Τριμμένο κουνουπίδι με αρωματικές γαρίδες σοτέ

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Πουρές κουνουπιδιού με γαρίδες και ζεματιστό kale σε σάλτσα λεμονιού

Συστατικά

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι κομμένο σε φουντίτσες
  • 1 1/2 φλ. γάλα αμυγδάλου
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 φλ. kale χωρίς κοτσάνι
  • 750 gr καθαρισμένες γαρίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 1/4 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • χυμός από μισό λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χτύπησε στο μπλέντερ το κουνουπίδι μέχρι να γίνει τρίμμα και μετάφερέ το σε μια κατσαρόλα.
  • Πρόσθεσε το γάλα αμυγδάλου, μία κουταλιά λάδι, μισό κουταλάκι αλάτι και μπόλικο πιπέρι και σιγόβρασε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, πρόσθεσε αλατοπίπερο αν χρειάζεται και σκέπασε με το καπάκι.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε το kale με αλατοπίπερο και σοτάρισέ τα για τράι λεπτά.
  • Μετάφερε τη λαχανίδα σε ένα μπολ και σκούπισε καλά το τηγάνι.
  • Αλατοπιπέρωσε καλά τις γαρίδες και ζέστανε στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Πρόσθεσε τις γαρίδες, το σκόρδο και το πιπέρι καγιέν και σοτάρισε για τέσσερα λεπτά.
  • Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά, πρόσθεσε το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και μία κουταλιά νερό και ανακάτεψε καλά.
  • Μοίρασε το κουνουπίδι σε τέσσερα μπολ και σέρβιρε με το kale και τις γαρίδες.

Read More

And More