Το βιβλίο που θα σου αλλάξει τη ζωή!

Η Άλκηστις Αγιωργίτη υπογράφει ένα βιβλίο γεμάτο ασκήσεις, γεμάτο εργαλεία που αν αποφασίσεις να τα χρησιμοποιήσεις η ευτυχία θα γίνει δική σου. Ολόδική σου! Κι όπως ακριβώς την ονειρεύεσαι…
Πόσες φορές δεν θα ‘θελες να υπάρχει κάποιος να σου βουτήξει το κινητό από το χέρι πριν στείλεις εκείνο το ρημαδομήνυμα που ήξερες εξ αρχής ότι θα σου βγει σε κακό; Πόσες φορές δεν ευχήθηκες να γεμίσεις αυτοπεποίθηση και να αντιδράσεις αλλιώς όταν εκείνος γρατζουνούσε τη ζήλια σου; Πόσες φορές η ανασφάλεια και ο φόβος δεν σε οδήγησαν σε σκέψεις που ολοένα χειροτέρευαν; Πόσες φορές δεν θέλησες να τα βροντήξεις όλα μπροστά στη “σκύλα” διευθύντρια που καταπατά την αξιοπρέπειά σου για ένα κομμάτι ψωμί; Πόσες φορές δεν βούλιαξες στον πόνο, στο κλάμα… και ένιωθες ολοένα και χειρότερα; Πόσες φορές δεν ευχήθηκες να αλλάξουν τα πράγματα.
Σήκω. Σήκω τώρα! Άρχισε να χαμογελάς. Σκέψου μια ευτυχισμένη μέρα. Μια όμορφη στιγμή που έζησες. Άρχισε να πηδάς από τη χαρά σου. Τι κάνεις όταν κάτι τέλειο σου έχει συμβεί; Τσίριξε από χαρά. Κάντο. Γέλα. Και δες πως αλλάζουν όλα, πώς όλα είναι μέσα στο μυαλό σου. Και το μυαλό το κάνεις κουμάντο εσύ. Όχι αυτό εσένα.
Το βιβλίο…
“Ευτυχία τώρα!”. Ένα βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φερενίκη, αλλά και μια προσταγή, μια απόφαση, μια δήλωση του εαυτού σου. Μια υπόσχεση, μια ευχή… Να γίνεις ευτυχισμένη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε με τη βοήθεια μιας γυναίκας που γνωρίζει καλά τι κάνει.
Ένα βιβλίο που υπογράφει η επιτυχημένη Life Coach Άλκηστις Αγιωργίτη, με απλές ασκήσεις που το μόνο που χρειάζεται είναι απλά να έχεις πάρει την απόφαση να κάνεις κάτι καλό για τον εαυτό σου. Αν θέλεις…
Για όλα φταίει το μυαλό…
“Το θέμα είναι ΠΩΣ θα αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας ώστε να έχουμε αποτελέσματα” λέει η Άλκηστις Αγιωργίτη. “Γιατί σίγουρα εμείς δημιουργούμε ένα πρόβλημα, με τη συμπεριφορά μας. Με τη σκέψη και τη συμπεριφορά μας. Αυτό που κάνω είναι να κοιτάζω πως θα αλλάξω συμπεριφορά και πως θα αλλάξω στάση, στάση ζωής”.
Το πρώτο βήμα…
“Καταρχάς, πρέπει να το θέλεις. Όλα είναι συνήθεια. Η συμπεριφορά, ο τρόπος σκέψης. Είναι σαν το τσιγάρο -είναι κάτι που μπορείς να το κόψεις. Αρκεί να θέλεις. Εγώ, με διάφορες μεθόδους βοηθάω ώστε να αρχίσεις να συμπεριφέρεσαι και να σκέφτεσαι διαφορετικά”.
Ευτυχία τώρα!
“Γιατί αυτή είναι η ουσία. Δεν είναι αύριο, δεν είναι χθες. Είναι τώρα! Πολλά εργαλεία είναι μέσα στο βιβλίο μου. Το έχω κάνει επίτηδες ώστε ο καθένας να μπορεί να αλλάξει αυτό που θέλει να αλλάξει” μου λέει μια γυναίκα που τα μάτια της λάμπουν, είναι ήρεμη και σίγουρα αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση του βιβλίου της.
Είναι ένα πρόγραμμα αλλαγής ζωής, ασκήσεις που μπορείς να κάνεις για να “διορθώσεις”, για να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου στην ευτυχία. “Τώρα οποιος καθίσει να στρωθεί να τις κάνει, αυτός θα έχει και τα αποτελέσματα. Δεν είναι κάτι που το διαβάζεις απλά, το τελειώνεις και εντάξει. Όχι. Πρέπει να δουλέψεις και να κάνεις τις ασκήσεις”.
