ολων των ταμπου που αφορουν τη γυναικεια σεξουαλικοτητα.