Σεϋχέλλες: Honeymoon στον επίγειο Παράδεισο!

Είσαστε τόσο ερωτευμένοι που αποφασίσατε να παντρευτείτε. Κοινή ζωή. Γάμος. Η ημερομηνία ορίστηκε και ξεκίνησαν οι διαδικασίες, η οργάνωση… Το νυφικό, οι μπομπονιέρες, η δεξίωση και φυσικά το ταξίδι του μέλιτος!

Κατευθύνεσαι προς ένα έγκυρο ταξιδιωτικό γραφείο και προσφέρεις στον εαυτό σου κάτι που πραγματικά σου αξίζει.

Λίγες μέρες μακριά από όλους. Οι δυό σας. Η καλύτερη έναρξη ενός γάμου. Για να μπείτε στην καινούρια σας ζωή με το δεξί… Σεϋχέλλες!


Εμπειρία μοναδική, διαφορετική. Ένα “cocktail” 115 πρωτόγονων νησιών που θα σου εξασφαλίσουν αυτό ακριβώς που θέλεις. Προσωπικές, αξέχαστες αναμνήσεις γεμάτες έρωτα σε παραδεισένιο φόντο.

Εσύ κι εγώ...
Μικροσκοπικοί κόσμοι που ακμάζουν σε μια υπέροχη απομόνωση μακριά από το στρες και την κόπωση ενός γεμάτου δραστηριότητα πλανήτη. Ησυχία. Φυσική αγνότητα ξεκουράζει το βλέμμα. Οι Σεϋχέλλες είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μιας φιλοσοφίας που αντηχεί τις ανάγκες των σημερινών οξεδερκών διορατικών ταξιδιωτών για ένα ήρεμο και παρ’ όλα αυτά παλλόμενο προορισμό, ακέραιο ακόμη από το εμπόριο.

Και κάπου εκεί, μπορείς να χαθείς στην αγκαλιά του και να νιώσεις επιτέλους ασφαλής. Και να ανακαλύψετε πάλι από την αρχή τις εσωτερικές σας ανάγκες για απλότητα, αυθεντικότητα και αθωότητα. Τα βασικά συστατικά της αληθινής αγάπης δηλαδή.

Η πολυτέλεια της ζωής
Τα θέρετρα προσφέρουν υψηλά standards διαμονής, παροχών και service αν και έχουν δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζουν την προστασία των ενδημικών ζώων και πουλιών, την υποβρύχιας ζωής, αλλά και των δασών.
Η πολυτέλεια βρίσκει τον ορισμό της. Αγνή φύση και σύγχρονες ανέσεις σε απόλυτη αρμονία…


Αν σε όλα αυτά προσθέσετε και τη φιλικότατη συμπεριφορά των κατοίκων θα καταλάβετε γιατί οι Σεϋχέλλες προσλκύουν ταξιδιώτες από ολόκληρο τον κόσμο.

Περί ανέμων και υδάτων…
Οι Σεϋχέλες βρίσκονται στον ισημερινό. Το κλίμα τους χαρακτηρίζεται γενικά ζεστό και υγρό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η θερμοκρασία σπανίως πέφτει κάτω από τους 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ αντίστοιχα σπανίως υπερβαίνει τους 33. Παρ’ όλα αυτά ο καιρός γενικότερα επηρρεάζεται από δύο κυρίως ανέμους: τους νοτιοανατολικούς (από Ιούνιο έως και Σεπτέβριο) και τους βορειοδυτικούς (από Νοέμβριο έως Φεβρουάριο).

Το είδος του ανέμου που επικρατεί είναι παράγοντας καθοριστικός για την παραλία που θα επιλέξετε, αφού όταν στη μία πλευρά του νησιού επικρατούν άνεμοι με κύματα στη θάλασσα και φύκια στην ακτή, στην άλλη πλευρά θα επικρατεί νηνεμία με γαλήνια νερά.

