Σεξ: πόσες θερμίδες καις;

Ο έρωτας αδυνατίζει. Σου κόβει την όρεξη, σου παίρνει το μυαλό από το σεξ, σου αλλάζει τη διάθεση και σου αλλάζει και το νούμερο παντελονιού που φοράς. Εκεί όμως που τα “καις” πραγματικά είναι το σεξ! Η καλύτερη γυμναστική

ια έντονη ερωτική επαφή διάρκειας μισής ώρας βοηθά στην καύση 150 θερμίδων, όταν ένα μάθημα γιόγκα ή μισή ώρα έντονο περπάτημα έχουν πιο πενιχρά αποτελέσματα (περίπου 115 θερμίδες).

-Ακόμη και τα προκαταρκτικά με τον αγαπημένο σου θα σε απαλλάξουν από 60-90 θερμίδες, ενώ μισή ώρα στοματικού έρωτα, δεν θα σε ανεβάσει μόνο στην εκτίμησή του, αλλά θα κάψεις 120 επιπλέον θερμίδες.

-Σύμφωνα με έρευνες του Αμερικάνικου Ινστιτούτου Kinsey, ένας μέσος άνθρωπος χάνει κοντά στα 2,5 κιλά το χρόνο, κάνοντας σεξ.

-Φυσικά οι ευεργετικές ιδιότητες της κρεβατοκάμαρας δεν σταματούν μόνο στην καύση θερμίδων. Η σεξουαλική δραστηριότητα αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, τροφοδοτώντας τα κύτταρα με οξυγόνο και αποβάλλοντας τοξίνες από τον οργανισμό.

ο σεξ είναι ένα πρώτης τάξεως αγχολυτικό και βοηθά στην μείωση της χοληστερίνης.

-Το σεξ σε ομορφαίνει… όπως και να ‘χει.


ΟΛΑ ΕΙΝΑ ΘΕΜΑ ΣΤΑΣΗΣ

-Προκειμένου να επιτύχεις τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα θα πρέπει να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου. Χρειάζεται κάτι παραπάνω από το να ξαπλώσεις και να απολαύσεις τις υπηρεσίες του συντρόφου σου.

-Το 22% των ζευγαριών δηλώνει ότι δεν πειραματίζεται στο σεξ και επιδίδεται μόνο στην πατροπαράδοτη ιεραποστολική στάση. Αν θες να το… κάψεις πρέπει να αλλάζεις στάση διαρκώς, πράγμα που σημαίνει περισσότερες θερμίδες.

-Πολύτιμη συμβουλή: οποιαδήποτε στάση σου δίνει τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης έναντι του αγαπημένου σου – άρα και σε αναγκάζει να καταναλώσεις περισσότερη ενέργεια – πρέπει να γίνει πρώτη σου προτεραιότητα.

Του Λευτέρη Σαββίδη