Life coacher
Αυτή είναι η δουλειά της. “Να βοηθήσω τους ανθρώπους, να τους δώσω εργαλεία ώστε να μπορέσουν να γίνουν ευτυχισμένοι. Εγώ δεν θα τους λύσω το πρόβλημα. Τους δίνω τα εργαλεία”.
“Δεν κάνω κανέναν ευτυχισμένο. Δείχνω την τέχνη της ευτυχίας, γιατί είναι μια τέχνη, μαθαίνεται. Είναι κάτι όμως που θέλει εξάσκηση”.
Πρόκειται για μια γυναίκα που οι υπηρεσίες της κοστίζουν ακριβά. Για αυτό και κυρίως “εκπαιδεύει” στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων για να γίνουν πιο παραγωγικοί, πιο δημιουργικοί. Αναλαμβάνει να κάνει τους καλούς καλύτερους. Με αυτό το βιβλίο, με τις ασκήσεις που περιέχει, οι οποίες είναι εύκολες -απλά αφοσίωση χρειάζεται και αποφασιστικότητα- απολαμβάνεις την πολυτέλεια ενός επιτυχημένου life coach στη ζωή σου. Θα το αρνηθείς; Σαφώς και έχεις το δικαίωμα. Αλλά γιατί να μην προσπαθήσεις;
Για του λόγου του αληθές…
Στην ιστοσελίδα της www.alkistis.net θα διαβάσεις μαρτυρίες. Ο καθένας γράφει πως τον βοήθησαν τα εργαλεία που έχει δώσει η Άλκηστις Αγιωργίτη. Γιατί να μην είσαι κι εσύ μια από αυτούς;
“Πρέπει να το έχεις πάρει απόφαση όμως. Δεν θα σε βοηθήσω να πάρεις την απόφαση. Όπως ο προπονητής. Ο προπονητής παίρνει έναν συγκεκριμένο αθλητή και τον βοηθάει να πετύχει έναν συγκεκριμένο στόχο. Δεν θα τα πετύχουμε όλα. Ένα πράγμα που θέλουνε να αλλάξουνε μέσα σε τριάντα μέρες”.
Τόσο χρειάζεται για να αλλάξει συνήθειες ο εγκέφαλος. Γιατί τι είναι ο εγκέφαλος; “Ένας μυς. Κι αν τον εκπαιδεύσεις, χτίζει νευρώνες”.
Και σιγά-σιγά έχεις νέο εγκέφαλο. Σαν να έχεις βάλει ένα καινούριο πρόγραμμα στον υπολογιστή. Αντί να σκέφτεται όλα τα δυσάρεστα, τα δυσοίωνα, το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, τις ανησυχίες, τις ανασφάλειες… με τις ασκήσεις τον εκπαιδεύεις, τον μαθαίνεις να λειτουργεί διαφορετικά. Να αποκτήσει καινούριες συνήθειες. Να χαλαρώνει, να ονειρεύεται, να έχει στόχους, να πιστεύει σε αυτούς…
Με απλές, κατανοητές εύκολες ασκήσεις. “Παιχνίδια” που τελικά σου αλλάζουν τη ζωή.
Το δυσκολότερο κομμάτι είναι να το πάρεις απόφαση. Να ξεβολευτείς… Γιατί οι άνθρωποι έχουμε μια διαστροφή με το βόλεμα… ακόμα κι αν αυτό είναι στην μιζέρια. “Το βόλεμα είναι μεγάλο πράγμα. Είναι το μεγαλυτερο ναρκωτικό, γιατί το μυαλό έχει πέσει σε μια νάρκωση. Και πρέπει να ξυπνήσει”.
Είμαστε το αποτέλεσμα των συνηθειών μας…
Κι όταν λέμε συνήθεια εννοούμε τα πάντα. Τον τρόπο που συνηθίζουμε να μιλάμε, να αντιδρούμε, να συμπεριφερόμαστε, να ζούμε. Το τσιγάρο, το φαγητό, οι σχέσεις, η δουλειά… όλα.
“Αν εκπαιδεύσεις μια καινούρια συνήθεια για πάνω από 30 μέρες έχεις ήδη χτίσει νέες νευρολογικές συνάψεις στον εγκέφαλο. Και σε πάει πιο εύκολα προς την κατεύθυνση που θέλεις. Το άλλο ατονεί. Αντί να λες καλημέρα έτσι, να λες αλλιώς. Στην αρχή θα σου φαίνεται λίγο προσποιητό, αλλά μετά θα το συνηθίσεις. Είναι όλα θέμα εκπαίδευσης”.
Θα συνεχίσεις να παραπονιέσαι για τη ζωή σου ή θα κάνεις τουλάχιστον μια προσπάθεια; Δεν έχεις να χάσεις και τίποτα…

Read More

And More