Τελικά πόσο σημαντικό είναι το σεξ σε μια σχέση;

Η ειδικός απαντάει σε ερωτήσεις γύρω από το σεξ, όπως το ρόλο που παίζει σε μια σχέση αλλά και τα οφέλη που έχει στην υγεία. 

Γιατί είναι σημαντικό το σεξ σε μια σχέση;

Η έλλειψη σεξουαλικής ζωής μπορεί να οδηγήσει στην απομάκρυνση και πιθανόν την ευκαιρία να μπει ένα τρίτο πρόσωπο, δημιουργώντας προβλήματα. Φαίνεται λοιπόν ότι το σεξ είναι πολύ σημαντικό στη ποιότητα της σχέσης καθώς παίζει ρόλο στην αύξηση της οικειότητας και της εγγύτητας ανάμεσα στους δύο συντρόφους. Μάλιστα, μια καλή σεξουαλική συχνότητα φαίνεται να συνδέεται με χαμηλότερα ποσοστά διαζυγίων στα παντρεμένα ζευγάρια. Επιπλέον, ωφελεί τη σωματική και ψυχική υγεία, εφόσον μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του στρες, να βελτιώσει τον ύπνο αλλά και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό. Τέλος, προσφέρει ευεξία και βοηθάει το ζευγάρι να δεθεί περισσότερο.

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ζευγάρια;

Η σεξουαλική συχνότητα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η ηλικία, τα παιδιά, η ποιότητα της σχέσης, το άγχος, ορμόνες, ιατρικές καταστάσεις κλπ. Χρειάζεται όμως να έχουμε στο μυαλό μας ότι το ίδιο το ζευγάρι είναι αυτό που θα καθορίσει τη σεξουαλική συχνότητα σύμφωνα με τη δική του επιθυμία. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν το ένα μέλος της σχέσης θέλει περισσότερο από το άλλο. Εκεί η βοήθεια ειδικού θα βοηθήσει να βρουν μία χρυσή τομή.

Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία από το σεξ;

Το σεξ συνδέεται με μια σειρά θετικών επιπτώσεων στην υγεία, όπως αυξημένη ενέργεια, καλύτερη διάθεση, μειώνει το στρες, μειώνει την αρτηριακή πίεση και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, όπως και τις πιθανότητες καρκίνου του προστάτη.
Είναι απαραίτητο το σεξ σε μια σχέση;

Το σεξ είναι σημαντικό σε μία σχέση. Παρόλα αυτά, το πόσο σημαντικό είναι, εξαρτάται από το άτομο και το ζευγάρι. Είναι αλήθεια, ότι δεν χρειάζονται όλοι οι άνθρωποι το σεξ για να νιώσουν κοντά στον σύντροφό τους ή να νιώσουν ευτυχισμένοι μέσα στη σχέση τους. Για αυτό ακριβώς, χρειάζεται το ζευγάρι να μπορεί να μιλήσει ο ένας στον άλλον για τις επιθυμίες του έτσι ώστε να βρουν τρόπους να παραμείνουν συναισθηματικά και σωματικά συνδεδεμένοι, είτε αυτό περιλαμβάνει σεξ είτε άλλες μορφές μη σεξουαλικής οικειότητας.

Κείμενο: Μαρίνα Μόσχα
Κεντρική φωτογραφία: iStock

Read More

And More