Στις Σεϋχέλλες υπάρχουν περισσότερες αποχρώσεις του γαλάζιου και του πράσινου από όσες μπορείτε ποτέ να φανταστείτε!

Πώς θα μετακινείστε
-Με λεωφορείο: Εάν έχετε χρόνο, δεν χρειάζεται να νοικιάσετε αυτοκίνητο για να περιηγηθείτε στο νησί. Από και προς το Mahe υπάρχουν συγκεκριμένα δρομολόγια του λεωφορείου. Οι διαδρομές γράφονται μπροστά στο λεωφορείο και πληρώνετε τον οδηγό με το που θα μπείτε μέσα.

-Με αυτοκίνητο ή μηχανή: Εάν θέλετε να είστε εσείς οι “οδηγοί” στο ταξίδι σας -μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά- τότε πρέπει να νοικιάσετε αυτοκίνητο. Θα είναι πολύ πιο εύκολο για εσάς να εξερευνήσετε και να μετακινηθείτε.
Υπάρχουν πολλές εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτου σε πολύ καλές τιμές. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο σύβουλό σας.

-Με σκάφος: Ένας πολύ όμορφος τρόπος για να ταξιδέψετε από Mahe, Praslin και La Digue είναι με σκάφος. Τα ειδικά διαμορφωμένα ταχύπλοα σας προσφέρουν ασφάλεια και ταχύτητα καθώς και μια εμπειρία που πραγματικά θα ομορφύνει κι άλλο τις αναμνήσεις σας.

-Με αεροπλάνο: Το εθνικό αεροδρόμιο φροντίζει για τις εσωτερικές πτήσεις. Οι προγραμματισμένες πτήσεις σε Mahe και Praslin είναι 20 την ημέρα για κάθε προορισμό.

-Με ελικόπτερο: Υπάρχει και αυτή η δυνατότητα να μεταφερθεί κανείς από Mahe, Praslin και La Digue.

Οι παραλίες
Οι περισσότερες παραλίες στις Σεϋχέλλες προστατεύονται από τους σκοπέλους και είναι συνεπώς ασφαλείς για να απολαύσετε το μπάνιο σας. Αλλά και για τα ισχυρά ρεύματα, τα οποία εμφανίζονται σε συγκεκριμένες περιόδους, ενημερώνεστε από τους πίνακες ανακοινώσεων για την επικινδυνότητά τους.



Τι να φορέσεις
Η θερμοκρασία στις Σεϋχέλλες πέφτει σπάνια κάτω από τους 27 βαθμούς Κελσίου. Γέμισε λοιπόν τη βαλίτσα σου με ελαφριά ρούχα. Ελαφριά φορέματα, παντελόνια και βαμβακερά σορτς θα ντύσουν σωστά τη μέρα σου, αλλά και τη νύχτα σου.
Το ίδιο φρόντισε και για τον σύντροφό σου. Βερμούδες, ελαφριά παντελόνια και πουκάμισα είναι ό, τι πρέπει.
Τα σανδάλια ή τα ελφριά παπούτσια καμβά είναι τα καταλληλότερα υποδήματα.

Μην ξεχάσεις
Οι Σεϋχέλλες έχουν πολλά να δείξουν και να υπερηφανευτούν. Πέρα από το φυσικό κάλλος πρέπει να απολαύσεις και τις τέχνες τους…
Τα κοσμήματα, τα γλυπτά, τα έργα ζωγραφικής και τα ρούχα που γίνονται από μαργαριτάρια και κοχύλια. Τη ραπτική μπαμπού, τις πρωτότυπες βάρκες, την ξυλουργική και τους θρυλικούς κοκοφοίνικες de-Mer…

Για πληροφορίες
Mayfair Travel: τηλ.: 210 8907000, 210 8907203
www.mayfairtravel.gr

Βραβείο από το Conde Nast Traveller awards 2009 για το καλύτερο ταξιδιωτικό γραφείο σε Ελλάδα και Κύπρο.

Read More

And More