Styling Tips από έναν άνδρα! Γιατί η απλότητα είναι αρετή… και sexy!

Τάσεις, μόδα, στιλ, περιοδικά, ειδήμονες και επαΐοντες απλά και μόνο για να φορέσεις μια φούστα! Ατελείωτες ώρες ώσπου να βρεις το στιλ, την τάση και το look που σου ταιριάζει για το event του Σαββατοκύριακου. Και έρχεσαι και μας λες κι από πάνω ότι το κάνεις για εμάς. Τους δόλιους τους άνδρες, που τάχα μου, δήθεν δεν το εκτιμούμε κιόλας! Θέλεις να σου πω μια μεγάλη αλήθεια όμως; Ένας άνδρας ξέρει τι θέλει από μια γυναίκα, είναι ευθύς, σταράτος και κλασικός. Και αν θέλεις να τον ικανοποιήσεις στιλιστικά δεν χρειάζονται πολλά…

Θέλεις να μάθεις τι κάνει έναν άνδρα ευτυχισμένο σε ότι αφορά στο χώρο της μόδας και της ομορφιάς, εφαρμοσμένο πάνω σε μια γυναίκα; Τα έχω όλα εδώ… Και σου έχω κι ένα μυστικό! Όσα λέω, τα υποστηρίζει η Ιέρεια της μόδας η Coco. Έτσι για να μην νομίζεις.

Η μόδα σβήνει… Μόνο το στιλ παραμένει το ίδιο“, Coco Chanel
Γόβα στιλέτο, το τακούνι καρφί… Κόκκινη ή μαύρη. Φόρεμα που παραπέμπει σε κάτι μεταξύ Marilyn Monroe και Monica Belucci! Στενό, εφαρμοστό πάνω, με το μπούστο να αναδεικνύεται και κάτω να είναι αέρινο, κυματιστό. Έχω την αίσθηση πως μια τέτοια εικόνα – σαν εγγραφή στο βίντεο από την κλασική σκηνή με το λευκό φόρεμα στον αεραγωγό του μετρό της Νέας Υόρκης – είναι η πρώτη και πιο έντονη που θα έρθει στο μυαλό ενός άνδρα. Τώρα αν θα είναι πουά, αν το animal print στο παπούτσι είναι τάση ή το φόρεμα είναι σε παλ τόνους ή πιο pop λίγη σημασία έχει. Το ΄χεις;

Εφόσον γνωρίζεις πως οι άνδρες είναι σαν τα παιδιά, γνωρίζεις τα πάντα“, Coco Chanel
Τώρα θα μου πεις τι σχέση έχει αυτό με την εμφάνισή σου; Έχει και παρά έχει… Γιατί αν δεν είσαι της γόβας στιλέτο ή τέλος πάντων επειδή δεν μπορείς να είσαι πάντα ντυμένη “στην τρίχα”, μπορείς να διαλέξεις τη νο. 2 (ή και νούμερο 1 για άλλους) φαντασίωση-γυναικεία εικόνα στο μυαλό ενός άνδρα. Εκείνη της Lolita! Ξέρεις τώρα… Κάτι μεταξύ Britney Spears και Brigitte Bardot (συγνώμη Brigitte για τον παραλληλισμό) με την πλισέ φουστίτσα της μαζορέτας μετά βίας να καλύπτει τα απαραίτητα, στενό ανοιχτόχρωμο πουκάμισο με πολλά κουμπιά ανοικτά και πολύ, μα πολύ ροζ! Μια εμφάνιση που… γράφει τα σενάρια του επόμενου επεισοδίου στο μυαλό μας. Ένας τρόπος να επιβεβαιώσεις τον χαζοεγωισμό μου πως έχεις ανάγκη από την ανδρική προστασία και θαλπωρή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό είναι ένα outfit για prive καταστάσεις, ναι; Δεν μας αρέσει η γυναίκα μας να είναι προκλητικά ντυμένη σε δημόσια θέα. Για τις υπόλοιπες δεν μας πειράζει. Μας αρέσει.

Η μόδα είναι σαν την αρχιτεκτονική! Όλα είναι θέμα αναλογιών“, Coco Chanel
Μην ταράζεσαι δεν μιλάω για τις τέλειες αναλογίες 80x60x80! Αλλά το… μέτρον άριστο! Αν σε δω με μπόλικο make up και ολίγον πρόσωπο θα ξενερώσω. Αν σε δω με το εφαρμοστό τζιν παντελόνι, ενώ ο… γλουτός δεν είναι και το καλύτερο σου σημείο, πάλι θα εστιάσω στο… αρνητικό! Αν το πρώτο που θα βλέπω πάνω σου είναι τα τεράστια κοσμήματα σε χέρια, λαιμό, αυτιά και πόδια, τότε κάτι δεν θα πάει καλά. Είναι μεγάλη μαγκιά να ξέρεις τι σε κολακεύει και τι όχι και να ντύνεσαι ανάλογα. Και μπορεί να μην είμαι ειδικός, να μην παρατηρώ και την παραμικρή λεπτομέρεια και το πως συνδυάζεις την τσάντα με τα παπούτσια, αλλά το παράταιρο θα το δω. Την τονισμένη ατέλεια θα την προσέξω. Όπως θα προσέξω και την επιτηδευμένη σεξουαλικότητα στο ντύσιμο. Το σέξι δεν θέλει προσπάθεια… Ξεπηδάει έτσι απλά όταν αυτό που φοράς είναι απλό, λιτό και απέριττο!

Μια γυναίκα είναι πιο πιθανό να βρεθεί γυμνή, όταν είναι καλά ντυμένη“, Coco Chanel
Μαύρη απλό φόρεμα που διαγράφει… Κόκκινο αέρινο φόρεμα! Και προς Θεού! Ποτέ, μα ποτέ πλατφόρμα. Δεν πρόκειται να με κάνεις ποτέ να συμπαθήσω τους Κοθόρνους σου. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τους δω με καλό μάτι. Άσε που θα έχω και την αγωνία μην γυρίσεις κανέναν αστράγαλο εκεί πάνω που σκαρφάλωσες. Επίσης “καλά” ντυμένη για έναν άνδρα δεν περιλαμβάνει το κοστούμι, το σακάκι, την παντελόνα και όλα εκείνα που παραπέμπουν στο ανδρόγυνο στιλ -δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα πάνω μου. A και μην ξεχάσω… Τα μαλλιά κάτω αέρινα. Μακριά κατά προτίμηση. Όσο σικ και να σε βρίσκει η κολλητή σου με το μαλλί πιασμένο πίσω και μια τούφα να πέφτει μπροστά, ένας άνδρας θέλει πλούσια κώμη, ριγμένη στους ώμους! So, θηλυκό, σέξι και γυναικεία προκλητικό με την κλασική έννοια του όρου… Got it?

Με λίγα λόγια εκείνο που πρέπει να κάνεις είναι να παίξεις με ασφάλεια, να ακολουθήσεις τις επιταγές του διαχρονικού και να βάλεις το ανάλογο μέτρο στο ντύσιμο και την εμφάνισή σου. Αν θέλεις να ευχαριστήσεις εμένα. Αν πάλι θέλεις να ακολουθήσεις την τελευταία λέξη της μόδας, κάν’ το! Απλά πρέπει να παραδεχθείς πως το κάνεις για σένα – όχι για εμένα – και πως ο μόνος που θα το προσέξει και θα το εκτιμήσει είναι η κολλητή και η συνάδελφός σου…

Του Λευτέρη Σαββίδη (tweet me @lefterix28)

Read More

And More